A leghétköznapibb szexpóztól a kutyapózon át egészen a 69-ig élvezetes lehet a nyalakodás, ha kölcsönösen odafigyelnek a felek egymásra, és ha őszintén élvezik azt, amit csinálnak.

A nyalakodáshoz is kell előjáték

Tévedés azt hinni, hogy a nyalakodás maga az előjáték, és az az első lépés a szexhez. Sok nő feszeng attól, ha partnere a fejével közeledik lefelé, és szét kell tárnia a lábait. A nő orális kielégítéséhez is szükséges az izgatás, csókok a fülnél, a nyakon és a melleken, hosszas simogatások után lehet csak szó a nyalásról. A nő testváladékai ilyenkor már megindulnak, csípője szinte magától mozgolódik a partnere keze alatt, ezzel zöld lámpát adva a folytatásnak. Figyelembevéve azt, hogy ez nem épp ötperces mulatság, így célszerű nyugodt környezetben nekilátni az időigényes nyaláshoz.

A leghétköznapibb szexpóz, amikor a nő a lábait széttárja, akár hanyatt fekve, akár a falhoz támaszkodva. A combok azonban gátolják a teljes hozzáférést – ami van, hogy izgató –, így ezt a pózt érdemes variálni úgy is, hogy a nő az egyik, vagy mindkét lábát a partnere hátára teszi. Ez utóbbi helyzet ugyan kíván némi erőnlétet ha állva csinálják, de az érzés kárpótol mindenkit. Az ekkorra már nyirkos, vérbő és forró területet a nyelven és szájon túl ujjakkal is muszáj simogatni. A kezek jól kiegészítik a finom harapdálásokat, a hosszas nyelvcsapásokat a gáttól a csiklóig és vissza. A Káma szutrában is szó van arról, hogyan lehet igazán fokozni a nyalást. Eljátszani azzal, hogy újból és újból megszakítja a folyamatot a vége előtt egy-egy hosszabb, lassabb, más tempójú mozgással, életreszóló testi örömöt is jelenthet. Mellesleg jó játék a másik orgazmusát uralni, akár órákig is várva arra.

Kutyapóztól a 69-ig

A hol erősebb hol gyengébb orális stimulálást rengeteg pózban lehet élvezni, kutyapózban is érdemes próbálgatni. A póz, amikor a nő négykézlábra ereszkedik főleg a hátsó területnek kedvez, a csiklót érdemes kézzel ingerelni. A pózból egyenes út vezethet a dominapózhoz és/vagy a 69-es szexpózhoz. Ha a férfi a fejét még kutyapózban a nő öle alá teszi, akár szemben, akár háttal, egész más stimulálást élvezhet a nő. A dominapózban gyakorlatilag a nőt a fejére ülteti, ez a póz teret ad annak, hogy a nő saját maga irányítsa a csípőjét, a mozdulatait. Fontos, hogy tudjon mibe kapaszkodni, és az is, hogy a nagy hévben odafigyeljen arra, partnere kapjon levegőt. Az arconülős élvezet kevesebb lehetőséget ad a kezeknek, de ha a nő öle kellően nyirkos mindenhol, az anális izgatásra még adódhat lehetőség – ha a nő nyitott erre. A dominapózból viszonylag egyszerű a kölcsönös franciázásra rátérni, ha a nő megfordul, és ráhajol a férfi ölére. A 69-es pózt azoknak ajánljuk, akik tudnak egyszerre két dologra is összpontosítani.

Sokáig lehet élvezkedni a 68-es szexpózban, ez a fordított 69: a nő van felül, ölével a partnere felé, szemben vele. A 68-as szexpózban az egyik legizgatóbb a látvány, egyik nyalakodáshoz való szexpózban sem látni ennyit a nő egész testének mozgásából, és a szex közbeni kommunikáció is könnyű. Egyénenként változó, ki, milyen intenzitással szereti, lassan, gyorsan, erősen vagy szinte alig hozzáérve, a nő testének őszinte reakcióját figyelve hamar rá lehet érezni a másikra. Amíg a férfi azt nézi, mennyire élvezi nője a nyelvcsapásokat, meg-megszakítva azokat egy-egy kérdéssel, a kezeit mindenképp vesse be szövegelés közben. Ha elérkezett az idő a boldog véghez, az utolsó lüktetéseknél sem mindig kell leállni a nyelvcsapásokkal. A nagyon lassú körkörös mozdulatokkal, amik szinte alig érnek a csiklóhoz folytathatja az izgatást.

Bár a pornóipar mostanában mellőzi a nyalást, a hétköznapokban ez óriási öngól, pláne, hogy a merevedés hiánya kiküszöbölhető a hosszas nyalakodással.