Manapság még egy női fenék orális kényeztetése is tabutémának számít sokszor, ha pedig egy férfi fenekének a nyaldosása kerül szóba, leginkább a “fúj” szót lehet hallani, pedig fizikálisan nem sok különbség van egy női és egy férfifenék között, leszámítva persze a szőrt. Olvasóinkat kérdeztük a témában, hogy ők, illetve a társadalom mennyire elutasító ezzel kapcsolatban.

Az ember feneke, és leginkább az ánusza ugyanolyan erogén zónának számít, mint az elsődleges nemiszerve, és annak ingerlése izgalmat vált ki nem csak a nőknél, de a férfiaknál is. Utóbbiak esetében már csak azért is, mert a közelben van a férfi G-pontjának nevezett rész, a prosztata. Az ánusz körül sűrűbben helyezkednek el az idegvégződések, emiatt pedig természetes, hogy ha ezt a területet ingerlik – akár orálisan –, az szexuális izgalmat vált ki.

A nyalással hadilábon állok

“Az anál nálam nem tabu, de a nyalással hadilábon állok" – mondta a Velvetnek a 27 éves Dalma. "Eddig általában úgy volt, hogy engem dugtak seggbe, és akkor volt, hogy belenyaltak, ami igencsak jó volt. Mikor én voltam a 'soros', akkor nyálas ujjal izgattam prosztatát, sőt dugtam is meg férfit, odanyalni viszont valahogy soha nem bírtam. Ennek talán az az oka, hogy mi, nők borotváljuk ugye mindenhol, a férfiak viszont nem igazán szőrtelenítenek ilyen helyeken, számomra pedig nem kívánatos, hogy szőrt nyaljak. Az eddigi pasik közül, akikkel eddig viszonyom volt, összesen egy volt anál-párti. Illetve aki el is mondta, hogy az. Ő vett rá a fordított dugásra is. A többiek viszont nem hozták szóba, hogy jól esne nekik, ha megnyalnám a feneküket. Volt, aki attól is kiborult, ha a heréit nyalogattam” – árulta el eddigi tapasztalatait Dalma.

Kicsit más véleményen volt a 30 éves Zsuzsa, aki bár férfit még nem dugott meg, de a nyalástól a legkevésbé sem idegenkedik. “Legelőször egy egyéjszakás kalandban volt részem ilyenben. Akkor a pasi szinte odatolta a fejem, és úgy tűnt, elvárja, hogy nyaljam a fenekét. Az volt a legfurcsább, hogy nem zavart. Pedig szőrös volt, de valahogy izgató volt a szituáció számomra is, mert élvezte. A mostani páromnak is csinálom néha, bár ő nem várja el, de szintén élvezi. A legtöbb férfi szereti, hisz mindenki számára izgató, ha a fenekénél matatnak, legyen az illető bármilyen nemű is. Szerintem sokan inkább azért utasítják el a dolgot, mert szerintük “buzis”, pedig ez butaság. Azt hiszem, hogy egy párkapcsolatban nem árt, ha az ember szexuálisan is megnyílik.” Utóbbival kapcsolatban már csak azért is igaza lehet olvasónknak, mert ha jól kommunikálunk, akkor a szexben tényleg sikere lehet mindkét félnek.

