Egy kórházi alapítvány is kiállított a hétvégén megrendezett londoni erotikakiállításon, hogy felhívják a figyelmet a kulturált szexuális életre. A Barking Havering and Redbridge Hospitals Trust kezdeményezésével nem ért mindenki egyet, a konzervatív képviselők szerint fontosabb lenn helyben jó munkát végezni, mint költséges reklámkampányokba kezdeni.

Idén 14. alkalommal rendezték meg a londoni erotikakiállítást, aminek az egyik fő célja, hogy a látogatók tippeket kapjanak arra, hogyan tudnák jobbá, érdekesebbé tenni szexuális életüket.

Az Erotica című kiállítás szervezői igyekeznek mindenki igényeit kielégíteni, legyen szó szinglikről, párokról, perverzekről, vagy visszahúzódókról. "Tudnod kell, mitől indul be a partnered, és hogyan kényeztesd, de sok hosszú kapcsolatban komoly kihívás fenntartani a feszültséget a hálószobában" - nyilatkozta a kiállítás egyik szervezője a Voice Online-nak.

A kiállítás persze nem különbözik sokban a például Magyarországon is megszokott verziótól. Vannak üzletek, van egy színpad, ahol különféle élő produkciót láthatunk, illetve vannak divatbemutatók. Azzal a különbséggel, hogy a képek alapján a nagyobb helyszín és a valószínűleg összehasonlíthatatlanul komolyabb költségvetés jótékony hatással bírt a bemutatott műsorokra.

Bemutatták többek között Richard Lersen erotikus ezüst- és aranyékszereit, valamint Velda Laurel különféle fűzőit, kezdve az esküvőre szánt daraboktól egészen az erotikus, börleszk verziókig.

A kiállítók között helyet kapott egy kórházi alapítvány, a Barking Havering and Redbridge Hospitals Trust is, mert úgy gondolták, a kiállítás remek alkalom arra, hogy felhívják a figyelmet a kulturált, felvilágosult szexuális élet fontosságára - írja a Yellow Advertiser. Az alapítvány Kelet-Londonból költözött pár napra a közép-londoni Kensingtonba, ahol a kiállítást tartották, de a figyelemfelkeltő akcióval nem értett mindenki egyet. Helyi konzervatív képviselők azt kifogásolták, hogy a Barking-Redbridge régióban nagyon nagy a szexuális úton terjedő fertőzések, és a terhes tinédzserek aránya, így képmutatásnak érezték, hogy pont az a szervezet megy kiállítani, amelyiknek a régiójában súlyosak a problémák. A képviselők szerint jobb lett volna otthon rendet teremteni, ahelyett, hogy költséges reklámútra mennek a város másik végébe.

Riana Horn, az alapítvány egyik vezetője szerint a részvétel a kiállításon csak pozitív hatással lehet a munkájukra, mert egy ilyen rendezvényen sok emberhez el tudnak jutni, jobban megmarad a nevük a köztudatban.