Az amerikai Hunter Moore mások amatőr pornóképeivel keres pénzt. A képlet pofonegyszerű: a névtelenül elküldött kompromittáló fotókat a 25 éves Hunter Moore közzéteszi blogszerű weboldalán, az érintettek Facebook profiljával, Twitter oldalával és egyéb blogjaival együtt. Így a képen maszturbáló lányról az egész világ megtudhatja, hol él, mi a teljes neve, és mivel foglalkozik. A sötét Zuckerberg-ként emlegetett férfi még pénzt is keres ezzel, a jogi következményekkel és a halálos fenyegetésekkel nem foglalkozik.

Minden bizonnyal az internet legszemetebb oldala az Is Anyone Up? (Van fent valaki?). Az oldal tulajdonosa, a 25 éves Hunter Moore kiposztolja a kapott meztelen, pinás, szexes képek mellé a képekhez tartozó lányok, fiúk Facebook profilját, teljes nevükkel együtt. A képeken szereplők természetesen többnyire nem tudnak arról, hogy exeik bosszúja akár ilyen formán is visszaüthet, a képek és a különböző közösségi oldalakon található profilok az érintettek hozzájárulása nélkül kerülnek ki az oldalra.

A mechanizmus pofonegyszerű, valaki, bosszúálló barát vagy ex, névtelenül elküldi a kompromittáló fotókat a 25 éves Hunter Moore e-mail címére. A férfi, akit a sötét Zuckerbergként emlegetnek, feltúrja az internetet, megkeresi az érintett Facebook profilját, Twitter oldalát, egyéb blogjait, és közzéteszi mindezt a weboldalán, mellétűzve a kapott amatőr pornóképeket. Előfordul, hogy hozzáadja legjobb tudását is, és ütős feliratot tesz a képekhez, vagy vicces gifet készít azokból. Különösen az olyan mémekből profitál, mint a johanssonozás, amikor mindenki lefotózta a saját seggét a tükörben, és kirakta a netre.

A 25 éves Moore állítólag 13.000 dollárt (3 millió Ft-ot) keres havonta, de ezt egy az egyben visszaforgatja az oldalra, a szerverhez kapcsolódó számla önmagában 8.000 dollár (1,8 millió Ft) a The Awl magazin tudomása szerint. Moore továbbá fizet az ügyvédeknek, a szerver adminisztrátoroknak, PR-osnak és a biztonsági szakembereknek. Az Is Anyone Up? tulajdonosa Hunter Moore nem foglalkozik még a halálos fenyegetésekkel sem, hidegen hagyják a jogi következmények, amik hosszú hónapokon át is eltarthatnak. A blogszerű oldalt állítólag havonta 30 millióan kattintják.

Itthon is volt arra példa, hogy az exbarátnők fotóit egy blogon tették közzé a bosszús exek - természetesen a Facebook profiljuk nélkül. Az oldalon természetesen jogtalanul voltak fenn az adatok és a képek is, az érintettek hozzájárulása nélkül. Az oldal tulajdonosa ellen még mindig nyomoz a rendőrség: visszaélés személyes adattal bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Emellett az oldal gyerekpornográfiának is minősülhet, ugyanis az érintettek életkoráról nem tudni biztosan, hogy 18 éven felüliek-e vagy sem - ezzel a kérdéssel sem foglalkozik az amerikai Hunter Moore.

Egy mód van arra, hogy az ember az ilyet elkerülje, hogy józan eszű ember nem rak fel olyan képeket vagy videókat magáról a netre, amin maszturbál, dugják vagy épp orálozik. Sőt, a még józanabb eszű ember tudja, hogy szexvideót, vagy meztelen képeket csak saját telefonjával biztonságos készítenie - vagy még azzal sem, Scarlett Johansson pont ezt szívta meg.