3PIO a magyar amatőr filmezés egyik legérdekesebb jelensége. Filmjeiben egy kis pénzért cserébe, de néha teljesen ingyen szexeltet az utcáról beesett embereket, akik között néha igazi tehetségekre bukkannak. A válság miatt egyre többen pornóznának, de egyre kevesebb pénz van a forgatásokra. Így nem lesz több anya-lánya film.

Napközben csak egy ember közülünk, éppúgy jár boltba, eszik és alszik, mint bármelyikünk. De amikor senki nem számítana rá, felveszi a szemüvegét, és átvedlik 3PIO-vá, hogy kézikamerájával leforgassa a lehető legbetegebb amatőr pornófilmeket, feldobva ezzel a pornórajongók és jópár perverz humorra fogékony ember mindennapjait.

Tini, feleség, nagyi

3PIO kedvenc alapsztorija, hogy pénzszűkében lévő emberek szemét kiszúrja párezer forinttal, és cserébe perverz dolgok végrehajtását kéri tőlük. De sokszor pénzt sem ad nekik, mondván, hogy az első casting mindig ingyen van, ha jól csinálják, legközelebb pénzt is kapnak. A legjobb filmek abból az egyszerű szituációból születtek, amelyekben dokumentumfilmszerű egyszerűséggel filmre vette a hirdetésre jelentkező amatőr párok sztoriját. 3PIO többszáz filmet felölelő pályafutásának csúcsai a családon belüli szexet bemutató produkciók, ahol fura hangon adott instrukcióival a végtelenig provokálja, gyakran meg is alázza a mindenre hajlandó szereplőket. Kikezd a tinikkel, feleségekkel, nagyikkal, mindenkivel.

Anya-lánya

“Kezdetben külföldi stáboknak dolgozott, így ismertük meg. Egyszer aztán lehetőséget kapott tőlünk, hogy készítsen egy-két amatőr videót a saját elképzelése szerint, és ekkor derült ki, hogy különös affinitása van az ilyesmihez” - mondta a Velvetnek Tóth Gábor, a Tutti Frutti Party magazin főszerkesztője, aki már közel húsz éve dolgozik együtt 3PIO-val. Azért megnyugodhatunk, a furcsa, szemüveges perverz figura felvett karakter, aminek kitörése attól függ, milyenek a szereplők. “Ha igazán tehetséges amatőr szereplőt talál, akkor tuti, hogy valami durva, pukkasztó filmmel áll elő” - mondta a 3PIO-vá válás feltételeit Tóth.
Az olyan filmek esetében, mint az anya-lánya vagy az anya-fia szex, persze felvetődik a kérdés a nézőben, hogy itt most tényleg annyira lecsúszott-e egy család, hogy még a rokondugást is bevállalják. "3PIO 90%-ban amatőr szereplőkkel dolgozik. Azért ilyen eredetiek a filmjei, mivel a szereplők nem játszanak, egyszerűen azt veszi filmre, ami a valóságban - akkor, ott - történik. A szereplők magukat adják - kivétel persze az olyan extrém történeteknél, ahol kénytelen vagyunk egy kicsit csalni. Az anya-lánya sztorik a képzelet szüleményei, de a szereplők ebben az esetben is utcáról beesett amatőrök, akik ki akarják magukat próbálni az amatőr filmezésben” - oszlatta el kételyeinket a főszerkesztő. Ilyen kemény témáknál persze elkerülhetetlen, hogy páran túl komolyan vegyék, amit látnak. “Sajnos az emberi rosszindulat és butaság határtalan, így akadnak, akik olyasmit is belelátnak a filmekbe, ami nincs is ott, és ettől nagyon ki tudnak borulni. Nekik azt üzenjük, Arnold Schwarzenegger sem halt ám meg minden filmjében, még akkor sem, ha úgy látszott, hogy szilánkokra robbant a feje, Columbo felügyelő pedig valójában egy színész, aki még sosem nyomozott valódi gyilkossági ügyben.”

A pénztárosnő a kisközértből

De tulajdonképpen ki akar csúnya nőket nézni, ahogy szintén csúnya férfiak dugják őket, miközben egy szemüveges figura trágár hangnemben utasítgat? Tóth szerint annyi biztos, hogy sokan, de a pornóban manapság teljesen alapnak számító videólopások miatt mérhetetlen a népszerűség. "Akinek már elege van a mainstream pornóból, vagyis: a tíz perc szilikonszájas szopás nagytotálban, utána tíz perc dugás szemből, tíz hátulról szilikoncsöcs-ugráltatással, mindez egy bérelt medencés ház teraszán, annak igazi oázis egy amatőr film. Van, akinek a sztori számít, van, aki a szex miatt nézi, van, aki röhögni akar, van, aki megbotránkozni. És az amatőr filmeknél mindig ott van az a kis plusz izgalom, hogy talán egyik-másik szereplőben felismered a szomszéd csajt vagy a pénztárosnőt a kisközértből. Na, ez nagyon izgalmas tud lenni!”

A névtelen feltöltő

A már említett lopások miatt egyébként még a tényleg olcsónak tűnő amatőr pornó is bajban van, pedig a válság miatt egyre többen gondolják úgy, hogy párezer forintért megéri a kamera előtti dugni. “Egyre többen jelentkeznének szereplőnek, de sajnos már alig van lehetőségünk új jeleneteket forgatni, mivel bevételeink a fájlmegosztó és torrent oldalak miatt cirka 90%-kal csökkentek. A közhiedelemmel ellentétben a pornó nincs ingyen, ezt elő kell állítani valakinek, kifizetni a szereplőket, operatőrt. Erre persze az egyszerű netező nem gondol, ezt csak mi érezzük ezt a saját bőrükön. Sajnos a mai pornóáradatban, amikor bárki bárhová feltöltheti az általa lopott filmeket, a mi munkánk gyakorlatilag feleslegessé vált. Az emberek számára észrevétlen, hogy van olyan netes oldal, ahol elkészítik azokat a filmeket, amit aztán mások ellopnak, és szanaszét szórnak, sokszor kritikán aluli minőségben - anélkül, hogy bármit is tudnának a film készítéséről vagy készítőiről.  Pedig amekkora a kereslet a pornóra - Magyarországon főként a magyar pornóra -, megérdemelnék mind a szereplők, mind a film készítői, hogy ők arassák le a babérokat, és ne egy névtelen feltöltő.