Naponta körülbelül 1-2 liter nyálat termelünk, amit le is nyelünk, ennek ellenére néha mégis undorodunk saját testnedveinktől. Sokan visszataszítónak tartják közvetlenül orál után a csókot, és kiküldik partnerüket szájat mosni, de van akit kifejezetten izgat, ha saját magát nedveit vagy illatát érezheti egy csók során.

Sokan nem szeretik, ha partnerük meg akarja csókolni őket közvetlenül azután, hogy leszopta/kinyalta őt. Vannak férfiak, akik idegenkednek attól, hogy orál után a nő ondós száját megcsókolják, de ugyanígy vannak nők is, akik nem szeretnek a pasijukkal csókolózni, mikor annak tiszta nedv az arca nyalás után. Vajon miért undorodik valaki jobban a saját nedveitől, mint egy “idegenétől”? Ha gondolkodás nélkül képesek vagyunk egy másik ember nemiszervét nyalogatni, vagy a szánkba venni, miért nem fér bele, hogy a saját ondónk vagy hüvelyváladékunk a szánkba kerüljön? Ezek szerint az orális szexnek is megvan a maga protokollja, és van olyan, akinek nem tetszik ez a fajta intimitás, annak ellenére, hogy a saját testnedveiről van szó.

Saját maguktól undorodnak

Bede Zsuzsa szexuálpszichológus szerint a saját testnedveinktől való undorodás lehet egy gyerekkori trauma eredménye, vagy eredhet abból is, hogy nehezen fogadjuk el magunkat, és nem vagyunk kibékülve a testünkkel. Szerinte ha a partnerünk nincs ellene annak, hogy orális szexben részesítsen minket – vagyis nem zavarja a mi nedvünk, akkor minket sem kéne hogy zavarjon, ha érezzük a saját szagunkat, vagy nedveinket. Problémának tartja a túlreklámozott higiénia-mániát – intim mosakodókat, vagy tisztasági betéteket – ugyanis szerinte ez is bajokat hozhat elő egy pár szexuális életében. Úgy véli, hogy az állandó, szex előtti  – néha kényszeres – mosakodás miatt nem csak a spontaneitás tűnik el, hanem ez jele lehet annak is, hogy nem tudjuk elfogadni magunkat, és félünk a természetes szagoktól.

Öblítsen!

Sok minden függ a kapcsolat mélységétől. Van akinek nem fér bele egy egyéjszakás kalandba az orál sem, nemhogy az orál utáni csók. Viszont egy komolyabb kapcsolatban akár megalázó érzés is lehet a nőnek, ha a pasi elfordítja az arcát a másik irányba, mikor meg akarná csókolni őt szopás után. Persze egy hosszútávú kapcsolatban fel lehet állítani bizonyos “szabályokat”. Ha a pasit tényleg zavarja, hogy a saját ondója a szájába kerül, kedvesen megkérheti a nőjét, hogy öblítsen, vagy mosson fogat szopás után. A 32 éves Szilvi ezt magától is megteszi: “Simán mehet az orál után a csók. Nekem még nem volt olyan pasim, akit zavart volna – bár az esetek többségében nem csókolózok spermákkal a számban. Inkább megmosom előtte. A saját ízem sem zavar, ha a pasim közvetlenül nyalás után csókol meg, persze az egy kicsit más helyzet.”

Ha egy kicsit gecis a szája, az se baj

Előfordul viszont az is, hogy valakit egyáltalán nem zavar, sőt kifejezetten felizgatja, ha a saját nedveit érzi. "Ha rendesen együtt vagyunk, és mindketten okék vagyunk akkor mehet a csók. Nem volt olyan, aki ne csókolt volna meg utána. Egyéjszakás kalandnál zavarna a dolog, de nálam akkor az orál sem mindig működik. Azt ki kell érdemelni. Az pedig sosem volt gond, hogy nyalás után akarnak megcsókolni. Az én nedveim nem zavarnak, mert olyan, mintha az én nyálam, vagy vérem lenne, magamról pedig tudom, hogy ápolt és egészséges vagyok. Igazából van benne valami izgató is" – mondta el a véleményét az orál utáni csókról az eléggé nyitott, 22 éves Laura. A 27 éves Judit szerint a kémia is fontos, és a nyálból rengeteg dolog kiderül: "A komoly kapcsolataimban bármikor bármilyen formában szerettem ha nyalás után megcsókolnak, és viszont is szívesen csináltam. Soha nem volt ellenérzésem. Volt egy időszakom, amikor sokat egyéjszakáztam, akkor meg tulajdonképpen alig csókolóztam szex közben és után, max az elején. Nekem a csók elég intim, főleg azért, mert az első csóknál általában eldől, szeretem-e a nyálunk, bőrünk szagát együtt, vagy tulajdonképp semmi extra az egész. Ha szeretem, akkor nyilván zöld az út bármire." Ugyanígy az évek óta komoly kapcsolatban élő Istit sem zavarja a dolog, ő viszont csak mértékkel élvezi: "Simán mehet a csók orál után! Ha egy kicsit gecis a szája, az se baj. Persze nyilván nem arra vágyik a férfiember, hogy a borostájába ragadjon a nedve, de ha nem kifejezetten a csücsöri szájára élvezek a lánynak, és az nem gargalizál az ondóval, akkor a nyelves is klassz."

Ön undorodik a saját testnedveitől?

Van akit viszont tényleg taszít a saját nedve, vagy szaga, így a 34 éves Pannit is, aki nyalás előtt és után is a mosdást részesíti előnyben: "Nem szeretem a pinaszagú szájat. Ezt nyalatás előtti fürdéssel küszöbölöm ki, vagy ő megy el arcot mosni utána. Azt pedig soha nem vártam el, és nem is kértem senkitől, hogy a gecis szájszélemet nyalogassa, de ha van gusztusa hozzá, akkor hajrá." A 35 éves Ádámot viszont inkább hidegen hagyja a téma, és nem érti, mi ebben olyan nagy dolog, vagy miért kéne undorodni tőle: "Miért ne mehetne orál után a csók? Semmi undorító nincs benne. Az se egy nagy etvasz, ha gecis a szája a lánynak. Ezeket mindig az adott helyzet és partner adja ki. Ha kurváznék – nem teszem –, akkor fúj, ha meg a barátnőmről van szó, akkor belefér." Önnek belefér a csók orál után? Undorodik partanere- vagy saját nedveitől? Öblítsen, vagy ne öblítsen? Szavazzon!