Igény lenne rá, a prostik viszont nem igazán szeretnek szóló nőket fogadni - derült ki telefonos nyomozásunkból. Bár a szexhirdetések alapján olyan lányokat hívtunk fel, akiknek az adatlapján szerepel, hogy lányokat is vállalnak, ez inkább csak párok esetében jellemző. Földi Ágnes, a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületének elnökének szerint ennek oka a szexuális orientáltságra vezethető vissza, ezzel szemben a leszbikus prostituáltak a barátnőjük miatt csak pasikat vállalnak be.

Ritka, de megesik, hogy nők is igénybe veszik prostituáltak szolgáltatásait. Az ok egyszerű: sok nő ábrándozik arról, hogy egy másik nővel kerüljön szexuális kapcsolatba, de úgy vélik, jó barátnő esetében másnap majd nem tudnának egymás szemébe nézni, idegenekkel szemben pedig a teljes diszkréciót kérdőjelezik meg. Vannak viszont olyanok is, akik ugyanúgy gondolkodnak, mint a férfiak: sürgősen szex kell, ehhez pedig a legkézenfekvőbb dolog egy szexmunkás szolgáltatásait igénybe venni..

Nem akartam felesleges köröket futni

Vera 30 éves, óvodás kora óta tisztában van azzal, hogy a lányokhoz vonzódik. Férfival még sosem volt együtt. Egy több mint öt éves kapcsolat után maradt egyedül huzamosabb ideig. Két év szex nélküli állapot után érezte azt, hogy nem érdekli, mennyire gáz a dolog, de szüksége van arra, hogy valaki kinyalja, mindezt anélkül, hogy a felesleges köröket le kelljen futnia.

„Nem is csináltam titkot abból, hogy mire készülök, elmondtam a haverjaimnak, akik támogatták is az ötletet, mivel valóban kezdtem úgy viselkedni, mint egy dugatlan picsa” – mesélte a Velvetnek. „Azért eltelt pár hét, mire rávettem magam, hogy telefonáljak egy lánynak, de ez az időszak is izgalmas volt, mert maszturbálás közben a kurvázásról fantáziáltam. A biztosra mentem, ezért csak olyan csajokat hívtam fel, akiknek az adatlapján eleve fel volt tüntetve, hogy lányokat is bevállalnak. A szép arcú nőket szeretem, úgyhogy a választást nem könnyítette meg a letakart arc a fotón, így azzal találkoztam, aki a legszimpatikusabbnak, közlékenyebbnek tűnt a telefonos beszélgetés alapján. Egyébként mindegyik rákérdezett, hogy komoly-e a dolog, nem igazán gyakori ugyanis a női kuncsaft. Szóval végül Kinga lett a befutó, aki teljes mértékben megértette a zavartságomat, úgyhogy elejétől kezdve átvette az irányítást. Azt nem mondom, hogy nyalásban profi volt a csaj, de nekem már az is hatalmas élmény volt ennyi idő elteltével, hogy egy női nyelv volt végre a puncimban.”

Ha te nem akarod nekem csinálni, az se gond

Az interneten számtalan szexhirdetés közül pillanatok alatt le lehet szűkíteni a kört azokra a prostituáltakra, akik lányokat is bevállalnak. A kör valóban szűk, alig vannak ilyen kurvák, ráadásul közülük is csak kevesen gondolják úgy, hogy egy nő szólóban szeretné igénybe venni a szolgáltatásukat.

Első telefonos próbálkozásunkra például a hívott prostituált először azt hitte, viccelünk, majd kijelentette, kizárólag párokat hajlandó fogadni. „Szóló csaj? Na ne!” Ezek után annak ellenére, hogy „Intelligens Éva”-ként tüntette fel magát a honlapon, szó nélkül kinyomta a telefont.

Sokadjára sikerült csak olyan lányt találnunk, aki kommunikatívabb volt a témával kapcsolatban. Kyra 34 éves, tíz éve van a szakmában: „Engem egyszer hívott egy lány, aki még nem is volt lányokkal. Nyalni szeretett volna megtanulni, hogy utána már ne féljen annyira, ha egy csajjal kerül kapcsolatba. Aztán kiderült, inkább csak egy kis dumálásra volt szüksége, a telefonbeszélgetés végére már meg is gondolta magát” – mesélte.

„Hú, hát ilyen kérés még nem volt, hogy lány szólóban, de megoldható. Mindenre nyitott vagyok, kölcsönös franciára is, de ha te nem akarod nekem csinálni, az se gond” – darálta a 40 éves Andi, akinek szavaiból azért ki lehetett venni, hogy jobban örülne annak, ha egy pasi is ott lenne. „Elhozhatod a párodat is, vele is tudok foglalkozni.”

A megkeresett prostituáltak közül egyedül a 32 éves Amanda volt már szólóban lánnyal, bár a szó szoros értelmében ezt sem lehet szólónak nevezni: „Volt már egy lány vendégem egyszer, vagyis ő a barátjával volt, de a pasi passzív résztvevő volt csak. Kölcsönösen franciáztunk az ágyban, a pasi meg csak nézett minket, se hozzám, se a barátnőjéhez nem nyúlt közben. A lánynak ez volt az első alkalom. Ki akarta próbálni egy másik lánnyal úgy, hogy a barátja is ott van, és ezt a módot találták a legdriszkétebbnek. Diszkrétebbnek, mint mondjuk azt, hogy keresnek egy szexmániás csajt a neten, aki majd utána a Facebookon mutogatja mindenkinek, hogy nézzétek, ez a pár volt az, akikkel legutóbb voltam.”

Leszbikus prostik nem lehetnek nőkkel

„Teljesen természetes dolog, hogy egy lány nem vállal be szólóban lányt – ez is egy szolgáltatás, és a férfiaknál esetében sem vállalnak be mindent” – mondta a Velvetnek Földi Ágnes, a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületének elnöke. „Hogy nő nővel legyen az ágyban, ahhoz azért valamilyen hajlam kell, és hát nem mindenkiben van meg a biszexualitás”. Földi mindemellett érdekességképp hozzátette, a prostituáltak körében is van jó pár leszbikus, náluk viszont alapszabály, hogy csak férfiakkal lehetnek együtt. Így egyeztek meg ugyanis a párjukkal: ha nőkkel is lennének, az már megcsalásnak minősülne.