Sok feleségben, családanyában, barátnőben felmerült már a kérdés, hogy a megvetés, lenézés ellenére miért fordul a pasik többsége prostituálthoz. Pszichológussal folytatott beszélgetésünk alapján hat pontba szedtük a lehetséges okokat, amiket a szakember szerint a nők nem értenek meg, de ideje lenne elfogadniuk.

Tucatszámra jelennek meg könyvek a prostituáltak életéről, munkájáról és a megpróbáltatásaikról, ezzel szemben minket most az érdekelt, hogy a férfiakat mi motiválja arra, hogy fizessenek egy-egy aktusért. Kérdésünkre Dr. Villányi István pszichológus válaszolt, aki szerint a legtöbb férfi számára teljesen egyértelmű a kurvázás lélektana, bár ezt a nők soha nem fogják megérteni. A szakember véleménye ugyanakkor az, hogy meg kellene tanulni elfogadni, hiszen prostituáltak mindig voltak, vannak, és lesznek. A beszélgetés összegzéseként a következő hat okot gyűjtöttünk össze, ami miatt egy pasi prostituáltat keres fel:

Eltitkolt vágyak, perverziók kielégítése

Az egyik leggyakoribb ok, amiért egy férfi prostituálthoz fordul, mert otthon nem adják meg neki azt, amit szeretne. Egyes becslések szerint az örömlányoknál megforduló kuncsaftok több mint 70 százaléka családos ember, akik a feleségüktől, élettársuktól nem kapják meg, nem merik kérni, vagy csak hosszú könyörgések árán, nagy ritkán jutnak hozzá perverziójuk kielégítéséhez. Ilyenek például az orális, anális szex, pisiszex, női ruhában történő aktus, szado-mazo, stb., de az is előfordul, hogy szimplán csak azért fordulnak kurvához, hogy kisebb vagy nagyobb mellekhez, szőke vagy barna hajú nőhöz jussanak. Vagy olyanokhoz, akik a való életben szóba sem állnának velük.

Hatalomvágy

Egy férfi életében a két legfontosabb dolog a hatalom és a szex, ez a kettő pedig elég szorosan összefügg. Ha a férj otthon nem érzi a hatalmat, az egyet jelent azzal, hogy nem érzi magát férfinak, és ebben az esetben is a legkönnyebb dolognak tűnik egy prostituáltat felkeresni. A kurva lealázásával voltaképp a kisebbségi komplexusát győzi le. Ebben az esetben nem is a személy izgatja fel a pasit, hanem az egy aktus idejére tárgyiasított, árucikké lealacsonyított dolog.

Testi fogyatékosság, öregség, szüzesség szégyellése

Ezek a férfiak nehezebben, vagy egyáltalán nem találnak maguk számára még rövid távra sem partnert, ennek hiányában pedig a testi örömszerzés végett prostituáltat fogadnak fel.

Kíváncsiság, kipróbálás

Ön fizetett már szexuális szolgáltatásért?

„Nem voltál még kurvával, és lapostetűd sem volt még? Nem is vagy igazi férfi!” – szokták mondani vicceskedve a férfiak körében, és egyébként valóban megvan ennek az alapja.

Hiszen számtalan esetben fordul elő, hogy legénybúcsúkra vagy születésnapra a haverok egy örömlánnyal ajándékozzák meg az ünnepeltet, hogy az annak minden vágyát kielégítse.

Időhiány

Ez a csoport általában jó egzisztenciával rendelkező üzletemberekből, vezető beosztású, egyedülálló férfiakból áll, akik a gyakran 14 órás munka mellett nem tudnak komoly, hosszú távú kapcsolatot kiépíteni. Ők gond nélkül megtehetik, hogy akár hetente több alkalommal is kifizessék azt az összeget, ami a kielégítésükhöz szükséges.

Hobbi

Mert a változatosság gyönyörködtet, mert szeretik csinálni, mert élvezik csinálni, és azért csinálják, mert csak.