A kilencvenes évek közepén már attól erekciója volt az egyik Velvet-olvasónak, ha csak kocsival végighajtott a Rákóczi téren. 10 férfit kérdeztünk meg a kurvázásról: kiderült, nem mindenki fizetett a megkérdezettek közül szexért, akik azonban igen, azok jobban szeretik a régimódi kurvázást.

A Velvet nem repretantatív felméréséből kiderült, 10-ből 8 pasi már volt kurvánál – a megkérdezettek 21 és 43 év közötti. A többség szerint egyszer az életben minden férfi elmegy kurvázni. A megkérdezett pasik maximum 20.000 Ft-ot fizettek szexért, akadt köztük olyan, aki csak gumiban szopat, de olyan is, aki mindent kér, a fürdetéstől a szexig. Csupán egy férfi mondta azt, nem kér a zuhanyzásból, nem fürdeni ment oda, és különben is, azzal csak az idő telik. Mindegyikük gumiban csinálja, félnek a fertőzésektől, még akkor is, ha kicsit kiábrándító a gumiban orálozás gondolata.

Van, aki visszasírja a Rákóczi teret

"A '90-es évek közepén virágzott a Rákóczi tér, imádtam azt a hangulatot. A Német utca, József utca, Mátyás tér környékén 1995 körül rend volt. A stricik rendet tartottak. Ott, hogy valakit kiraboljanak, szurkáljanak, nem volt, mert az visszavetette volna az üzletet. Olyan pezsgő élet volt, tele volt kurvákkal. Akkor voltam 19. Előfordult, hogy csak mentem az autóval, és erektáltam a magassarkú cipős kurvák láttán, a pinájuk kilógott, cici felnyomva, ez minden férfinek tetszik" – nyilatkozta a Velvetnek a 37 éves Zoltán, hozzátette, neki hiányzik a Rákóczi tér, ma már egészen átalakult a prostipiac.

"Ma már nem ez van, az interneten kell keresgélni, de én olyat akarok kapni, amilyen a képeken van, szilikonmelleset például. Egyébként ilyen képekkel hirdetik magukat. Aztán odamegyek, és ott van egy hervadt virágszál. Vagy egy százkilós. Ha meg van is jó csaj, ezek már ilyen finnyás picsák, ráadásul ki van számolva az idejük. Nincs az embernek arra ideje, hogy végighívogassa az összeset, kiválassza, elmenjen. Én oldschool vagyok, én a régit szerettem."

A szobáztatásból a környékbeli családok megéltek

A kilencvenes években, amikor virágzott a Rákóczi tér, az utcán felszedett kurvákat szobára vitték. A szobáztatásból pedig jól megéltek a környékbeliek. "Volt, hogy bementünk egy udvarba, aztán egy lakásba. A család nézte a tévét, ették a paprikás krumplit, átmentünk a szobájukon a másik szobába, becsuktuk az ajtót, és ment a kefélés" – tette hozzá Zoltán, és elmondta, nem egyszer azzal végződött egy buli, hogy a haverjaival kurvázni mentek a Rákóczi térre.

A megkérdezettek többsége jobb szereti a régi fajta kurvázást, azaz azt, ha sok kurva közül ott helyben, szemtől szemben végigmérve kiválaszthatják az alanyt. "Az egyetem pénzén mentünk kurvázni egy haverommal. Elmentünk a kisvárosi night clubba, mindenki tudja, hogy ott nem csak táncolnak. Azt hitték a kurvák, hogy gazdag úrigyerek vagyok, talán még angolul is beszéltünk direkt, viccből, de már erre részletesen nem emlékszem. Több kurva is körénk gyűlt, beszélgettünk velük, aztán az egyiknek mondtam, hogy akkor hajrá, majd elmentünk az egyetlen hotelbe, ahol egy órára is ki lehetett bérelni a szobát. Lezuhanyoztunk, volt orál, dugás, minden, mondta, hogy felárral análba is mehet, de azt nem akartam" – mondta a Velvetnek a 23 éves Tamás, aki jól ismeri a netes kurvázós oldalakat, de még nem volt bátorsága kipróbálni a rendszert.