A popzene alapvetően a szexről szól, ezért szorosan össze is függ vele. De léteznek dalok, amik olyanok, mintha tényleg azért lettek volna megírva, hogy beinduljunk tőle. Megkérdezettjeink közt akad, aki Pete Steele mély búgására esküszik, más Paul Kalkbrenner lazulására, de van olyan, akiből a Sugababes pajkos lányzenéje hozza ki az állatot.

Egy újabb hiánypótló brit kutatás szerint a szigetországban Marvin Gaye Sexual Healing című dalára indulnak be a legjobban az emberek. A kétezer főt érintő szavazásból az is kiderült, hogy Marvin Gaye életműve úgy általában véve alkalmas dugásra, mivel a második helyen is az amerikai énekes dala áll, a Let's Get it On. A soul alapvetően ilyen stílus, ezért sem meglepő, hogy Barry White vagy R. Kelly egyes dalai mellett a Kings of Leon Sex On Fire-je szinte az egyetlen új dal a listán. Minket viszont sokkal jobban érdekel, mi indítja be a magyar néplelket?

“Kalkbrenner tipikusan jó kefélőzene: nem harsány, nem vonja el a figyelmet és jó ritmust ad a toláshoz. Plusz eleve chillout, kikapcsoló, lazító” - avatott be minket zeneválasztási elveibe a 23 éves Tamás. Technóra egyébként is szeretünk szeretkezni, bár a 29 éves Zsuzsanna egészen máshonnan közelíti meg a négynegyedben lezavart együttlétet: “Nagyon egyszerű minimal technóra óriásit lehet szexelni, nagyon hosszan. Betépve a legjobb.”

Természetesen nem csak az elektronikus zenére tudunk beindulni, a metál különböző válfajaiban is sok erotikát találunk. A 26 éves Eszter például jó rockerlány módjára a Rammsteint tartja nagyon búgatónak, mindössze annyi indoklással, hogy jó a zene és a vokál is, illetve a műfajban kötelezőnek számító Type O Negative is beindítólag hat rá. Ez utóbbit meg sem kellett magyaráznia, Pete Steele hangjára generációnyi feketébe öltözött lány vesztette el a szüzességét. A 32 éves Béla valamivel állatiasabban gondolkozik az ügyről: “Én a legjobban az Akela Kurva vagyok című örökbecsűjére szeretek dugni. Tudom, hogy fura, de az ilyen prosztó metálzenéktől érzem, hogy férfi vagyok, és a nő az alárendelt. Persze csak akkor, ha ő is élvezi.”

Mivel az egyszerű rádiós popzene is leginkább a szexről szól, innen is összeszedhetünk klasszikusokat, a 34 éves Szabolcsot élethelyzetekre emlékezteti a Sugababes első nagy slágere: “Az Overloadnak már a kezdésétől friss hangulata van, emiatt az egész olyan, mint amikor egy kapcsolat elején rájövünk, hogy egyáltalán nincs kedvünk társaságban lenni, és mindketten abban a tudatban megyünk haza, hogy hamarosan ismét szeretkezünk egyet.” A valamivel érzelmesebb vonalnak is van persze tábora, a 35 éves Zoltán a meghitt, intim szeretkezésre asszociál Drake és Rihanna közös daláról, a Take Care-ről: “Lehet, hogy a szöveg miatt, de ez tényleg a meghitt, biztonságos szexre sarkall. Arra a fajtára, amikor semmi extrémet nem csinálunk, csak nagyon együtt vagyunk” - áradozott kicsit. Hasonló véleményen van egyébként Björk teljes Vespertine lemezéről Nóra is, ő is az intimitást látja benne, bár dalokra nem tudja szétszedni. Valahol jogos is, hiszen ki dug tényleg egy dalra?

Önt esetleg másik dal indítja be? Ne habozzon nekünk megírni!