A mindenki számára élvezetes anális szexhez odafigyelés, lassú mozdulatok, kellő mértékű gerjedelem és teljes nyugalom szükséges olvasóink szerint. A rossz tapasztalatokon keresztül közelítettük meg a kérdést, mi kell a jó análszexhez?

A hirtelen, gyors behatolás fájdalmas

A rossz élmények felől megközelíteni az análszex témát talán azért praktikus, mert a negatív tapasztalatokból kiderülhet, mi az, amit semmiképp ne csináljon az ember. A férfiak és a nők is számos ok miatt tartanak az anális behatolástól, a tapasztalatok szerint azonban odafigyeléssel megszüntethetők a parák. „Amit én tapasztaltam, az az, hogy a pasik sietnek közben. Gyorsan is próbálnak behatolni, és miután bejutottak, utána is gyorsan mozognak, ami nem mindig probléma, de azért a seggemnek több idő kell, mint a pinámnak. Szerintem nem feltétlenül kell hátulról próbálkozni, mert maga a póz is rossz élmény lehet. Ugyanúgy be lehet dugni, ha a nő van felül, és akkor a tempót is ő diktálja" – írta meg a Velvetnek a 29 éves Imola. A túl hirtelen behatolást, mint problémát, más is tapasztalta. „Igazán kellemetlen élményem nem volt. Csak néha olyan fordult elő, hogy túl hirtelen mentünk bele, ezt úgy értem, hogy nem volt megfelelően előmelegítve ujjal meg nedvességgel a terep, hanem csak úgy durr-bele, és az nem mindig a legfincsibb. Olyan kellemetlenség is akadt, hogy óvszer nélkül volt ugye, és várták a szopást a végén. Amikor először próbáltam, akkor nagyon odafigyeltek rám, és óvatosan csinálták, szóval furcsa volt, de közben betegesen izgató, és ez felülírta az ösztöneimet" – írta meg az élményeit a 26 éves Kata.

„Az egyik barátnőm mondta a napokban, hogy nagyon mérges az expasijára, mert szokásától eltérően egy ízben nem várta meg, hogy a lány teljesen ellazuljon, hanem fogta, és benyomta neki, és hát persze fájt neki" – válaszolta a 27 éves Judit, és azt is elmondta, neki mi kell ahhoz, hogy élvezze az análszexet. „Az izgatás annyira fontos, hogy szerintem a legjobb, ha először punciba, és csak utána fenékbe dugnak. Persze ehhez olyan valaki kell, aki sokáig bírja, vagy egymás után kétszer is el tud menni. Az előzetes ujjal tágítás hasznos, de nem elengedhetetlen feltétel. Összességében nekem inkább az a fontos, hogy kellően szexualizált állapotban legyek hozzá, nem pedig az, hogy a célterület legyen mechanikusan felizgatva."

Szülés után kezdte el élvezni az análszexet

Egyik olvasónk esete teljesen egyedi, a 33 éves Eszter a szülés után tapasztalta meg, mi a jó az anális szexben, előtte nem igazán kedvelte. „Sokkal jobban bírom az análszexet, mióta szültem. Előtte hiába izgatott a gondolat, egyszerűen fájt, és kész. Azelőtt maga az anális szex volt egy rossz tapasztalat. És mivel szerelmen alapuló párkapcsolatban élek, nem voltak extrém esetek, a partnerem gyengéd volt, és én irányítottam, ha nagy ritkán sort kerítettünk ilyesmire. A szüléstől nem lettem tágabb vagy ilyesmi, bár biztosan lazultak ott az izmok. Szerintem a szülésnél – ha előbb nem – megtanulod a teljes elengedést, ami ahhoz is kell, hogy élvezd, amikor seggbe csinálnak. Furcsa, de nálam gyakran úgy működik, hogy menet közben elhatározom, sőt kimondom magamnak, hogy na most akkor megadom magam a fasznak. És érdekes módon akkor megszűnik az összes fájdalom, és átveszi a helyét az élvezet." Olvasónk arról is beszámolt, hogy szülés előtt nem volt az a síkosító, ami elég lett volna, most pedig szinte általános, hogy elegendő a saját testnedve.

A legtöbb férfinak és nőnek nem egyértelmű, hogyan is kell nekifogni az análnak – ennek előkészületeit nem mutatják a pornófilmekben. A technikai részletek, azaz a folyamatos tágítás ujjal, anál pluggal, síkosító használata és kellő előjáték mellett a lelki ráhangolódás, elengedés is legalábbi ugyanannyira fontos. Változatos pózokkal elérhető, hogy az irányítás nemcsak a férfiaké, és a nőknek is kell, hogy legyen beleszólásuk. Sokaknál feszélyező tényező lehet a kiszolgáltatottság érzése, amit az is okozhat, hogy a nő teljesen átadja magát a férfinak, és lemond az irányításról. Ha minden összeáll, akkor a nőnek legalább annyira élvezetes az anális szex, mint a férfinak, sem anatómiai, sem lelki okai nem állnak az élvezetes szex útjába.