A 2008-as Miss Trinidad és Tobago a pasijával, valamint egy japán barátnőjükkel szexel a felvételen, amit a fickónak az egészen klasszikusan hülye módszerrel sikerült kiszivárogtatnia: szervizbe adta a laptopot a kisfilmmel együtt. A hongkongi színész, Edison Chen is így bukott meg egy éve, neki kishíján a karrierjébe került a botrány. Miss T&T-nek azonban már nem kell aggódnia, a Miss Universe-szervezők szerint ez régi ügy, őket aztán nem érdekli.

A 2008-as Miss Universe-mezőnyt gazdagította Anya Ayoung-Chee, aki Trinidad-Tobagót képviselte a nemzetközi versenyben, és most beállhatott a szexvideóval elhíresült félcelebek sorába. A TMZ első híre szerint ugyanis a lány Miss Japánnal, azaz Hiroko Mimával, „meg valami fickóval” merül hardcore szexuális játékokba egy felvételen, ami most tűnt fel az interneten.

Mint a „valami fickó” azóta közölte a portállal, ő nem más, mint Wyatt Gallery, fotós, és egyben Ayoung-Chee pasija már évek óta, a harmadik lány pedig nem Miss Japan, „csak egy igen közeli barátnőjük”. A videó netre kerülése pedig kivételesen nem valamelyik szereplő reklámozását szolgálta, hanem Gallery volt elképesztően balfék: úgy adta be egy trinidadi számítógépszervizbe a laptopját, hogy rajta felejtette a filmjüket.

Szervizbe adta a házipornót

A férfi szerint a szerviz valamelyik alkalmazottja állhat a videó kiszivárogtatása mögött, és úgy véli: „Ez egy Anya ellen irányuló szándékos, rosszindulatú támadás… mekkora barom vagyok, hogy nem töröltem ezeket a gépről!”. Gallery nem győzi vállalni a felelősséget a 2007-ben készült felvétel előkerüléséért: „Iszonyúan szégyellem magam Anya, a családja meg persze magam miatt is… mert ez egy olyan magánügyünk, amit sose akartunk volna közszemlére tenni”. A férfi mindenesetre azt is elmondta, ügyvédei már rajta vannak az ügy jogi útra terelésén, és a szerviz mellett azt is perelni szándékoznak, aki segíti a felvétel terjedését. Mi a TaxiDriverMovie.com blogon találtuk meg.

A Miss Universe szervezőit nem érdekli az ügy

A botránynak igazi hatása már nem nagyon lehet Ayoung-Chee szépségkirálynői karrierjére, a TMZ ugyanis még a botrány kirobbanásakor – amikor még Miss Japánnak gondolták a másik szereplőt – , azonnal tudni akarta, mire számíthat a két rajtakapott szépségversenyző, ezért megkeresték a Miss Universe szervezőit. Ők viszont megkönnyebbülve nyilatkozták: „8 hónappal a verseny után vagyunk, ráadásul már hazájuk nevében sem ők az aktuális szépségkirálynők, a férfi sem Miss Universe-alkalmazott, szóval nincs mit hozzáfűzzünk, semmi közünk a dologhoz”.

Nem ő az első, aki megjárja a szervizzel

Szinte ugyanezt a lúzerséget játszotta el a hongkongi filmipar egyik helyi hőse, Edison Chen 2007-ben: a színész végigfotózta, amint a helyi szórakoztatóipar maffia-közeli színésznőivel szexel, majd szervizbe adta notebookját a rajta tárolt képgyűjteménnyel együtt. A szerviz egy alkalmazottja azonnal fellőtte a netre a talált kincset, Kína internetes hálózata kishíján belerokkant a képek iránti keresletbe, Chennek pedig egy időre el is kellett tűnnie az országból, mivel – a pletykák szerint – barátnőjének nagybátyja a hongkongi triádok egyik fejese, aki nem csak unokahúga megcsalását vette rossz néven, hanem azt is, hogy Chen mindezt az ő médiabirodalmához tartozó színésznőkkel tette. Chen fejére állítólag 11 milliós vérdíjat is kitűztek, de végül egy év múlva elaludt az ügy, vélhetően azért, mert a csaja mégsem hagyta el, úgy kinyírni meg mégiscsak ciki lett volna, hogy még a családhoz tartozik.