Lehangoló eredménnyel zárult két amerikai lap és egy társkereső oldal felmérése: háromból egy egyedülálló inkább egy éven keresztül nélkülözi a szexet, mintsem lemondjon kedvenc ételéről. A többség a bélszínt és a csokoládét választja a hálószobai örömök helyett.

Háromból egy szingli inkább egy éven keresztül nélkülözi a szexet, mintsem lemondjon a kedvenc ételéről – derült ki a Today, a Match.com és egy amerikai társkereső oldal legújabb felméréséből. A 4000 megkérdezett résztvevő közül ezt a választ a nők 32 százaléka adta, míg a férfiak közül csak 16 százalék volt ezen a véleményen – írja a Dailymail.

Bónusz a történetben, hogy nemcsak az egyedülállók dobják félre a szexet a gasztronómiai élvezetekért: a felmérésben további 3500 házas embert interjúvoltak meg, akik szintén az evést választották a hálószobai örömök helyett.

És ha mindezek az eredmények nem lennének eléggé lehangolóak, az ellenérdekű felek többsége bélszínért és csokoládéért lenne hajlandó az áldozatra, néhányan pedig capri salátáért, sushiért és friss gyümölcsért fosztanák meg magukat a testi gyönyörtől.

A megdöbbentő eredményekkel kapcsolatban Ian Kerner, szexuálterapeuta és író így nyilatkozott az MSNBC-nek:

„Az emberek gyakran mondják, hogy inkább a pénzt, alvást vagy ételt választanák a szex helyett. Úgy gondolom, hogy ez azt mutatja, hogy az emberek természetesnek találják a szexet, vagy nem élvezik eléggé ahhoz, hogy kellőképp megbecsüljék. Mi több, lehet, hogy az étel az oka annak, hogy nem hozzák ki a maximumot a szexuális tapasztalatukból. Míg a bélszín és a csokoládé is tartalmaz hangulatjavító anyagokat, addig néhány táplálékcsoport letargikussá tesz minket. A romantikus, gyertyafényes vacsora így érhet véget a televízió előtt” – mondta a szakember, aki azt javasolja, ha az ember úgy érzi, hogy az ételt részesítené előnyben a szexszel szemben, akkor egy kicsit inkább az ételhez hasonlóan kellene megközelíteni a szexet, és változtatni az étrenden.

A felmérés szerint az étkezésnek fontos szerepe van a párválasztásnál: az egyedülálló emberek 66 százaléka mondta azt, hogy nemet mondana egy válogatós partner-jelöltre, míg 35 százalékuk úgy nyilatkozott, hátrányból indul az, akiknek hiányos az ételismerete. Kicsit biztatóbb az az adat, miszerint a megkérdezettek 93 százaléka határozottan olyan partnert választana inkább, aki rosszul főz, de az ágyban tud teljesíteni. Egy korábbi tanulmány szerint egyébként az amerikai nők 50 százaléka adná fel a szexuális életét azért, hogy lefogyjon, a férfiak 43 százaléka pedig inkább a munkáját tartaná meg a testi kielégülés helyett.