Gordon G. Gallup pszichológus szerint a terhesség korai szakaszában az okozza a reggeli rosszullétet, hogy az anyai test immunreakciót vált ki a spermára - amiből a magzat lett. Azért, hogy minél nagyobb tolerancia alakuljon ki, és ne hányjon az ember lánya, már a terhesség előtti időszakban sok spermát kell bevinnie a nőnek a szervezetébe.

A terhesség korai szakaszában a reggeli émelygésre és hányásra állítólag gyógyír lehet a sperma – írja a Slate magazin. A magyarázat pedig onnan kezdődik, hogy az anyai test kezdetben idegen szövetként, fertőzés féleként kezeli a magzatot. A magzat DNS-ének fele csak az anyáé, a másik fele az apáé, az anya immunrendszere pedig reagál. Gordon G. Gallup pszichológus professzor szerint a legjobb gyógyír az immunreakcióra ugyanaz a szer, ami azt kiváltotta, azaz a sperma. Állítólag minél több kerül a nő szervezetébe, annál nagyobb tolerancia alakul ki a terhesség korai szakaszában. Ez a tolerancia pedig úgy alakul ki a leghamarabb, ha még a terhesség előtti szakaszban sok sperma kerül a nő szervezetébe, majd természetesen a terhesség korai szakaszában is ugyanez történik. Ezzel a módszerrel a pszichológus professzor szerint kialakul az immunszuppresszió, azaz így megelőzhető az immunrendszer reakciója, és ettől kevésbé érzik a nők magukat fertőzött zombiknak. Ha a pszichológus professzornak igaza van, akkor azok a leszbikusok járnak a legrosszabbul, akik gyereket vállalnak, és sem a terhesség előtti, sem pedig a terhesség korai szakaszában nem tömik tele magukat spermával.

A reggeli rosszullét abból a szempontból káros lehet, hogy az émelygés és hányás miatt az anya nem tud magához venni olyan tápanyagokat, amik jót tennének a magzatnak. A rendszeres hányás pedig kiszáradáshoz is vezethet. A tengerentúlon – tekintettel arra, hogy a nők körülbelül 70-80%-a rosszul van a terhessége alatt – antihisztaminnal és B6 vitaminnal kezelik az orvosok a súlyos eseteket. A vizsgálatok szerint a reggeli rosszullétet az ember lánya örökli, és azok a nők, akiknek az anyja, nagyanyja vagy a lánytestvére is ettől szenvedett a terhesség alatt, szinte biztos, hogy ugyanúgy hányni fognak. A pszichológus, Gallup a kutatásával megcáfolja azokat a házi praktikákat, amikkel a nők évszázadok óta próbálkoznak túlélni a reggeli hányást. Azt nem tudni, hogy hüvelyi úton vagy szájon át a leghatásosabb a sperma, ami a mandarintól finom lesz, de valószínűleg mindegy, Gallup a korábbi kutatásaiban felfedte, hogy a hüvely fala felszívja a sperma összetevőit.

A pszichológus erre akkor világított rá, amikor a depresszió és a sperma közti kapcsolatot vizsgálta. Véleménye szerint számos vetélés és csecsemőhalál lehet amiatt, hogy az anya szervezete idegenként reagál a spermára. Ezt aztán azzal próbálta alátámasztani, hogy összevetette, milyen arányban vetéltek el azok a nők, akiket megerőszakoltak, vagy akik nem akarták igazán a gyereküket. Azt hozzá kell még tenni, hogy szintén Gallup állította azt, hogy a sperma antidepresszáns hatású, ezt pedig azzal magyarázta, hogy megvizsgálta azokat, akik óvszer nélkül szexeltek, és akik azzal. Kiderült, hogy akik gumi nélkül csinálták, kevésbé voltak depresszióra vagy öngyilkosságra hajlamosak, mint akik óvszerrel dugtak. Ez a vizsgálat arra is rámutatott, hogy a hüvely fala felszívja a sperma összetevőit, ami állítólag pár órán belül akár kimutatható a vérből.