A Skyrider.biz idei összeállítása szerint a milliomos pornósok első három helyét még mindig a csajok uralják, Maria Takagit viszont kiütötte Ron Jeremy a három évvel ezelőtti negyedik helyéről. A legtöbb pénzt továbbra is Jenna Jameson kaszálja, csaknem tízszer annyi a vagyona, mint a japánok kedvencének, aki még így is bekerült az első ötbe.

5. Maria Takagi

Maria Takagi korábban (a 2007-es Listaholic összeállításában) a negyedik helyet foglalta el, de idén visszaszorult az ötödikre. A chibai lány popénekesként kezdett, mára már minden idők legünnepeltebb, és legjobban fizetett japán pornósztárja. Egy erotikus reklám után keresték meg a felnőtt filmesek, ő pedig nem tudott ellenállni a pénznek: első filmje után 2,6 millió dolláros szerződést íratott vele alá a Max, aminek teljesítése után ki is szállt az iparból. Vagyonát 10 millió dollárra becsülik.

 

4. Ron Jeremy

És végre egy férfi a leggazdagabb pornósok között, bár jelenléte annyira nem meglepő: az 57 éves Ron Jeremyről beszélünk, akinek a neve még a laikusoknak is ismerősen cseng. Leginkább 26,7 cm hosszú péniszéről híresült el, de az autofellációról is leginkább az ő neve ugrik be mindenkinek, és még a Rekordok Könyvébe is bekerült, mert több mint kétezer pornóban szerepelt. Vagyona nagyjából 15 millió dollár.

 

3. Jesse Jane

A dobogó harmadik fokára Jesse Jane dolgozta fel magát, aki annak idején olvasott egy cikket Tera Patrickról, akkor döntött úgy, hogy neki is ott a helye a szakmában. (Amúgy később Patrick futtatta fel, és az ő filmjeiben kapott legtöbb szerepet.) 2007-ben megkapta az AVN legjob női jelenetéért járó díjat az Island Fever 4-ben nyújtott alakításáért.  Legnagyobb kaszálását 8 millió dollárra becsülik, vagyona pedig eléri a 25 millió dollárt.

 

2. Tera Patrick

Tera Patrick szintén a helyén maradt a 2007-es listához képest: a második helyen tanyázik azóta is. „Amikor bekerültem az iparba, mindenki másnak csináltam a milliókat. Most magamnak” – idézte a Skyrider.biz. A szilikonmentes vonal képviselőjeként befutott pornósztár cirka 50 milliót kaszált a pornózással, de 2006 óta már nem színészkedik. Jamesonhoz hasonlóan neki is saját cége van, de évi 15 filmnél nem csinál többet. Ez állítólag azt jelenti, hogy Patrick a minőségre törekszik, nem a mennyiségre.

 

1. Jenna Jameson

A lista élén megint Jenna Jameson végzett, aki 2005-ben tört a csúcsra. Akkor 30 milliós forgalmat bonyolított, 15 milliós profit mellett. A pornószínésznő saját cégét, a ClubJenna-t annak idején volt férjével alapította, de már öt éve kivásárolta. Vagyona jelenleg eléri a 100 millió dollárt. Jameson egyébként bosszúból kezdett el dolgozni a pornóiparban, mert akkori pasija megcsalta. A megtorlás olyan jól sikerült, hogy azóta a legrangosabb díjakat bezsebelte, és több forrásban is a pornó királynőjeként emlegetik. A Cautionary Tale című önéletrajza hat héten keresztül a The New York Times Best Seller listáján volt.