Háromféle csiklóizgatót teszteltünk, arra voltunk kíváncsiak, melyik milyen élményt ad, leginkább mihez hasonlítható az érzés, kiváltja-e a szexet, párban mennyire praktikus, vagy pusztán csak a masztihoz alkalmas. Tesztalanyaink az intim masszírozókat imádták, a nyelvcsapásokat imitáló szerkezet azonban cseppet sem hasonlít az igazi nyaláshoz.

A kifejezetten nőknek szánt csiklóizgatók mindegyike pofás, kellően szép designt kaptak, a színüket is a nőkhöz szabják, pontosan azért, hogy még a legszemérmesebbek is szívesen nyúljanak ilyen eszközökhöz. A vibrátorral szemben előnyük, hogy ránézésre senki nem mondaná meg mi az, lehet epilátor is, így akkor sem kínos, ha a reptéren kipakolják a bőröndöt. Azoknak sem okoz gondot a kezelése, akik soha életükben nem próbáltak szexuális segédeszközöket. A csiklóizgatókon lévő gombok szabályozzák a működést, továbbá az enyhe üzemmódtól egészen az erős pulzálásig mindenféle intenzitásban vibrálnak. Bár a csiklóizgatókat a nőknek szánják, nem kizárólag csak ők használhatják. A férfiak a here alatti lágy részt izgathatják ezekkel, és páros szexben is van helye: például minden olyan hátsó szexpózban, ahol a csiklóhoz könnyű hozzáférni, érdemes kipróbálni.

A Lelo Aliát maszturbálás közben kényelmes kapcsolgatni

Z. a Lelo márka egyik csiklóizgatóját tesztelte, tapasztalata szerint pofonegyszerű kezelni, az élményt semmihez nem tudta hasonlítani. "Amikor kicsomagoltam, nem értettem, hol kell töltenem, és hol kell beledugnom az aksit. Aztán nagy nehezen rájöttem, hogy az alján kell. Felraktam tölteni, úgy, ahogy az útmutatón szerepelt, de persze nem bírtam ki, és már akkor nyomkodtam, mint egy hülye. Már a kezembe véve éreztem, hogy szeretni fogom. Az érintése finom, a színe rózsaszín - bár ezt a színt pont nem szeretem. A plusz mínusz gombbal az intenzitást próbálgattam, a legmagasabb fokozatnál majdnem kirepült a kezemből, de még akkor is alig volt hangja. A mínusz gomb nyomogatásával lehet kikapcsolni, mire erre rájöttem, kicsit megizzadtam. A két gomb közötti végtelen jellel a programokat váltogattam, ezeket leginkább zeneileg tudnám érzékeltetni: staccatók, legatók, crescendók mindenféle verziója. Nem tudom pontosan, hányféle erősségben és hány programon lehet élvezkedni, de szerintem ez nem is fontos. Éjszakára a töltőn hagytam, másnap este síkosítóval kipróbáltam. Először nem tudtam, hogy melyik részét kell hova tenni, de némi próbálgatás után egyértelművé vált. Maszturbálás közben kényelmesen lehet fogni és ugyanazzal a kézzel váltogatni is könnyű. Az élmény egészen elképesztő, amikor a kezemben fogtam először, azt gondoltam, olyasmi érzés lesz, mint amikor az ember lánya a mosógépen csinálja. De nem, teljesen más, semmihez sem fogható. A baj az, hogy elég hamar el lehet vele élvezni, és aki képes a multiorgazmusra, azt félóra alatt kicsinálja" - írta meg élményét a Velvetnek a 32 éves tesztalany, és hozzátette, azt külön szerette, hogy a Lelo Aliához kitűzőt és fekete selyem tokot is kapott az izgatóhoz.

