Nem mindennapi magyarázattal állt elő a múlt héten lebuktatott Dave Circus: a Magyarországon forgatott Firework klip homoszexuális szereplője azt állítja, csupán készülő könyve miatt hirdette magát férfikurvaként, adatgyűjtés céljából. Tette mindezt a saját becenevével és fotóival.

Állítása szerint készülő könyve miatt regisztrált egy escort férfiakat hirdető honlapra Dave Circus, aki a hazánkban forgatott Katy Perry klipp egyik magyar szereplője. A statisztát, aki a Firework című dalhoz készített videóban egy azonos neművel csókolózik, olvasó-feljelentőnk buktatta le múlt héten, miszerint a férfi a GayRomeo-n ajánlja fel szexuális szolgáltatásait. Ezzel szemben Circus a Velvethez írt levelében tagadja, hogy férfiprostituált lenne:

„Azon a bizonyos oldalon valóban én voltam regisztrálva, de korántsem azért, amiért a többi felhasználó” - magyarázkodott. „Adatgyűjtés céljából történt ez az akció egy készülő könyvemhez, ami a mai fiatalok - többek között melegek - szexuális életéről, szokásairól, intelligenciájáról fog szólni, megszólaltatva olyanokat is (természetesen név nélkül), akik az ősi szakmát űzik. A könyv megírásának ötlete onnan jött, hogy úgy gondolom, ez ma Magyarországon sajnos elég tabu témának számít, és emiatt a fiatalok nem kapják meg a kellő felvilágosítást, sőt, sokszor nem is mernek kérdezni, és ez a későbbiekben problémákhoz vezethet.”

Ön beépülne melegprostinak a tudomány érdekében?

Circus hozzátette, ennek az egésznek Katy Perry-hez semmi köze, őt egy modellügynökség kereste fel, hogy lenne-e kedve elvállalni egy másik pasival történő csókolózós jelenetet a klipben. „Boldogan mondtam igent a felkérésre, és örülök, hogy jelképesen kiállhattam valami olyanért,ami a mai világban szerintem már nem kéne,hogy bárkiben is felháborodást keltsen, mert ahogy a bőrszín, a nemi identitás sem választás kérdés. Ha szabadnak akarod

magad érezni, viselkedj is úgy, állj ki magadért. És pont ehhez kapcsolódik a Firework mondanivalója is: mindenkiben ott a szikra, és ha eljön az idő, képes lesz rá, hogy tűzijátékot csináljon belőle." - zárta le mondandóját a statiszta.