Tanulmány készült arról, hogy a nők a ciklusuk melyik szakaszában vonzóbbak. A tudósok szerint egy sztriptízbár volt a megfelelő hely erre. Az eredmény: az ovuláló sztripperek több pénzt keresnek.

Egy újabb megkérdőjelezhető tanulmány készült arról, hogy a nők ovulálása mennyiben befolyásolja a férfiak agyát – tudtuk meg a Jezebeltől. A legújabb tanulmány szerint mégis sokban hasonlítunk még az ősemberekre. Német tudósok szerint a férfiak sokkal jobban élvezték azon táncosnők előadását, akik menstruációs szakaszuk termékeny szakaszában voltak. Nem ez volt az első alkalom, hogy ugyanezt, ugyanilyen körülmények közt vizsgálták. 2007-ben két új-mexikói egyetem kutatói látogattak meg sztriptízbárokat, természetesen kutatási célokkal, és arra az eredményre jutottak, hogy az ovuláló sztripperek több pénzt keresnek.

A német kutatók ennél azonban tovább mentek. Megkértek nyegyvennyolc19 és 33 év közötti nőt, hogy ugyanarra a zenére táncoljanak ciklusuk temékeny és nem termékeny időszakában is. Az összes nő haját felkötötték, testhez simuló ruhát adtak rájuk, a férfiak így csak a nők tánc közbeni sziluettjét láthatták. Nagyjából az összes férfi az épp ovuláló nők táncát szavazta meg tetszetősnek. A kutatók nem csak táncoló, de sétáló nők sziluettjét is megmutattáék a férfiaknak. Az eredmény ugyanaz lett – az ovuláló nők testtartása ezek szerint vonzóbb a pasiknak. Bernhard Fink és csapata szerint mindenről az ösztrogén tehet, ugyanis a hormonszint ingadozása ugyanúgy hatással lehet az izmokra és az inakra, ami megmagyarázza, hogy a nők miért mozognak ilyenkor máshogy.