A szexológus szerint a férfiak nagy része a kalandért, a helyzetért vagy csak és kizárólag a szexért szereti az egyéjszakás románcokat.

Van olyan férfi, aki táblázatot vezet az egyéjszakás kalandjairól, van, aki csak azért jár a Mika Tivadarba, mert az elmúlt hetekben akárhányszor ott volt, felszedett valakit. Férfiakat és nőket kérdeztünk meg a témáról, arra voltunk kíváncsiak, milyen gyakran engednek a testi vágynak, hova járnak portyázni, hazaviszik-e az alkalmi partnert, mennyire számít a külső és nyilvántartják-e a kalandokat. A megkérdezett szexológus szerint nem lehet a két nem motivációját egy kalap alá venni, így az első körben a férfiakról olvashat.

Előnye az önbizalom és a hatékony végeredmény

"Az egyéjszakázás akkor igazán jó, ha tényleg fogalmad sincs róla, hogy milyen ember a PARTNER, plusz pont, ha a nevét sem tudod. Másnap kibaszott menőnek érzed magad tőle" – írta meg a Velvetnek a 25 éves Dávid, akinek összesen három ilyen kalandja volt. Elmondása szerint szórakozóhelyeken ismerkedett meg a csajokkal, és mindig náluk ébredt. Hozzátette, az egész igazából olyan, mint egy rosszul bújtatott kurvázás, rosszabb esetben ugyanannyi pénzért. "Iszonyúan kész voltam, a csajnál aludtam, pedig nem szoktam. Elég sokáig alhattam, mert ahogy felkeltem, kimentem vizelni, az étkezőben ott ült az egész család, és épp húslevest ettek. Rajtam semmi nem volt" - mondta a 29 éves Gábor a Velvetnek, aki évente körülbelül 3-4 csajba fut így bele. Előfordult, hogy valakivel annyira egymásra találtak az ágyban, hogy többször is összejártak, de nem lett belőle semmi komolyabb.

Az egyéjszakás kaland feltétele, hogy mindketten a szabad akaratukból választják, nem pedig üzleti alapon, és hogy semmi olyan nem történik, amit a másik nem akar. Az érzelmeket teljesen kizárva a testiségen van a hangsúly, a legtöbbször a minőséget hanyagolva a mennyiség a lényeg. Az erkölcsösséget félretéve a sorozatos egyéjszakázásnak ma már létjogosultsága van. A szexológus szerint tévhit, hogy a férfiak ilyenek, és ez a vérükben van, az azonban igaz, hogy a társadalmi megítélés szerint a férfiakkal ellentétben a nő riherongy, ha él az alkalommal. Furcsa ellentmondás, hogy szinte elvárás az egyéjszakázás.

"A férfiakban a dicsőség, a vadászösztön él, hajlamosak vagyunk azt mondani erre, hogy genetikailag ilyenek. A fiúk nagy része a kalandért, a helyzetért vagy csak a szexért megy bele ilyen helyzetekbe. Sokan vannak, akik nem ilyenek, és nem tudják ezt felvállalni mások előtt, de sokan beismerik, hogy nem egyéjszakáznak" – mondta a Velvetnek Bede Zsuzsa szexológus, és hozzátette, a férfiaknál a hódítás áll az egyéjszakás kaland mögött, még akkor is, ha sok pasi azt érzi, nem kihívás meghódítani egy nőt. A szakember tapasztalata az, hogy a nők ezzel szemben mindig érzelmileg motiváltak, de ha mindkét fél kalandnak szánja, és annál nem többnek, nincs benne rizikó.

Hátránya a megláttam reggel para és az elvárások

A szakemberek szerint a férfiak fejében is megfordul, hogy talán nem teljesítenek majd jól, hogy harcképtelenek lesznek, vagy hogy nem lesz orgazmusuk, mindennek pedig hamar híre is mehet egy kisebb közösségben. A legtöbb esetben pedig számolni kell a reggeli kiábrándulással. Van olyan Velvet-olvasó is, aki szinte véres lófejjel a lába között ébredt fel az egyéjszakás szex után. "Felébredtem, a csaj még aludt, megigazítottam a farkam, és éreztem, hogy a combom és a farkam is nedves. Megnéztem az ujjaim, és tiszta vér voltam" - írta a 34 éves Tamás, aki ahányszor alkalom nyílik rá és éppen nincs párkapcsolatban, él a lehetőséggel. Körülbelül tíz-tizenöt egyéjszakás kalandja volt eddig, főleg a fesztiválokon szántja végig a nőket, szerinte ott lehet a legjobban csajozni.