Vannak olyan homoszexuálisok, akik rosszul vannak a női testtől, és attól, ha hozzá kell érni egy csajhoz, de általában semlegesek az érzések, sőt: Steiner Kristóf például már többször is szexelt nővel, és egy olvasónk is szívesen kipróbálta volna lánnyal.

Bár sokak szerint a jellem és a döntés határozza meg, hogy a meleg férfiak és a heteroszexuális nők jól kijönnek-e egymással, nagy általánosságban a homoszexuális pasikat körülveszik a nők, jóval több csaj haverjuk van, mint férfi. Ezek után arra voltunk kíváncsiak, hogy a meleg pasiknak szexuálisan mi a véleményük a nőkről: szépnek találják-e a testüket, nem undorodnak-e a punci látványától, volt-e már ilyen kapcsolatuk, hogyan élték meg ebben az aktust.

Beleöklendeztem a szájába

„Személy szerint én se nem undorodom, se nem vonzódom" – írta a témában az egyik (meleg) netes fórumozó. „Semmi problémám nem lenne utána, ha megcsókolnám, szimplán semleges érzésekkel könyvelném el. Amúgy ugyanúgy észreveszem, ha egy nő jól néz ki, vagy csinos, csak nem olyan jelentőséget tulajdonítok neki, mint azok a férfiak, akiket ez másképp is felizgat. De nem, undorodni semmiképp nem szoktam".

Egy másik, 23 éves férfi így vélekedett: „Nem undorodom a nőktől, csak épp nem izgatnak. Ha megcsókolom, megcsókol, olyan fura érzés, de nem izgató. Úgy képzelem, mintha egy jó barátommal volnék közelebbi kapcsolatban." Az egyik hozzászóló viszont kinyilatkozta a punci elleni ellenszenvét: „Én sajnos undorodom a nőktől szexuálisan. Emlékszem, a suliban volt üvegezés, és egy lányt kellett megcsókolnom. Beleöklendeztem a szájába. A nőket mint intellektuális lényeket szeretem".

A szexuális energiáról szól minden

„Számomra a női test legalább olyan szép és izgalmas, mint a férfi test. Ugyanakkor ez nem általános igazság, mert ismerek melegeket, akik szó szerint öklendeznek, ha valaki kimondja a ′vagina′ szót” – mondta a Velvetnek Steiner Kristóf, aki élete során többször is szeretkezett lányokkal, ugyanakkor nem szerette, ha valaki azt mondta rá: „akkor te biszex vagy". „Ezek mind csak buta címkék. Mitől számít valaki heteronak vagy homonak? Hol a határ, a gondolatok, vagy a tettek szintjén? A szex gyönyörű, ha gyönyörű, és szar, ha szar – mindkettő megtörténhet fiúval és lánnyal is. Voltak varázslatos szexuális élményeim fiúkkal és lányokkal, és voltak kudarcba fulladt próbálkozásaim, vagy kínos röhögésbe fordult kalandjaim mindkét nemmel. Számomra így kerek az élet. Előfordul, hogy lányok szemet vetnek rám, erre vannak őrült példák is, de vannak őszinte szerelmes példák is. Voltak lányok, akik heti rendszerességgel küldtek nekem ajándékokat, volt, aki szerelmes novellát írt, és voltak olyan lányok is az életemben, akikkel kapcsolatban kimondottan bánom, hogy akkor nem adtam több esélyt a kapcsolatunknak."

Steiner elmondta, mindig megtisztelve érzi magát, ha egy lány férfiként néz rá. A Lélekbonbon írója szerint a meleg társadalom „meglehetősen náci tud lenni a finom vonású, mondjuk lányosabb fiúkkal szemben", ezért neki mindig nagyon nagy öröm volt vivás korában, hogy a tinilányok odavoltak a szőkített hajáért és az rózsaszín pólós androgün manó külsejéért. „Mostanában – amikor már kicsit őszülök is, és van, hogy hetekre elfelejtek borotválkozni – sokkal több lány vesz észre, de ugyanakkor több fiú is, mert ahogy korábban mondtam, semmi sem a homo- vagy heteroszexualitásról szól, hanem szexuális energiákról.”

Kíváncsiságból kipróbáltam volna lánnyal

A 38 éves meleg blogger, Robbie Dani Steiner Kristóffal szemben még nem volt nővel, bár pettingben már volt része velük. „Volt több barátnőm is, kettőtől is tanultam csókolózni, egyikükkel fekvő helyzetbe is eljutottunk, de azt szerintem egyikünk sem tudta, mit is akarunk csinálni. Fura melle volt, ahogy vissza bírok emlékezni. Aztán volt egy nagyon kedves német barátnőm is, vele az egyik karácsonyi estén majdnem lefeküdtünk, de aztán mégsem jött össze. Érdekes, de miatta. Ő volt az, aki nem akarta elsietni. Szóval igazából lehettem volna csajjal is, de mintha a sors is azt akarta volna, hogy ki se próbáljam. Tizenöt éves korom óta biztos voltam a hovatartozásomban, de akkor még kíváncsiságból kipróbáltam volna lánnyal."

Dani hozzátette, undorodni nem undorodik a lányoktól, sőt a német barátnőjét kifejezetten szépnek és vonzónak tartotta, a mai napig tartják a kapcsolatot. „Régebben, amíg titkolóztam, sokszor kikezdtek velem a csajok, de amióta teljesen nyíltan élek, már nem fordul elő. Persze ez betudható akár a koromnak is. Negyvenes pasikat már senki sem akar csak úgy felcsípni. Ha most akarna valaki felszedni, szerintem simán elküldeném azzal, hogy meleg vagyok. A női testet egyébként csodálatosnak tartom, de izgatni nem izgat. A punci látványa ha nem is undort, de nem jó érzést vált ki belőlem. Persze nem zavar, ha másoknak tetszik” – magyarázta a blogger.