A sok maszturbálás hajlamosít a prosztatarákra, a türelmes nőnek jobb apaanyag jut, a pénisz pedig tényleg megnöveszthető. A 2009-es év hét legprovokatívabb szexhírét szedtük össze.

Idén kiderült, hogy párban jobb dugni, a nők a szextől boldogok, a muslicák meg a spermájukkal dolgoztatják asszonyaikat. De hiába eget rengető felfedezések, ezek egyike sem fért bele az msnbc legprovokatívabb 2009-es szextanulmányainak gyűjteményébe. Bezzeg a következők.

1. A szexnek szaga van

A felhúzott férfiak máshogy izzadnak, mint, akik épp most futottak le egy félmaratont. Ráadásul ezt a nők is tudják. Legalábbis a The Journal of Neuroscience című szaklapban közölt tanulmány szerint a nők szag alapján képesek megkülönböztetni a vágynedveket a mezei izzadságtól.

2. Mégis ér kihúzni

A Conception magazin júniusi számában arról ír, hogy a legújabb kutatások szerint terhességmegelőzés szempontjából nincs lényeges különbség a gumihasználat és a megszakított közösülés között. Míg hirtelen kirántás esetén 18 százalék a teherbe esés valószínűsége, a gumihasználatnál ez mindössze egy százalékkal kevesebb. Azért a HIV ellen még mindig jobb az óvszer.

ero450

3. A gyerekek is csinálják

Az iowai egyetem tanulmánya szerint az alacsony jövedelmű családokban élő, 11 és 16 év közötti amerikai gyerekek negyede él szexuális életet. Ők átlagosan 12 évesen vesztik el a szüzességüket.

4. A pénisznyújtás működik

A turini egyetem egyik tanulmánya szerint az Andro-Penis nevű szerkezet valóban hatásos pénisz növelő. A kísérleti alanyok, akik egy éven át napi négy-hat órát hordták az eszközt, akár 2,5 centis péniszhossz-növekedést is elértek.

5. A sok szexnek ára van

Azok a férfiak, akik különösen kanosak a húszas-harmincas éveikben, ráadásul sokat is maszturbálnak, hajlamosabbak a prosztatarákra. Legalábbis ezt állítják a nottinghami egyetem kutatói. Érdekes, hogy a rák és szex közötti összefüggés megfordul, ahogy egy pasi eléri az ötvenet. Efölött már a sok szex inkább véd a prosztataráktól.

6. Megéri várni

Sokkal több esélye van klassz pasit választani annak a nőnek, aki nem fekszik le rögtön potenciális partnerével. A Journal of Theoretical Biology című lapban publikált tanulmány játékelméleti alapokból következtette ki, hogy ha a nő türelmes, egyrészt jobban megismeri partnerét, másrészt csak az a kitartó pasi marad mellette, aki evolúciós szempontból jobb apaanyag. Szóval, aki tartós partnert akar, annak nem árt várni. Bár ezt már az anyáink is megmondták.

7. Mindenki magából indul ki

A férfiak egy félredugás, a nők pedig egy másikkal kialakított érzelmi kötődés miatt éreznek nagyobb lelkiismeret-furdalást – állapították meg kanadai kutatók. Maryanne Fisher professzor szerint a jelenség magyarázata egyszerű: mindenki magából indul ki. A férfinak ugyanis az fájna jobban, ha partnere lefeküdne mással, míg a nőnek az, ha pasija beleszeretne valakibe. Logikus tehát, hogy a másik pont így érez. Így mélyül tehát a nemek közti kommunikációs szakadék.