Szexpozitúrákra emlékeztető molekularajzok terjednek pár napja az interneten. A kép készítője, egy vegyész csak annyi kommentárt fűzött alkotásához, hogy kreatívnak kell lennie, mert munkája során nagyon kevés meztelenséggel vagy pornóval találkozik.

A This Username nevű, a műanyagok egyik alkotóelemével, a különböző polimerekkel foglalkozó, ismeretlen polimerkémikus szórakoztató képet posztolt néhány napja a Reddit nevű közösségi oldalon, amelyen gömb-pálcika modellel ábrázolt, szexuális pozitúrákra emlékeztető molekulák láthatók.

„Mivel polimerkémikus vagyok, munka közben nem tudok pornót vagy meztelen nőket nézni. Kreatívnak kell lennem” – kommentálta saját alkotását a felhasználó. A rajzokon a kis bogyók az atomokat, a vonalak az atomok közötti kötések típusát jelölik.

A képen nyolc különböző molekulát láthatunk, a legkülönfélébb pozíciókat bemutatva.

A bal oldali oszlopban fentről lefelé a következőket:

Metil-metakrilát, mellszex

Ezt a perverz monomert alapvetően arra használják, hogy az egyik legismertebb műanyagot, a poli(metil-metakrilát)-ot állítsák elő belőle, nem más, mint a számos helyen felhasznált plexi.

Propilén-oxid, önszopás

Az első rajzon nem volt teljesen egyértelmű, hogy a pozícióban részt vevő felek hogyan helyezkednek el, az önszopásnál azért már jól látszik,  mit ábrázol a dolog. A propilén-oxidot a poliuretán gyártásához használják fel alapvetően, amiből többek között a PUR-hab és a néhány éve megjelent világcsúcsokat hozó úszódressz, a cáparuha is készül. Emellett egy ideig versenyüzemanyagnak is használták, de biztonsági okokból betiltották. Az anyag annyira gyúlékony, hogy egy időben a bombagyártásban is felhasználták.

Vinil-acetát, lábfétis

A vinil-acetát is monomer, amit leginkább a poli(vinil-acetát)  előállítására használnak. A poli(vinil-acetát) az egyik legismertebb ragasztószer, többek között a Technokolban is ez van. A ragasztók mellett a lakkok gyártásánál használják ezt az anyagot.

Dietil-éter, nyalás

A köznyelvben csak simán éter a neve annak az anyagnak, amelynek az ábrázolása tényleg meglehetősen hasonlít egy szétterpesztett láb közé bedugott fejre. Az étert régebben műtéti altatásra használták, ma már csak állatkísérleteknél alkalmazzák. Az altatás mellett a modellezésben használják, az üzemanyagok egyik fontos alkotóeleme.

A jobb oldali oszlopban meg a következőket láthatjuk:

Metil-akrilát, kutyapóz

Ezt a pózt vagy nagyon élvezik a képen látható figurák, vagy nagyon nem. Arccal a földön, kapálózva tűri az alsó alak a behatolást, de persze az is lehet, hogy élvezi. A metil-akrilát nem tartozik a gyakran használt anyagok közé, a körömlakkgyártásban használják.

Metakrilsav, hangos szex

Alkalmi párunk tagjai nagyon egymásba feledkeztek, a testük szinte eggyé olvadt, teljesen összecsavarodott, amit az egyik fél csak egy halk „Oh!” felkiáltással konstatál. A metakrilsavat is a műanyagok gyártásában használják, a legismertebb polimerje a már említett poli(metil-metakrilát), a plexi.

Aceton, önkielégítés

A szemléltető ábra nagyon jó, igazi nemtelen ábrázolása az önkielégítésnek, bár a klasszikus ábrázolásokban azért a férfiakra talán kevésbé jellemző, hogy szétvetett lábbal, két kézzel okoznának maguknak örömet. Az aceton egy igen népszerű oldószer, a szépségipar egyik kedvelt alapanyaga: acetont találunk a körömlakklemosókban.

Poli(metil-metakrilá)t, szex a liftben

Ez a legösszetettebb molekula és pozíció is a listában. A poli(metil-metakrilát) – azaz a plexi – már többször előkerült a felsorolásban. A nagy szilárdságú anyagot rengeteg módon fel lehet használni: repülőgépek szélvédőjeként, háztartási gépek alkatrészeként, protézisként, dekorációs elemként. Az egymásba csavarodó figurák ugyan a nagy boldogságban szinte kirepülnek a liftből, de az elképzelés jól látszik: önfeledt szex a felvonóban.

Közel áll önhöz a kémia? Küldjön nekünk szexmolekulákat!