Anju Sana, japán pornószínésznő a Twitter-oldalán tette közzé, hogy havi egymilliót keres átlagosan a pornózással. Az análpápa, Pierre Woodman is úgy tudja, akár a tízszeresét is megkeresheti egy japán pornószínésznő annak, amit egy európai pornós. Itthon az anál jelenetekért fizetnek a legtöbbet, ez körülbelül 200 000 Ft-ot ér.

Egy japán pornós havi egymilliót kereshet átlagosan

A japán pornós, Anju Sana a Twitteren tette közzé áprilisban, hogy sok pénzért hagyja, hogy a testével mindenfélét csináljanak a férfiak. "Többmillió yenért felkeltem a férfiak vágyát a testemmel" – írta mikroblogján. "Ez a munkám, és nem az az elsődleges, hogy szeressem is csinálni." A pornószínésznő ahogy befutott, számtalan felkérést kapott a különböző japán televízióműsorokban, így derült ki, pontosan mennyit is keres – ezt is megírta ugyanis a Twitteren. Állítólag az egynegyedét kereste meg annak a pénznek havonta a tévéműsorokkal, amit pornósként kap: átlagosan körülbelül havi 380 000 japán yent, azaz kicsivel több mint egymillió Ft-ot keres (ez Japánban nagyjából megfelel egy irodai dolgozó fizetésének). A havi keresete mellett azt is megosztotta a világgal, hogy rengeteg pénzt tesz félre, és hogy állandóan nyugtalan és ideges a családtagjai miatt.

Hina Kurumi, aki szintén Japánban pornós, a Tokyoreporter szerint 2007. december 15-e és 2009. július 15-e között, azaz másfél év alatt közel hat és félmillió japán yent (közel húszmilliót) keresett pornózással. Ez átlagosan kicsivel több mint egymillió forint havonta.

Európában a tizedét fizetik annak, amit Japánban

A francia Pierre Woodman, aki análpápa néven híresült el, a saját oldalának egyik fórumán taglalta, mennyit fizet a színésznőknek. Európában 500 és 5000 dollár (115 000 és egymillió Ft) között fizetnek egy-egy jelenetért, attól függően mit vállalnak a pornósok, Japánban ez az összeg 2000 és 50 000 dollár (460 000 Ft és 11 millió Ft) közt mozog. Woodman többször is dolgozott már Japánban, erre hivatkozva válaszolt a rajongók kérdéseire.

A hazai fizetéseket Kovi a Bűnös élvezetek című könyvében írta le bővebben, pontosítva, melyik jelenetért mennyit kapnak itthon a pornósok, az aranykorban. A maszturbálásáért 100 eurót (28 000 Ft), az orális jelenetért 200 eurót (56 000 Ft) kérnek a hazai pornószínésznők. A leszbijelenet 300 euróba (83 000 Ft), a sima dugás 500 euro (140 000 Ft), az anállal lehet a legtöbbet keresni, ezért 600 eurót (167 000 Ft) fizetnek körülbeül, a dipi, azaz a dupla behatolás még ennél is többet ér száz euróval. "Ezek az árak folyamatosan zuhannak, egyre kevesebb a forgatás, az ügynökök egy része már felcsapott boltieladónak, sok szereplő pedig ezen összegek feléért, negyedéért is elmegy dolgozni" – írja Kovi a könyvben, arra hivatkozva, hogy az internetes pornó lenyomta a DVD-ket.