A férfiak zöme azt hiszi, az első szex egy új nővel az egyik legmeghatározóbb dolog, és ezen múlhat a kapcsolat további kimenetele. Ebből kifolyólag az első éjszakára rendesen rá is tudnak parázni, annyira, hogy emiatt valóban kudarcba fulladhat az együttlét. Miközben a legtöbb nő ebben a helyzetben is csak egy kis figyelmességre vágyik, és nem egy szexistenre, a hímek félnek a merevedési zavartól, a korai magömléstől, a farokméretük és még számos más dolog miatt.

Hogy nem áll fel

A vágyhoz az első alkalommal olyan idegesség is párosul, ami sok férfi esetében gátolja a merevedést. Ennek oka pont a sikertelenségtől való félelem, vagyis legtöbb esetben amiatt nem áll föl nekik, mert attól rettegnek, hogy nem áll föl nekik. A probléma egyébként a görcsösség feloldódása után megszűnik, túl nagy figyelmet nem is érdemel: a nőnek emiatt se megsértődnie, se aggodalmasan nyugtatgatnia nem kell a férfit.

Hogy túl hamar elsül

A korai magömlés a férfiak első számú szexuális problémája, az ettől való félelem is a fentebb említett merevedési zavarhoz vezethet. Teljesen természetes jelenség viszont az, ha egy egyébként strapabíró férfi is hamar elsül az első szex alkalmával. Az oka egyszerű: annyira vágyik már a megfektetett nőre, hogy képtelen kontrollálni magát. Idővel ez a jelenség csillapodik, ahogyan a férfi megnyugszik és összeszokik a pár.

Hogy nem lesz elég nagy a farokméret

Bár a farok mérete nem függ össze sem a hatalommal, sem a férfiassággal, és jó esetben minden egyes darabja megtalálja a hozzá illő puncit, a legtöbb férfi nagyobbat szeretne. Ugyan a felmérések szerint a nők nincsenek oda a nagy péniszekért, a média folyamatosan ontja magából a faroknövelési technikákat, és a pornófilmekben szereplő gigantikus méretek sincsenek jó hatással az átlag pasik önértékelésére. Nem csoda hát, hogy az egyik alapvető nagy kérdés számukra az első éjszaka előtt/alatt, hogy vajon a nőnek megfelel-e az a méret, amit kap.

Hogy bakizni fog

Nemcsak a nők, hanem a férfiak agyában is ezerszer lejátszódik pillanatról pillanatra az elkövetkezendő szex minden mozdulata, még mielőtt ágyba kerülnének, mindemellett tisztában vannak azzal is, hogy nem minden megy úgy, ahogyan az a nagy könyvben megvan írva. Az első alkalommal szerzett tapasztalatok viszont eléggé meghatározóak tudnak lenni, úgyhogy sokan azon is paráznak, hogy le ne forduljanak véletlenül az ágyról, ne görcsöljön be a lábuk, ne fingják vagy böfögjék el magukat véletlenül.

Hogy a nőnek nem lesz orgazmusa

A férfiak szeretnének minden nőt kielégíteni, vagy legalábbis szeretnék elhinni, hogy eddig minden nőt kielégítettek. Nagy parájuk, hogy partnerüknek nem lesz már az első alkalommal orgazmusa, és ha ez így alakul, akkor ezt közlik is velük. Másik félelmük ezzel kapcsolatban, hogy a nő bénának fogja emiatt tartani, és ezt el is terjeszti a haveri körben. Itt azért meg kell jegyeznünk, hogy a legtöbb nő valóban nem élvez el az első alkalommal, hiszen őket is blokkolja az első éjszakától való félelem, de nem is az orgazmus örömére mennek rá, ha nem csupán szexuális kapcsolatról van szó.