Az applikáció augusztusban került a piacra, azonban adatvédelmi problémák miatt egyelőre nem elérhető. Az ingyenes Kinsey Reporter programon keresztül bárhonnan elküldheti bárki, hogy mit csinált az ágyban, hogyan flörtölt vagy hogy történt-e vele erőszak. Az adatok egy közös térképen azonnal, valós időben jelennek meg.

A Kinsey Reporter nevű, ingyenes applikáción keresztül augusztus óta bárki tudathatta a világgal flörtölési szokásait, maszturbálási szokásait, fétiset, vibrátorainak számát, hogy hogyan védekezik, bármit. A program indulását követően, úgy, hogy ez különösebb reklámot nem kapott, közel ezren osztották meg a világgal szexuális szokásaikat. Mindezt névtelenül és titkosan, elvileg, azonban szeptember elején komolyabban is megvizsgálták a rendszert, amikor is kiderült, az adatvédelemmel komoly gondok vannak. Az app jelenleg nem elérhető egyik online store-ban sem, de várhatóan hamarosan ismét letölthető lesz. A weboldalon, ahol azonnal, valós időben meg is jelennek az elküldött információk, jelenleg semmi nem elérhető.

Ön használná az appot?

A szexuális tartalmú applikációk sokáig tabunak számítottak, majd egyik napról a másikra mind az Andriod mind az Apple kütyüket ellepték a mindenféle appok. Feltehetően valaki rájött, hogy szexszel tényleg mindent el lehet adni, azóta a 3D-s szexpózokon át a Sex IQ tesztig a szex témájú játékokon át mindent le lehet tölteni. Az ingyenes Kinsey Reporter appnak komoly haszna is lenne. Az applikáció azért is lenne érdekes és hasznos, mert rengeteg kutatás is elérhető azon keresztül, amin a Kinsey Intézet 1947 óta lelkesen dolgozik. Az ötlet, hogy nem csak főleg az Egyesült Államokban élők lehetnek a kutatások részesei, hanem bárki, bárhonnan a világból, az eddigi legnagyobb szabású szexuális felmérést tenné lehetővé.

Az alkalmazást Filippo Menczer, a nagyszabású projekt vezető professzora hívta vissza, aki aggályait fejezte ki. "Nem tudjuk megmondani azt, ha egy személy két jelentést is ír. Nincs account, nincsenek cookie-k" – nyilatkozta a professzor az SFgate-nek, ezzel gyakorlatilag alátámasztva azt, hogy ha a felhasználók valótlan adatokat adnak meg, akkor nincs mit tenni. Az elküldött adatok azonnal, egyidejűleg megjelennek az apphoz tartozó Google Térképen – ezt látni is a Kinsey Reporter hivatalos oldalán –, és csak annyira tudják kontrollálni az információkat, hogy időkorláthoz kötik a jelentéseket. Egy felhasználó több kérdésre is válaszolhat, a programban nem kapcsolódik egy felhasználóhoz az összes felmérés. A jelentéseket az esemény után 24 órával célszerű az appon keresztül elküldeni. A professzor kiemelte, hogy az program segítségével nem csak az derül ki, kinek milyen fétise van. Segítségével felfedhető, milyen gyakoriak a szexuális bántalmazások, különösen a háborús övezetekben.

Dr.  Alfred Charles Kinsey

Alfred Charles Kinsey (1894-1956) amerikai biológus az 1930-as években kezdett el a szexualitással foglalkozni. 1935-ös egyetemi előadásában az önmegtartóztatás káros hatásairól beszélt, majd a Rockefeller Alapítvány támogatásával férfiak és nők ezreit kérdezett meg szexuális szokásaikról. Megalapította a Kinsey Intézetet, ami a mai napig a leghitelesebb a témában, és ami a mai napig fvizsgálja az emberek szexuális viselkedését. Bár Kinsey munkásságát sok kritika érte, később, jóval a halála után kiderült, hogy az adatok jelentősen nem térnek el Kinsey eredményeitől.