A Playboy egyik legújabb fotóösszeállításában arra próbál rávilágítani, hogy különböző korszakokban más és más formája volt a nők melleinek. Kovács Kovi István szerint viszont csak az ideálok változtak, és szó sincs arról, hogy adott korszakban minden nő ugyanolyan csöcsökkel rohangált volna. Ezen kívül megmutatjuk, hogy 1950-től milyen mellű nők szerepeltek pornófilmekben.

Érdekes fotósorozattal lepte meg olvasóit a napokban a Playboy. A férfimagazin az évtizedek során felgyülemlett aktképeiből egy fotóösszeállítást tett közzé, ami a női mellek evolúciójáról szóló elképzelésüket hivatott alátámasztani. A képek tanúsága szerint a nők melleinek formája valóban változott az évtizedek folyamán, és minden korszaknak megvoltak a maga melltípusai.

(Egyéb források a mellek nagyságát tanulmányozták, az ezzel kapcsolatban végzett kutatások pedig alátámasztották, hogy a nők átlagos melltartója minden szempontból nagyobb lett. A legtöbb szakember az elhízást okolja, de sokan a kemikáliát és a xenoösztrogént is megnevezik, amelyek élelmiszer-tartósítókon keresztül a sminktermékekig sok mindenben megtalálhatók.)

A Playboy elképzeléséről megkérdeztük a csupasz női mellek egyik szakértőjét, Kovács Kovi Istvánt, hogy szerinte is arról van szó, hogy tíz évente más-más formája lesz a női mellnek, vagy csupán az ideál változik évek múltán.

„Megmondom őszintén, nem vettem észre, hogy bármit is változott volna a mellek formája – nyilatkozta a pornóproducer. – Szerintem ez nem attól függ, hogy milyen évszámot írunk. Semmilyen különleges változást nem vettem észre azon kívül, hogy egy időben a természetes mellek voltak divatban, utána a szilikonos mellek, és most megint divatba jött a természetes.”

Kovi beavatott minket abba is, hogy a pornószakmában régebben is, és most is teljesen mindegy volt, hogy kicsi vagy nagy a lány melle, a lényeg az, hogy arányos legyen a testalkatával. „Ha egy vékony nőnek túl nagy, az sem jó, és fordítva sem” – magyarázta. Hozzátette, a tininek látszó lányokról készült filmekben például kifejezetten előnyös a kis mell, míg a mellbe dugós jeleneteknél természetesen a nagy kebellel rendelkező lányokat favorizálják. „Egy átlagos pornófilmben persze látványosabb, ha egy nőnek nagyobb a melle, és én is jobban szeretem, ha ilyen lányokkal forgathatok.”