Azért várják el a férfiak, hogy a nők minden egyes alkalommal elélvezzenek, mert az orgazmusok számából mérik a férfiasságukat? És a nők, akik megjátsszák az orgazmust, azok azért teszik, mert így akarnak megfelelni a férfiaknak? Mi volt előbb? az orgazmus-elvárása, vagy az orgazmus megjátszása? Férfi olvasóinkat kérdeztük arról, hogy elvárják-e, hogy elélvezzenek a nők, női olvasóinkat pedig arról, hogy megjátsszák-e, és ha igen, miért.

„Én elvárom, hogy a nő élvezzen el alattam. Már-már görcsösen, mert ha nincs orgazmusa, akkor nem érzem, hogy jó lennék” – kezdte a 28 éves Tamás, aki elsősorban magát okolja, ha partnere nem élvez el szex közben. „Ha nem tudok kielégíteni egy nőt, az számomra kudarc, mert az orgazmus színtiszta fizika.” Utóbbiban igaza lehet, mert például van egy olyan szervezet, amely egy szinte mindenféle erotikát nélkülöző orgazmus-tréningeket tart, de sok nőnek érzelmekre, de legalábbis minimális kötődésre és intimitásra is szüksége van ahhoz, hogy el tudjon élvezni.

Minden nőm elélvezett

A 33 éves Miklós Tamással ellentétben bár nem várja el az orgazmust, de ezzel méri sikerességét, és állítása szerint még nem is találkozott olyan nővel, aki megjátszotta volna. „Én nem várom el, de persze ez méri a teljesítményemet. Szerencsére szinte minden nőm elélvezett, volt, aki többször. Bár egy csajomnak bevallottan nem volt hüvelyi orgazmusa, pedig szeretett dugni, de vele megoldottuk nyalással. Olyannal viszont nem találkoztam, aki megjátszotta az orgazmust. Talán azért, mert mindig sikerült nyitottan és őszintén szexelnünk, amibe simán belefér, ha a nőnek néha nincs orgazmusa. Mint ahogy velem is megesik, hogy orgazmus nélküli magömléssel ér véget a szex. Persze előfordulhat, hogy átvágtak, de teljesen feleslegesen. Az orgazmus megjátszását azért tartom átverésnek, mert nem én akarom azt hinni, hogy a nőm élvezte a szexet, hanem azt akarom, hogy valóban élvezze” – nyilatkozta a Velvetnek Miklós, aki ezek szerint még nem találkozott olyan nővel, aki élvezi a szexet, de egyszerűen képtelen elélvezni.

Pedig ilyen is van. A 32 éves Panka eddig minden egyes alkalommal megjátszotta, és szerinte soha nem is vették észre a pasik. „Mindig megjátszom, és szinte soha nem volt igazi orgazmusom, de ezt soha nem vették észre. Tökéletes színésznő vagyok, és erre büszke is vagyok, de én nem tudok elélvezni. A férfiaknak fontos, hogy a nő elmenjen, és ezt a legtöbben éreztetik is, ezért játszom meg" – mondta Panka, aki tökéletes példája azon nőknek, akik a férfiak elvárásaira építenek. A 35 éves Győző szerint viszont képtelenség úgy megjátszani az orgazmust, hogy azt ne lehessen észrevenni: „Szerintem, akinek van hozzá érzéke, az észreveszi, mert a köhögést sem lehet megjátszani, vagy a tüsszentést, ez is körülbelül olyan. Az orgazmust elvárni erős lenne, de én hajtok arra, hogy a nőnek is legyen.”

A férfi ne gondolkodjon női fejjel

Dr. Rusz Edit szexuálpszichológus korábban elmondta, hogy az első és alapvető probléma a férfiak elvárása a nők felé: „Minden nő tisztában van azzal, hogy a férfi számára mennyire fontos, hogy ő orgazmust éljen meg. Itt van rögtön az első csapda. A nőknél ugyanis egyáltalán nem természetes, hogy egyből, az első alkalmak egyikén ezt az élményt produkálni tudja a férfi számára. Elég sokszor elmondom a hozzám járó férfi pácienseknek, hogy ne próbáljanak női fejjel gondolkodni: a nők sokszor egy megfelelő izgalmi állapotot sokkal jobban megélnek, ha a szeretett férfi karjaiban töltik el azt az időt, mint egy igazi orgazmust. Mindemellett az is tény, hogy bár a nők azt remélik, ők is hasonló intenzitású orgazmust élnek meg, mint a férfiak, ez sajnos nagyon-nagyon ritka.”

Az orgazmus megjátszása hülyeség

A 30 éves Klára szinte teljesen ellentétes véleményen van Pankával, mert a szexben inkább neki vannak elvárásai. „Elvárom, hogy a pasi azon legyen, hogy elélvezzek, érdekelje, hogy jó legyen nekem, legyen az az első, hogy nekem jó, és aztán legyen neki jó. Szerintem az a pasi, aki mellett meg kell játszani az orgazmust, az egész egyszerűen béna, és az a nő, aki megjátssza, az meg hülye. Én még soha nem játszottam meg, mert felesleges. Hülyeségnek tartom.”

A 28 éves leszbikus Sári szerint könnyen észre lehet venni, ha egy nő megjátssza, hogy elélvezett, mert egy orgazmusnak látványos és kézzelfogható tünetei vannak. „Van úgy, hogy a nőnek nincs robbanásszerű, hirtelen orgazmusa, de az, hogy a szexet nagyon élvezi, annak elég látványos és kézzel fogható tünetei vannak, ahogy egyébként az orgazmusnak is a nőben: a lüktető hüvelyösszehúzódás, a mellbimbó erektálás, a zihálás, az izmok megfeszülése. Egyszer voltam egy olyan lánnyal, akinél eleve az volt a furcsa, hogy nagyon hamar, körülbelül háromnegyed óra múlva úgy feküdt mellettem, mint aki jól végezte dolgát. Kedvesen, szavakkal rá kellett vezetnem, hogy ezt még folytatni kell, mert tudtam, hogy nem volt még vége. Aztán amikor folytattuk, akkor eljátszotta, hogy elélvezett: kicsit ugrált, lihegett hangosan, aztán kifújta a levegőt, de a közelében sem volt. Mikor szóltam neki, hogy szerintem nem élvezett el, azt válaszolta, hogy ő már kettőn is túl van, illetve hogy különben sem kell mindig elélvezni. A lány egyébként addig csak férfiakkal volt, így szerintem az általános férfi-elvárások miatt viselkedhetett így, és ezért játszotta meg nekem az orgazmust.”

Ezek szerint a Velvet férfi-olvasói úgy gondolják, hogy nehéz őket átvágni, a női olvasók egy része pedig nem is szeretné átvágni őket, de ha mégis, akkor azt sikeresen teszik. Az viszont továbbra is kérdés, hogy meg kell-e játszani az orgazmust, és szükséges-e a jótékonykodó hazugság ahhoz, hogy mindkét fél jól érezze magát.