A gát simogatásával állítólag könnyű eljutni az orgazmusig, a U-pont önkívületi állapotot idéz elő, a G-pont izgatásától akár ejakulálhat is a nő, az A-ponton keresztül pedig a tantra hívők szerint a legmagasabb szintű orgazmust élheti meg az ember.

A kontrollvesztett élményt minden ember máshogyan éli meg, ráadásul napról napra, partnerről partnerre más érzésként éljük meg az orgazmust. Azonban az orgazmus közbeni testi reakciók, mint az, hogy vér tolul a nemi szervek környékére, az arcpír, a szapora légzés, minden embernél ugyanazok. A tantrikus szexben hívők, a tudósok és a szexológusok többféle orgazmus típusról beszélnek, mindegyiket a nemi szervek egy-egy területéhez kötik: G-pont, U-pont, csikló orgazmus, hüvelyi orgazmus, méhnyaki orgazmus, A-pont és a gát orgazmus. Olyan, hogy G-pont orgazmus vagy hüvelyi orgazmus külön tulajdonképpen nincs, egyféle orgazmus van, amit többféleképpen, többféle terület ingerlésével lehet elérni.

Orgazmus a mellek érintésével

Kutatások szerint a mellek izgatásával ugyanaz a terület aktiválódik az agyban, amikor a vaginát izgatják. A mellek érzékenysége személyenként változó, így azt nem lehet kimondani, hogy aki nem élvez el attól, hogy nyalogatják a mellbimbóját, nem nő. A mellek típusától függ az érzékenység, simogatásra, csókolgatásra biztosan mindegyik reagál. Az pedig már az egyéntől és a kitartó partnertől függ, hogy pusztán a mellek nyaldosásától el tud-e valaki élvezni.

G-pont

Hogy létezik-e vagy sem csodapont, amit ha stimulálnak, hatalmasat élvezhet az ember, máig vitatott. Az azonban már bizonyított, hogy vannak nők, akik hüvelyének belső falán kitapintható egy érdesebb felület. Hogy csak annak az ingerlésétől, vagy a szextől úgy annak egészében élveznek hatalmasat, a tudomány még kutatja. Azok, akik hisznek a G-pont létezésében, a női ejakulációval hozzák összefüggésbe. Pontosabban azt, hogy a G-pont izgatásától egyes nők képesek ejakulálni. A férfiak sem maradnak a G-pont mizériából, a prosztatát a férfiak G-pontjának is nevezik.

U-pont

Az U-pont a csikló alatt, a húgycső és a hüvely közötti foltnyi területen van. Állítólag ennek finom simogatása, nyomkodása eksztatikus, szinte önkívületi állapotot idéz elő - legalábbis vannak, akik erről számolnak be. Az U-pontról azt is írják az Index fórumon, hogy csak a foltnyi terület ingerlése szerotonin termelést vált ki a nők agyában - ha igaz, ha nem, próbálkozni lehet, azon a területen se szájjal, se kézzel olyan nagyon mellényúlni nem lehet.

A-pont

Állítólag ez a pont a méhnyaknál van, egészen mélyen a hüvelyben. Az A-pont nagyon érzékeny, és csak finoman szabad hozzáérni, ráadásul nehéz kitapintani, mert izgalmi állapotban lehet csak érezni. Hasonlóan a G-ponthoz, ennek a területnek is másabb a tapintása. A női magazinokon és az orgazmus kutatókon kívül a tantrahívők is hisznek az A-pont létezésében, ezt méhnyaki orgazmusnak tartják, ami a tantra iskola szerint a legmagasabb szintű női orgazmus.

Klitorális és hüvelyi

A csiklóorgazmus és/vagy hüvelyi orgazmus kérdéskörét már megírtuk, és arra jutottunk, hogy tulajdonképpen mindegy, hogy a nő melyikre képes, úgyis egy dolog számít, hogy élvezze a szexet. Ez az alapelv mindegyik csodapontra igaz. Az azonban tény, hogy minél változatosabb a stimulálás, minél több ponton izgatják az embert, annál jobb a szex. A csikló vitathatatlanul az a testrész, amelynek stimulálásával behatolás nélkül is el tud élvezni a nő.

A gát és környéke

A gát környékének együttes ingerlésével állítólag nagyon könnyű orgazmushoz juttatni a nőt. Nyelvvel ajánlott felfedezni ezt a területet, a simogatást és a nyelvcsapásokat felváltva kell használni az eredményért. A tantra szexben hívők ezt a területet a villás ujjazás (egy az ánuszba, egy a hüvelybe) előtt és közben is igyekeznek folyamatosan ingerelni. A férfiaknál a gát területe igen érzékeny, a herezacskó és a végbélnyílás közti terület simogatásával intenzívebb lehet a pasik orgazmusa.

+1 Ájulásos orgazmus

Ájulás közeli állapot, heves szívdobogás, remegés, szédülés is előfordulhat az orgazmushoz közeledve. Van, aki el is ájul abban a pillanatban, ahogy elélvez. A szexuális izgalom fokozódása kiválthatja a hiperventillálást, azaz a légzés rövidül. Alkohol vagy kábítószer fogyasztása szex közben/előtt csak fokozhatja ezt, egyébként ez az az állapot, amire a fulladásos szexet kedvelők gyorsulnak.