A keresztény szexshopok semmiben nem különböznek a világi szexshopoktól, csak a vibrátorok és síkosítók termékleírásában valamilyen formában szerepel, hogy keresztény párok ajánlják hívő pároknak. Amerikában van már rúdtáncóra Jézus nevében, és a keresztény pornó fogalma is egyre elterjedtebb.

A 'christian porn' kifejezésre a Google 140 millió találatot ad, a 'christian sex toys'-ra pedig közel 18 milliót. A legtöbb találat a pornó ellenzéséről szól, számos link pedig a szexpozitív keresztények mozgalmáról: erotikus történetek keresztényeknek, rúdtánc Jézusnak, keresztény szexshopok. Mindez nem kamu, a szexuális mozgalom lényege tudatni a hívőkkel, Istennek helye van az ágyban, de szigorúan csak házasságon belül.

A keresztény szexshopok a házasságról szólnak

A Jézus nevében kínált análplugok bármilyen furcsán hangzik is, szexuális filozófiát takarnak. Mindez tulajdonképpen a keresztények válasza a burjánzó szexiparra. A szexpozitív keresztényekre épülő vállalkozások lényegében semmitől sem különböznek a hasonló témájú, de nem keresztény vállalkozásoktól. A világi vállalkozások nem hangsúlyozzák minden vibrátor mellett, hogy azokat házaspároknak ajánlják.

A keresztény szexjátékszerek semmitől nem különböznek az ismert vibrátoroktól és gésagolyóktól, azonban egy ilyen keresztény szexshop oldalát böngészve kiderül, a lényeg a házasságon belüli jó, változatos szexen van – a születésszabályozást természetesen elítélik. Az ilyen tematikájú oldalakat áthatja a házasság szentsége, a házasság előtti szexről vagy a homoszexualitásról természetesen szó sincsen. Kis leszbizésről sem. Direkt nem meztelenséggel adják el a termékeket, és célzottan mindenhol pároknak ajánlják azokat. A Three Passions Lingerie oldal szerkesztője a csipke bugyikat és harisnyatartókat megrajzolt női testen hirdeti, pusztán azért, hogy ne alázza meg a nőket. Legalábbis ez a mögöttes szöveg, ugyanis a képeket jobban megnézve látszik, hogy valószínűleg fotókat butít le a szerkesztő, itt például rajtamaradt a képen a modell haja. A keresztény nők is reagálnak a trendekre, egy houstoni keresztényekből álló nőcsoport például minden vasárnap rúdtáncot tanul.

Rúdtánc leckék, szigorúan Jézusért

Texasi nők egy csoportja a rúdtáncot nem saját vagy férjük örömére tanulják, hanem Jézusért. A népszerű fitnesz trendet kicsit átértelmezték, a lüktető zene helyett keresztény dalokra csúszkálnak a rúdon. "Azt gondolom, hogy ez mesés dolog. Az életem a vallásról szól, ebben nőttem fel. A szüleim nagyon vallásosak, és ez egyben arra is jó, hogy a stigmán változtatassunk. Ez nem csak rúdon táncolás, ott a zene, és az, hogy a többiekkel együtt kell működnöd" – nyilatkozta Crystal Deans, a houstoni tanfolyam vezetője a Kxannek. Deans azt is hozzátette, hogy egyedül Istennek van joga bíráskodni a rúdtáncórák felett, amiket egyébként vasárnapra szerveznek. Houstonban nem csak ez a kisebb csapat nő gondolkodik pozitívan a szexről. Az egyik texasi tévés prédikátor, Ed Young azt vallja, Isten teremtette a szexet, ezért fontos erről beszélni. A felesége már ki is adott egy könyvet a témában, Sexperiment címmel.

Van vagy nincs keresztény pornó?

A Bibliában vajmi kevés szó esik a minőségi házastársi szexről, a vibrátorokról, harisnyatartókról és a pornóról. A keresztény pornó úgy ahogy van, oxymoron, hisz a hívők úgy vélik, ami egy világi pornófilmben látható, az nem egyezik Isten eredeti elképzeléseivel. A keresztények ellenzik a pornót, Amerikában számos pornófüggő a valláshoz fordul, hogy megszabaduljon a szenvedélyétől. A keresztény pornó mint fogalom mindettől függetlenül létezik, célja azonban nem a testnedvek generálása, sokkal inkább az, hogy a pornófüggőket egy olyan irányba terelje, ahol megbékélhetnek függőségükkel. Feltehetően pornófilmet is forgatnak már a keresztények, bár konkrét filmet nem találni sehol, hirdetést igen: keresztény pornóhoz szereplőket keresnek, párokat. Ha definiálni kellene melyik felnőttfilm minősül keresztény pornónak, akkor valami olyasmi a pontos definíció, hogy minden olyan pornófilm keresztény pornó, amiben házas, heteroszexuális párok kettesben szexelnek, vaginális behatolással. Az orális szex is mehet, továbbá a maszturbálás és a szexjátékok is elfogadottak. A magömlés természetesen vaginálisan kell, hogy történjen, análszex kizárva. A nők ribanc-szerű megszégyenítését a pornófilmekben ellenzik, minél közelebb áll a keresztényi valósághoz a filmben látott szexjelenet, annál elfogadottabb. A keresztény pornó kifejezés okkal született, egy 2006-os texasi felmérés szerint a keresztény férfiak 50%-a, a vallásos nők 20%-a pornófüggő.

Amerikában akad olyan vállalkozás is, ami ugyan a szexre épül, de máshogy. Az XXXChurch nevű vállalkozás azt tűzte ki célul, hogy a pornósztároknak segítsenek pályát módosítani, ezt pedig azzal próbálják elérni, hogy az amerikai erotika showkon Bibliát osztogatnak.