A Close2you csiklóizgatót tesztelőnk felírná receptre a szűz lányoknak

"Az a legjobb benne, hogy tényleg élvezetesebbé teszi akár a magányos, akár a páros szexet, de az ember nem érzi úgy, hogy mindjárt elröhögi magát, se úgy, hogy átlépne bizonyos határokat. Az egyetlen dolog, amit hiányoltam, hogy nincs hozzá valami szép kis tartó, akár egy bársony- vagy selyemhuzat vagy valami más tároló, ez persze csak apróság, de mivel elsősorban nőknek szánt termék, mégis számít. Teljesen egyértelmű volt, hogy oda rakom, ahol jó. Mivel két gomb van rajta, nem túl bonyolult. Ez elemes, nem kell tölteni, de alapból nem járt hozzá elem, ami biztos bosszantó, hogy ha valaki csak akkor jön rá, hogy nincs otthon AAA elem, amikor éppen használná. Inkább azon aggódtam, hogyan tisztítsak le alaposan egy elektromos készüléket anélkül, hogy zárlatos lenne tőle, de ezt lehet, hogy csak én lihegem túl. A síkosító eszembe se jutott, de lehet, hogy jobb vele, bennem fel sem merült, tök jó sima a felülete, és mivel szabályozható, hogy mennyire vibrál, nem igazán fordulhat elő, hogy mondjuk dörzsöl. Az intenzitásfokozatok nagyon jól ki vannak találva, az első egy enyhe, nagyon finom mozgás, olyan, mintha ujjal csinálná valaki nagyon-nagyon finoman, utána még van 2 vagy 3 egyre erősebb fokozat, utána meg ez a változatos, lökésszerű hullámokban érkező vibrálás, az már főként felizgult állapotban jó, de akkor nagyon. A szexet tuti nem váltja ki, masztihoz isteni, szerintem inkább magányos műfaj, meg persze a fiúnak is jó érzés, de tényleg inkább csak izgatáshoz. Én felírnám receptre a szűz lányoknak" - írta a 29 éves V. a Velvetnek, ő a Close2you Legamento izgatót tesztelte.

Tesztalanyunk kifejezetten ajánlja olyanoknak, akik még csak ismerkednek a saját szexuális igényeikkel. Azoknak is ajánljuk, akik egy-egy szexshop oldalára tévedve idegenkednek a szexuális segédeszközöktől, de szívesen kipróbálnának valamit. Azok a nők, akik nehezen élveznek el, a csiklóizgatókat érdemes kipróbálniuk szex közben is.

A forgó nyelves izgató túl hangos és túl erős

"Ha ez az a játékszer amit a nők a világon a legtöbben vesznek - legalábbis a csomagolás szerint , akkor vagy velük, vagy velem van a baj. A kézi ventilátorra emlékeztető szerkezetbe 3 AAA elemet kell gyömöszölni, rálöttyinteni egy kis síkosító zselét, és már indulhat is a móka. A szerkezet nem kicsi, egy kisebb tenyérben nem is biztos, hogy elfér, és meglehetősen hangos is. A sebessége több fokozatban állítható, és újdonságként a nyelvek forgási iránya is változtatható. Alapvetően jó dolog lehet, ha az embert 10 pasi nyalja egyszerre, de, hogy ilyen sebességgel, az nehezen elképzelhető. Akinek érzékenyebb a csiklója vagy szereti a behatolást a szexuális játszadozás közben, annak nem ajánlom. Se aki a szupergyors nyelvcsapásokra izgul, annak megfelelő élményben lesz része. Annak ellenére, hogy a kézi propellerrel hozta a kívánt hatást, én valamilyen más segédeszközzel kombinálnám, amitől jobban felizgul az ember, mert egyszerűen túl gyors és erős. A kis szerkezet előnye, hogy a gombjai a sötétben világítanak, így sötétben is könnyen kezelhető, de a gombokat viszonylag könnyű megnyomni, akár akaratlanul is, ettől érdekes élményben lehet az embernek része" - írta a 35 éves B., aki a fekete Sqweelt tesztelte, és hozzátette, vállalható a kinézete, könnyű kezelni és vibrátortartó konzol is csatolható hozzá.