Sokan vállalhatatlannak vélik szexuális fantáziálásukat és olyan pornófilmeket néznek, amik tartalmát soha nem próbálnák ki, sőt: undorodnak és mégis gerjednek. Van, aki titokban több száz kiló feletti nőkre maszturbál, de a valós életben elrohanna, ha ilyen aktusra kerülne sor. A szexuálpszichológus szerint a jelenség általános, betegesnek csak akkor mondható, ha ez, illetve a bűntudat hatással van a normál szexuális életre.

Szexuális fantáziánkban ábrándozhatunk kísérletezésekről, viszonyokról, amik azért születnek, mert erre vágyunk, szeretnénk megvalósítani, illetve hogy új viselkedésformákat sajátítsunk el a jövőbeli szexuális életünkhöz. Vannak viszont olyan szexfantáziák, amiket az ember nem akar és/vagy nem mer felvállalni, mert a való életben irreálisnak tűnik számára, sőt, visszataszítónak. Az olvasói levelekből kiderült, sokszor még bűntudatot is ébresztenek a perverz vágyak, vagy ha mégsem, akkor sem beszélnek a dologról szívesen. Pedig az extrém fantáziálás általános, a gondok ott kezdődnek, ha ezek negatív hatással vannak a valós szexuális életre.

A valós életben sose tennék meg

"Leszbikus és csoportszex – ez a kettő az, amiről szoktam fantáziálni, és ilyen jellegű pornófilmeket nézek általában" – vallotta be Fatima álnévvel író olvasónk. "Amikor először maszturbáltam leszbi pornóra és elélveztem, iszonyú bűntudat meg undor fogott el. Gyűlöltem magam a szexfantázia után. Ezt azóta sikerült legyőznöm, bár néha még mindig eszembe jut, hogy úristen, milyen filmekre izgulok, lehet, leszbikus vagyok, meg beteg a gruppenszex miatt.

De nem, ez csak fantázia, ami érdekes, más, mint az én világom, és ezért izgat. A valós életben sose tenném meg, sose éreztem még szexuális vonzalmat  a nők iránt, a csoportszexbe pláne nem vennék részt. Biztos vagyok abban, hogy nem érezném jól magam, nem izgatna a dolog".

Egy másik olvasónk, Zoltán szinte csak olyan pornókat néz, amiket kategóriáját tekintve nem szeretne kipróbálni igazából. "És itt nem a tiltott dolgokról van szó, szóval, nem ilyen megerőszakolós, erőszakos vagy tinilányos filmekre maszturbálok, hanem a bizarrabbakra. Idősebb nőkkel, hatalmas méretű nőkkel (több száz kilósokkal is akár), óriási mellű nőkkel, stb. Véleményem szerint amennyi ellenérzéssel reagálnak ezekre a férfiak, annyian izgulnak is erre, de legtöbbször csak a monitor előtt ülve. Ha éles helyzetre kerülne a sor, biztos vagyok abban, hogy elfutnék" – tette hozzá.

"Szinte bármilyen pornóra kapható vagyok, amiben nincs erőszak, vér vagy széklet" – írta Gábor. "Élveztem már törpés, transzvesztita, öreglányos pornóra is, mint sokan mások. De ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy azért fantáziálok ilyenről, mert ki szeretném próbálni. Sőt, kívülállóként, mondjuk egy swingerklubban sem állnék le kukkolni ilyeneket, ez a számítógép előtt ülve teljesen kieléggíti az effajta szükségletemet. Hogy szégyellem-e? Hát, nem kürtölöm a nagyvilágba, hogy mikre izgulok a négy fal között, az se tartozna másra, ha esetleg valóban csinálnám ezeket a négy fal között. Volt egy kapcsolatom, amiben tudtam ezekről a dolgokról beszélni, jót röhögtünk rajta a csajjal, de a mostani barátnőm szerintem kiakadna, ha tudná, hogy 60 éves mamikra verem a farkam. Ha megyek az utcán, eszembe nem jutna megkívánni egy ilyen korú nőt, ettől függetlenül nem venné jó néven a dolgot."

Általános, de lehet beteges is

Dr. Rusz Edit szexuálpszichológus szerint az extrém pornó keresése teljesen általános dolog és legfőképp a férfiakra jellemző: "Egy normál szeretkezés vagy a szeretkezésnek különböző válfajai kéznél vannak, bármikor rendelkezésre állnak egy átlagos párkapcsolaton belül. Az emberek viszont vonzódnak az extrább dolgokhoz, ezért a számára egyébként nem igazán vonzó pornóoldalakat is felkeres. Ha a valóságban találkozna ezekkel a dolgokkal, lehet, kilométereket rohanna, de mégis jól esik számára eljátszani egy olyan gondolattal, ami számára testidegen. Mert nem szokványos, extrém. Erre gerjed, de amint ezt reálisan végiggondolja, saját maga is elborzad. Éppen ezért titokban tartja, ritka esetben beszél csak róla" – magyarázta a szakember. Hozzátette, betegségről abban az esetben lehet beszélni, amikor a személyt  ezek a képek annyira fogva tartják, hogy ártalmas hatással vannak a normális szexuális életére, valamint olyan bűntudatot gerjesztenek a férfi lelkében és vágyaiban, ami szintén gátolja a normális szexuális életet.