Megfelelő előjáték esetében nincs nagy gond a gyorstüzelő pasikkal - derült ki az olvasói levelekből, sőt, vannak olyan nők, akik kifejezetten utálják a reszelést. Egyes vélemények szerint a képlet egyszerű: ahogyan a szadisták is megtalálják a mazochista párjukat, a korai magömléssel küzdő férfiak számára is a hasonló szexuális igényekkel rendelkező nő lesz a megfelelő.

A korai magömlés az egyik leggyakoribb szexuális probléma a férfiaknál: a legáltalánosabb definíció szerint akkor beszélünk korai magömlésről, amikor a pasi a behatolást követően két percen belül elélvez. Míg Alfred Kinsey 1940-ben végzett felmérése szerint az amerikai férfiak 75 százaléka vallotta azt, hogy a nemi aktus két percen belül lezajlik a partnerével (és ez akkoriban teljesen normális volt), ma már a tíz-tizenöt percet vélik elfogadhatónak.

Míg a jelenségre rengeteg férfi panaszkodik, és egyre többen fordulnak orvosi segítségért, akik mindenféle gyógyszert és módszert ajánlanak, a Velvet megkérdezte a másik oldalt is, vagyis, hogy a nők hogyan élik meg ezt a problémát. Egyáltalán tényleg akkora nagy probléma ez a számukra?

A jó szex nem az aktus idejétől függ

„Szerintem ez egyáltalán nem akkora gáz, mint amekkorának be van állítva. Korai magömlésnek én azt a szituációt nevezném inkább, amikor a férfi a partnere kielégülése előtt élvez el. Mint tudjuk, a hüvelyi orgazmus egyébként is nagyon ritka a nőknél, úgyhogy a legtöbben úgyis az előjátékra koncentrálnak. Az én párom se húzza sokáig a dolgot, de mire belém élvez, akkorra nekem már biztosan volt legalább egy orgazmusom” – írta 23 éves olvasónk, Edina.

„Fú, a reszelésnél jobban semmit nem utálok” – véleményezte a negyedóránál tovább tartó aktust a 29 éves Lívia. „Szerintem ez a fajta elvárás a pornófilmekből ered, ahol nulla előjáték (ha van is, a férfi örömére) után a faszi mindenféle pózban meghágja a csajt. A laikus persze nincsen tisztában azzal, hogy legtöbbször mindenféle injekcióval lehet elhúzni a dolgot, de így is vannak kávészünetek a misszionárius meg a kutyapóz felvétele között.”

A korai magömlés ön szerint:

„Fiatal nőként elég sokszor poénkodtam a gyorstüzelőkön, ahogyan tette ezt mindenki körülöttem. Aztán 35 felett megtapasztaltam, hogy a jó szex egyáltalán nem az aktus idejétől függ. Én úgy gondolom, ahogyan a szadista megtalálja magának a mazochista párját, a korai magömléses férfinak olyan nő lesz a tökéletes szexpartner, aki számára úgysem okoz eufórikus állapotot az aktus” – vélekedett a 40 éves Juli.

A korai magömlés tehát a megkérdezett női olvasóink szerint nem akkora nagy katasztrófa, és nem okoz komoly problémát a kapcsolatban egy hasonló szexuális igényekkel rendelkező partner esetében. Egy statisztika szerint ráadásul hosszú aktus ide vagy oda, míg a férfiak 75 százaléka minden aktus során elélvez, a nőknél ez csupán 29 százalék, más felmérések szerint pedig csupán 8 százalék képes elérni a hüvelyi orgazmust.