Tintahalak, kagylók és tengeri férgek azok a mélytengeri élőlények, amik ránézésre hasonlítanak a kis és nagy szeméremajakra, a csiklóra. Olyan is akad, amelyik teljesen olyan, mint a vagina.

A világ legbizarabb péniszei és a homoszexuális állatok után itt egy összeállítás azokról az élőlényekről, amik úgy néznek ki, mint a vagina.

A Frisky összeszedte azokat a mélytengeri élőlényeket, amelyek egészen hasonlóak a női nemi szervhez. A fekete kagyló, az óriás kagyló, a repülő maki, tengerirózsa (anemóna), tintahal, tengeri nyúl, osztriga, tengeri féreg és a csillagorrú vakond azok, amelyek olyan formát kaptak a természettől, ami hasonló a vaginához, vagy annak részeihez. Egyes tengeri kagylók szervei teljesen megegyeznek a kis és nagy szeméremajkak formáival, olyan élőlény is akad, amin még a csikló részt is fel lehet fedezni.

A mélytengeri herkentyűk közötti sorban mindössze két, a szárazvilágban élő állat került a listára: egy ritka makifajta, amelyik a denevérhez hasonlóan képes repülni, és a csillagorrú vakond, amely inkább dupla anál, mintsem vagina, de bekerült a magazin felsorolásába. Némelyik állaton be lehet azonosítani a szeméremajkak redőit, a nagyajkak vonalát, a hajlatokat, a hüvelynyílást.