Kétezer mobiltelefon használót kérdeztek meg Angliában, kiderült, hogy a válaszadók kicsivel több mint felét nem zavarja, ha valaki esküvőn veszi fel a telefont, vagy ha romantikus vacsorát szakít meg a telefonbeszélgetéssel. Hihehetlen, de az is elfogadható, ha valaki a vécén veszi fel a telefont.

Minden harmadik britnek oké, ha az ember szex közben felveszi a telefont, mindössze 2000 mobiltelefon felhasználó válaszolta azt, hogy nem zavarná meg az intim együttlétet telefonálással. Az egyetlen elfogadható magyarázat az lehet arra, ha valakinek fontosabb a telefon, mint a szex, hogy ők már kaptak fontos hírt telefonon, hiába voltak benne nyakig valami másban. A megkérdezettek kicsivel több mint fele (51%) azt válaszolta, teljesen elfogadható, ha valaki egy esküvőn veszi fel a telefont, vagy ha romantikus vacsorázás közben teszi ezt. Hihetetlen, de a válaszadók 57%-a szerint nem tilos a vécén felvenni a telefont, bár ezt több férfi tartotta elfogadhatónak, mint nő. Srini Gopalan, aki a Vodafone megbízásából készítette a kutatást, azt nyilatkozta, úgy tűnik olyanok az angolok, akik nem akarnak lemaradni semmiről. "De ez nem jelenti azt, hogy fogadnod kell a hívást akkor is, amikor hív a természet, ha romantikus vacsorán vagy, vagy ha épp lefekszel valakivel" - nyilatkozta a cég ügyféligazgatója.

A felmérésből az is kiderült, hogy a britek 90%-a nem tudja elképzelni az életét telefonja nélkül - egy 2009-es felmérés eredménye szerint a válaszadók harmada választaná inkább a szexmentes életet, csak hogy megtarthassa telefonját. A brit felmérésben a válaszadók negyede kapott már állásajánlatot telefonon, és olyanok is vannak, akik telefonon adtak már fel álláshirdetést. Annak ellenére, hogy elég sokan felveszik a telefont szex közben, a cég azt mondta összegzésként, hogy az emberek inkább smseznek, mint telefonálnak. A megkérdezettek 21%-a szerint az, hogy a telefonos beszélgetések ritkábbak, a közösségi oldalak és a szöveges kommunikáció miatt lehet.

A THS Healthcare 2006-os felmérésével összehasonlítva az eredményt, nagyot változott a telefonos etikett. Évekkel ezelőtt azt derült ki, hogy az akkor megkérdezettek kétharmadát kizökkenti a szexből a telefonhívás. Ezer nőt, huszonöt és negyven év közöttieket kérdeztek meg arról, mi zavarja őket a szexben.

Ön felveszi a telefont szex közben? Zavarja, ha más ezt teszi?