Nincs különbség a női és a férfi fenék közt

Férfi olvasóink is meglepően nyitottak voltak a témában, bár tartunk tőle, hogy nem ez az átlagos. A 34 éves Gergőnek volt már része olyanban, mikor az ő fenekét nyalták, de ezt nem várja el minden nőtől. “Én szeretem csinálni, mert jó, hiszen az is nagyon érzékeny rész, de azt is szeretem, ha nekem csinálják. Viszont nem várom el, sőt, még csak utalást sem tettem rá soha. Amikor volt ilyenben részem, akkor azt maguktól csinálták, mert látták, hogy ha arrafelé járnak, akkor attól beizgulok. De biztosan van olyan, aki kiborulna tőle, vagy gyűlölné, mondván, hogy undorító. Szerintem inkább a kézimunkás módszer a népszerűbb a nők és a férfiak körében is. Ami viszont ilyenkor rossz tudni lenni, az a nedvesítés hiánya, vagy a hosszú köröm" – osztotta meg tapasztalatait Gergő, aki hasonlóan vélekedik, mint Zsuzsa, vagyis szerinte is buzisnak tartják ezt a  legtöbben: "Szerintem a pornófilmek miatt a nők nyalása és anális izgatása bármilyen módon elfogadott a társadalomban, de legalábbis egy vágyott dolog. A férfiak részéről biztos, a nők egy nagy százaléka pedig boldogan el is fogadja. Fordítva szerintem alacsony az elfogadottsága, főként mert az a tévhit járja, hogy az a férfi, aki élvezi, ha izgatják a fenekét, az biztos látens buzi, holott ugye szexuális szempontból a női meg a férfi fenék között nincs különbség kívül. Belülről meg a férfiaknak szervi szinten is van oka élvezni.”

Analingus

Az analingus (ánusz orális izgatása) még ma sem tartozik a megszokott, vagy hétköznapinak nevezhető szexuális szokások közé. Még Alfred Kinsey szexológus sem foglalkozott vele tanulmányaiban, de az idő múlásával, és főleg a pornófilmek hatása miatt ez is egyre elfogadottabbá kezd válni. Egy nő ánuszának nyaldosása sokkal megszokottabb és elfogadottabb, mint egy férfi ánuszának orális izgatása. Ez valószínűleg onnan eredhet, hogy az ánusz nyaldosását sokan az análszex előjátékának tartják, ezért ódzkodhatnak tőle a férfiak. Pedig még a szexológus John S. Yankowski is rácsodálkozott egyik könyvében, hogy a párok miért nem alkalmazzák az analingust többet a szexben, mivel a nők nedvesebbek lesznek tőle, a férfiaknak pedig hosszabban tartó merevedésük lesz. Természetesen, úgy mint az anál-szexnél, itt is érdemes némi figyelmet fordítani az alapvető higiéniára, és esetleg a szőrtelenítésre is.

Orgazmus-szerű élmény

A 32 éves Kelemen nem meglepő módon hasonló véleményen volt, mint a többiek. Szerinte is sokaknak a homoszexualitás jut eszébe, de úgy gondolja, hogy ez leginkább az esetleges szőrtelenítés miatt lehet így. "A faszik biztosan idegenkednek tőle, de ez az intim higiénia hiánya miatt van. Nyilván nem akarnak buzinak tűnni azzal, hogy szőrtelenítenek, vagy a segglyukukat ápolják. A férfi az férfi: szőrös. Ezáltal nem is igénylik. Az ánusz kérdést egy macsó faszi egyértelműen a homoszexualitás körébe utalja. Az ilyen típus álma inkább az, hogy két nő nyalja egymás fenekét, de maga ritkán vetemedik ilyesmire a barátnőjével" – mondta Kelemen, aki hozzátette még, hogy szerinte ettől függetlenül egy párkapcsolatban sok minden belefér, főleg az elején, mikor a felek megismerik egymás testét: "Amikor egy kapcsolat elején minden belefér, és mást sem csinálnál, csak a másik testét fedeznéd fel és tennéd boldoggá, sok nő mindenféle unszolás nélkül megtalálja a pasijának ezt a részét is. A harmadik-negyedik átszexelt éjszakán már benne van a pakliban a seggnyalás. Valószínűleg addigra bizonyosodnak meg a csajok arról, hogy minden rendben van a zacsi alatt is. A leghihetetlenebb az, hogy volt már ettől úgy orgazmus-szerű élményem, hogy a nő hozzá sem ért a farkamhoz. Utána egyszer-kétszer előfordult még, de a rutinszexből ez gyorsan kikopik. A női fenék egészen más terület, mert szinte a punci része. Sosem volt gond abból, ha oda is bekóstoltam. Önmagában nem igénylik a nők, de szerintem élvezik. Én csak akkor nem, ha az amúgy friss és hibátlan gyantázáskor elkerülte a kozmetikus, és buja szőrszálak lepik el azt."