Két egyetem megkérdezett 355 nőt, és arra jutottak, hogy többségük a kikényszerített szexről fantáziál. Sokuknak az is gerjesztő hatású, ha arra gondolnak, hogy egy nő kényszeríti őket szexre, vagy ők törnek be egy ellenkező férfit. Mindez a tudósok szerint épp a szexhez amúgy legkulturáltabban álló nőknél fordul elő a leginkább.

A nők nagy része arról fantáziál, hogy valaki szexre kényszeríti őket - számolt be a Huffington Post egy két egyetem által végzett kutatásról. Korábbi kutatások is jutottak már olyan eredményekre, hogy a nők 31 és 62 közötti százaléka izgatónak találja a nemi erőszakot. A való életben ugyan a legtöbb nőből ez ellenérzést vált ki, de sokuk szexuális fantáziáját mégis megmozgatja.

A University of North Texas (Észak-texasi Egyetem) és a University of Notre Dame (Notre Dame Egyetem) közös kutatásában 355 nőt kérdeztek meg a témában. Először felolvastak nekik egy elképzelt jelenetet egy nemi erőszakról, és figyelték, mennyire izgulnak fel tőle. Azt a feladatot kapták közben, hogy csukják be a szemüket, és képzeljék magukat a felolvasott történetben szereplő nő helyébe.

A történet arról szólt, hogy a egy férfi ismerősnek nagyon bejön az adott nő. Egyre határozottabban próbálkozott nála, egyre jobban utalt rá, hogy meg akarja dugni, de a nő válaszra se méltatta. Ekkor eljött a töréspont, és a férfi lecsapott és erőszakolt. A nő ugyan végig ellenállt, de mindeközben rettentően élvezkedett is a szituáción. Ugyanakkor a felvétel készítői igyekeztek úgy megcsinálni ezt, hogy a testi kényszerre nagyobb hangsúlyt fektessenek, mint a szexuális élvezetre.

Miről álmodik a nő?

A végeredmény szerint a nők 52 százaléka fantáziál a kikényszerített szexről, 32 százaléka a konkrét nemi erőszakról álmodozik, 28 százaléknak a kierőszakolt orálszextől lesz nedves a bugyija. Az erőltetett análszex 16 százalékukat gerjeszti, 24 százalékukat a kötözés vagy egyéb módon való lerögzítés indítja be. A leszbikus szex vonala ugyan nem túl erős, de azért sok nőnek eszébe jut ez is. 17 százalékuk egy másik nő által kikényszerített szextől őrül meg, 9 százalékuk a konkrét női nemi erőszaktól, míg másik 9 százalék egy másik nő által rájuktukmált oráltól nedvesedik.

Nem jogosít fel semmire

A kutatás készítői hangsúlyozták: nem akarják az erőszaktevőket bátorítani és magyarázatot adni nekik tettükhöz. Szerintük az ilyen bűncselekmények elkövetői úgysem olvasnak tudományos folyóiratokat.

Valamelyik fantázia a megkérdezett nők 62 százalékánál felbukkan. Fontos megjegyezni, hogy az álmodozásokban szereplő férfiak nagyrészt meglehetősen jóképűek, szexuálisan vonzók. A fantáziák eredetéről azt állítják, a túlfűtött nők stigmatizálása miatt alakult ki (azaz a lekurvázás miatt): a magukat visszafogni igyekvő nők ezekben a fantáziálásokban élik ki vágyaikat. Ha fantáziálásában egy nőt megerőszakolnak, akkor elháríthatja a felelősséget. Ha arról álmodozik, hogy félrekefél, akkor viszont ott a maró önvád, hogy ilyesmi egyáltalán eszébe jut - magyarázza a Huffington Post.

Ezt a teóriát torpedózza meg ugyanakkor az, hogy a kevésbé elnyomott nők esetén is ugyanúgy megvannak ezek az erőszakos fantáziálgatások. Az ilyen nőkre a fent említettek fordítottja is igaz: szívesen fantáziálnak arról, hogy egy ódzkodó férfit szexre kényszerítenek. Sokszor az erőszakról fantáziáló nőknek van a legnormálisabb hozzáállásuk a testiséghez.