A szexológus szerint az orális szex fontos, mert része a jó szexnek, és a szex hiánya a házasságokban probléma. A jó házasság titka az egymásra figyelésben és a közös tanulásban keresendő.

A jó szex része a jó orál

A házasságon belül a legnagyobb probléma általánosságban az, ha nincs szex, ha az megszokássá válik, és fokozatosan ritkul. Vannak olyan párok, akiknél akár 10-20 évig is kitart a szenvedély, de viszonylag sok pár életében 1-2 év után elkezd rohamosan csökkenni az egymásnak esések száma. Coco T, Ice T neje szerint a jó házasság alapja, ha az ember lánya jól térdel, és szeret. "Nem akarok nyers lenni, de hölgyeim, tanulják meg, hogyan kell igazán jól szopni, és a pasi sosem fog elhagyni. Ebben azért van igazság" – írta Coco T neje a Twitter-oldalára, ezzel gyakorlatilag eléggé leegyszerűsítve a pasikat. Azonban volt már filmjelenet is, ahol a pasi szemszögéből igazolódni látszott mindez. "A házasságunk során a szopásokból hiányzott a lelkesedés, eltért a véleményünk a fontosságát illetően, szerintem fontos" – a párbeszéd Az időjós című Nicholas Cage-filmből van, ahol a színész párterápián írja le feleségének, mi a baja a házasságukkal. Amikor a nő ezt elolvassa, azt válaszolja, azért nem volt lelkes szopás közben, mert utálta a férjét, utálta őt a száján csókolni  például.

A megkérdezett szexológus szerint a jó szexhez a jó orális szex is hozzátartozik, de nem csak egy oldalról, hanem mindkét fél részéről. "Nem mindig kardinális kérdés az orális szex. A legtöbb férfi persze szereti, de lehet, hogy valaki pont azt a 1 %-ot fogja ki, aki nem rajong ezért annyira. Érdemes odafigyelni a partnerre, a hús-vér férfire, és csak utána nézni a kottát" – mondta a Velvetnek Bede Zsuzsa szexológus, és hozzátette, a férfi szexológus kollégái szerint ez a bizalom, a bensőségesség, a teljesség maga.

Van, aki a zacsinyalogatást várja el, van, akinek elég a lelkesedés

"Az az igazán partner, aki nem szolgáltatásszerűen kéri a szexet. Azt szoktam tanácsolni, ha valaki szeretne valamit kérni a partnerétől, pontosan azt csinálja ő a másiknak. Ezzel a módszerrel rá lehet vezetni a partnert." A szexológus óva int attól bárkit is, hogy azonnal lenyomja nője torkán hímtagját, rávezetéssel, sóhajokkal, szavakkal – például, ez finom, ez jól esik –, mutassa meg, mit szeret. Ennek hiánya az, ami a legtöbbször baj, ugyanis a pasik többsége elvárja, hogy a csajok azonnal tudják, mit kell tenniük, még akkor is, ha épp először találkoznak. És hogy mennyire eltérő, melyik pasi mit vár egy szopásntól, a körkérdésre adott válaszokból is látszik. Van, aki szerint a lelkesedés a jó technikát is üti, van, aki azt várja el, hogy a zacsit nyalogassák, és van, aki szerint a legjobb szopásnál is jobb egy közepes dugás.

"Az ilyen pornós erőlködés szerintem nem jó, és a nagyon elkenős, kötelező körös se  – amikor érzed, hogy igazából nincs kedve. Szerintem azt azért lehet érezni, hogy a másiknak mi a jó, meg mi nem. Onnantól kezdve, hogy valaki nem undorodik a dologtól, nincsenek ellenérzései, nem tud rosszul szopni. Annyira azért nem bonyolult. Az meg csak ilyen faszság, hogy hú, szopjon le így, szopjon le úgy. Egyébként is, a legjobb szopásnál is jobb egy közepes dugás." Egy másik Velvet olvasó férfi viszont konkrét elvárásokkal tartja oda magát. "Nekem teljesen elveszi a hangulatot, ha ki kell mondanom, hogy kérlek drágám, nyald már meg a zacskómat is. Ha véletlenül van nőm, és tényleg minden szarakodás nélküli szopást ad, az más kategória mint egy kúrás. Nem jobb vagy rosszabb." A 34 éves, házas István pedig úgy látja, a technikát folyamatosan csiszolni kell, ezzel a szexológus is egyetért. "Erre születni kell, de a technikát és főleg, kiemelten főleg az odaadást, az élvezetet kell akkor is nyújtani. Élvezni kell tiszta szívből mint egy jó fagyit, akkor azt a másik is érzi, és mint a Vezúv eldurran. Mindig legyen új a nő, ahogy a pasi as az ágyban. Finoman csiszolja a technikát, és főleg, ne azért csinálja, mert szereti a férjét. Sok technika van, például a tövének az enyhe kifele nyomása, ezeket fel kell fedeztetni a férfival." Bede Zsuzsa szexológus is azt tanácsolja, hogy ahol nyitottabb a kapcsolat, könyvekkel, fotókkal, leírásokkal, keleti kultúrából vett ínyencségeket tanulhatnak együtt, egymáson.

Hogy egy házasság, vagy egy hosszú évek óta tartó élettársi kapcsolat minősége mennyire múlik a jó orálon, hogy a hétköznapok problémái mennyire simíthatók el a cuppogással, azt mindenki maga döntse el.