A túlromantizált vámpírok világában a szex a vérivás kivételével olyan, amilyennek mindig lennie kellene: kölcsönös elfogadáson, szerelmen alapuló, tabumentes együttlétekről írnak a vanabí vámpírok.

A vámpíros, hősszerelmes filmeknek köszönhetően a gótok, darkosok és emósok mellett mára már a vámpír imádatnak is külön szubkultúrája lett, bár ez jóval populárisabb mint azt ők hiszik. Nosferatu természetesen semmiről sem tehet, a vámpírok ma már egész mást jelentenek. Mintha a gyerekmesék királyfiai és királylányai története folytatódna máshogyan: olyanok mint az átlagemberek, csak épp mélyebb érzésűek, minden rezdülésükkel a másikra figyelnek, és természetesen csak EGYet szeretnek, de azt éjjel-nappal állandóan. A Twilight-trilógiának hála a nagymamák is halhatatlan szenvedélyű, örökké szép szuperférfinek tartják a vámpírokat, nem pedig gyilkosnak, vagy egy nevetséges mítosz főhősének. Bármilyen bizarrnak is tűnik, a darkosokból leszakadt, magányos tinik világa tulajdonképpen teljesen normális alapokra épül, csak egy kis mesét tesznek köré, hogy másnak tűnjenek mint a többiek. Blogokból, fórumokból kiderült, hogy ugyanúgy szeretkeznek mint az emberek, ugyannyira szerelmesek, ugyanúgy meztelenkednek, etetik egymást - nem véres hússal -, ráadásul együtt alszanak.

A párnát csak szexhez használják

A vámpírok párnákat használnak a szexhez és pont. Azokat is csak azért, hogy számos szexpózt próbálgassanak egymással. A vámpírok a szexpózokat csak és kizárólag az érzelmeik kifejezése miatt váltogatják, nem kísérleteznek. A párnákat arra használják, hogy még élvezetesebbé tegyék a szexet - de hogy pontosan hogyan, azt természetesen semelyik vámpír 'identitású' tini nem fedi fel.

A vérivás mint erotikus élmény

A darkos Rómeók és Júliák egymás közt vérivással erősítik kapcsolatukat, ezt erotikus élményként igyekeznek megélni. A gothics.org oldalon található információ özön közt a vérivás a legérdekesebb, a vámpírtinik nem ölnek, hanem a saját vérüket osztják meg partnerükkel. Vannak, akiket csak a kíváncsiság hajt, hogy milyen ha a saját vérüket látják folyni, hogy milyen az íze. Ehhez borotvapengével, késekkel ejtenek kisebb sebet magukon, főleg olyan helyen, ahol kevésbé látszik. Állítólag még azt is megteszik, hogy rituálé szerűen csoportban vagdossák magukat. Az önjelölt vámpírok egymás vérének kóstolásával az életüket osztják meg egymással, akárcsak egy esküvőn. Nem pohárból isznak meg két deci vért, hanem ott, ahol sebet ejtenek magukon, kiszívják, vámpírharapást imitálva. Ők ezt nagyon intim, mély együttlétnek élik meg, akárcsak a szexet.

A vámpír nők és férfiak az egyenlőség miatt meztelenek

A vámpír nők állítólag mindig meztelenkednek, ez az ő kiváltságuk. A vámpírtudós bloggerek szerint azért meztelenkednek, mert az, hogy csak a bőrüket viselik egész nap, a nőiességükben erősíti őket. A meztelenség azért is fontos, hogy egyenlővé váljanak egymás előtt, állítólag a meztelenség hatalom, és azzal, hogy mindketten meztelenek, megosztják egymással a hatalmukat. A bloggerek azt is írják, hogy a meztelenkedéssel a vámpíros szupererő ilyenkor megnyílik, regenerálódik. A vámpír szeretők két menet közt pihennek egymás testén, akárcsak a civilek, az érzéki kielégülés pedig mindegyiküket megfiatalítja.

Nemi szerepeket cserélnek szex közben

A szerepcsere a legérdekesebb a magukat vámpírnak gondoló emberek szexualitásában. Ez összefügg azzal a gondolkodásmóddal, hogy számukra nincsenek tabuk. Ezt azzal magyarázza például a Vampire Sexual Secrets blog szerzője, hogy amíg az emberek arra törekszenek, hogy a szex mindig jó legyen, hogy megfeleljenek egymásnak, és tele vannak bizonytalansággal, a vámpírok csak megélik az érzelmeiket. És ha szex közben úgy adódik, hogy a nő a dominánsabb, ezt mindenhogy, mindenféle szexpózban megélik. Nem korlátozzák a testi örömöt a nemi szerepek szerint, ez a stimulálásnál és a behatolásnál is érvényes. Talán pont ezért a szexuális segédeszközöktől sem idegenkednek.

Nincsenek melegek, biszexek vagy heterók

A tabumentes élvezetek miatt nem tesznek különbséget férfi és nő között, nem címkézik egymást szexualitás szerint. A szex számukra sokkal több, nem választják meg azt, hogy kivel szexeljenek, a testi vonzalmakat valamiféle eleve elrendeltségként élik meg, nő a nővel és férfi a férfival is. Bár a legtöbb romantikus vámpírfilmben szinte Ádám és Éva szerű szerelmes párokat látni, ne felejtsük el Brad Pitt és Tom Cruise furcsa párosát az Interjú a vámpírralban.