Nők és férfiak, rá vannak kattanva az úszómellényre, a nők a szorító érzést élvezik a felfújható mellényben, a légnyomás változtatásával játszadoznak. Önmagában nem az úszómellény izgató, hanem a cselekvés, hogy felfújja magán, majd leereszti - ez az inflatofília. Azok a férfiak, akik az úszómellényt önkielégítésre használják, azt szeretik, ahogy a hasat préseli a tárgy, ettől állítólag jobb a merevedésük. A nők az erős szorítást élvezik a mellényben. Mindezt attól a bloggertől tudtuk meg, aki jártas az úszómellényes gerjedelemben.

Szoros ölelés a mellkason, ezt szeretik a nők az úszómellényben

A bizarr ruhafétisek egyike, a teljesen hétköznapi és ártatlannak tűnő úszómellény, amit állítólag főleg nők használnak öncélú izgatásra. Minél szorosabb, annál jobb a nőnek, vagyis jó érzés, amikor teljesen fel van fújva – derül ki a szex-tech blog írójától. A nyomásváltozás és a szorító érzés a mellkason olyasmi, mint amikor valaki szorosan átöleli az embert, állítják azok, akik használják. A blog szerzője a feleségétől, és annak amerikai sportoló barátnőjétől hallott az úszómellényes őrületről. "Ő olyan mellényre esküszik, amiben a nyomását maga is tudja változtatni. Amikor megkérdeztem, mi a jó benne, azt mondja, olyan, mintha valaki erotikusan átölelné. Sokszor változtatja benne a légnyomást, ezzel pedig a szorítóerőt. És mielőtt az ágyba jön, előtte mindig a fürdőszobában bemelegítésként  felfújja magán, és az ágyjelenet alatt sokszor leereszti: változtatja benne a nyomást, de néha azt kívánja én fújjam neki fel. Előjátékként" – írta a blog szerzője, aki a Velvetnek elmondta, szerinte nem is feltétlenül fétisről van szó, inkább csak izgatásról. A felfújható mellényt a szorítás változtatása miatt szeretik a nők, önmagában az úszómellény, mint tárgy, nem izgató, nem a szaga vagy az anyaga az, ami gerjedelmet idéz elő. A szorító érzés a mellkason az, ami segíti a kielégülést. Ez főleg csak egyéni izgatásra alkalmas, páros játékokhoz már a felfújható melltartót ajánlja a bizarr játékszerben jártas blogger. "Más dolog, amikor a férjjel szexel, akkor inkább a felfújható melltartó a módi. Vannak olyan egyedileg készített, felfújható latexmelltartók, általában neoprén mellénybe építve, amik hatására a tök lapos csaj is Barbie baba lesz. Ezeket egyénileg gyártatják" – írta a Velvet megkeresésére.

Ez a fajta bizarr vonzódás a légzéskontroll és a gumifétis között helyezkedik el valahol, az egész biztos, hogy a biztonságérzettel függ össze, többen legalábbis erről számolnak be. Mint minden fétisről, az úszómellényről is van fórum a neten, ahol a mellényfetistisztákon kívül azok is csorgathatják a nyálukat, akik arra izgulnak, ha egy nőt úszómellényben látnak. "Semmi nem jobb, mint egy szűk úszómellény! Bárcsak nyár lenne egész évben!" – írja az egyik fetisiszta nő, aki állítása szerint szép gyűjteménnyel rendelkezik, és az újabb mellényeket is szívesen beszerzi.

"Gyerekként lenyűgözött a mentőmellény, eleinte csak a mellényre irányult a figyelmem, aztán láttam azokat lányokon és fiúkon is, amit furcsának tartottam. Nemrégiben elfogadtam az érzéseimet, és igazán ki akarom próbálni, ahogy lebegek abban. Különösképpen a hevederes mentőmellények érdekelnek, a típusa vagy a márkája nem számít, csak szorosan becsatolhassam magamon" – írja a kezdő fetisiszta nő, aki úgy tűnik, túl félénk ahhoz, hogy ne csak gondolatban legyen együtt úszómellényével. A Yahoo answeren olyan nő is keres magának barátokat, aki főleg férfiakon imádja nézni a felfújható mellényeket, bár szereti magán is viselni. "Narancssárga Helly Hansen mellényem van, amit otthon szoktam felvenni, amikor egyedül vagyok. Nagyon szeretek ebben úszni egy férfival." És vannak olyan nők is, akik kifejezetten a raftinghoz való mentőmellényt imádják, annyira, hogy nem csak lebegnek benne a vizen, vagy épp jó szorosra húzzák magukon otthon a négy fal között, hanem abban is alszanak.

Inflatofília, vonzódás a felfújáshoz és leeresztéshez

Az inflantofília egy cselekvéssorozat, ami más parafíliákhoz hasonlóan szexuális vonzalmat idéz elő egyes férfiaknál és nőknél. Az inflantofilok többek közt gázzal, vízzel levegővel töltenek fel valamilyen ruhadarabot vagy kiegészítőt magukon, aminek a nyomásával játszadoznak: hol leeresztik, hol növelik.

Az erotikus élményre nem minden úszómellény tökéletes, azok a legalkalmasabbak, amik speciálisan erre a célra készülnek. Ha pántok, hevederek és cipzár is van egy úszómellényen, és jó szoros tartást ígér a gyártó, érdemes elgondolkodni, milyen célra is gyártották. A Szex-tech blog szerzője arról is ír, hogy az úszómellényes élvezetnek olyan variációja is létezik, amit felfújható dildóval egészítenek ki a nők. A gumidildókat latexnadrágba építik, a nyomás változtatásával lehet elérni az orgazmust, testmozgás közben. "A nadrágos változatot a strandon mindig használja. Azért is jó, mert akár egész nap rajta lehet, ha nem kell, akkor kiereszti belőle a levegőt. Sokszor jár uszodába, ott pedig úgy úszik, hogy mellényt és felfújható dildós nadrágot használja, mert azt mondja, ilyenkor nagyon kellemes a lassú uszonyos mozgás" – válaszolta a külföldön élő blogger.

Férfiak, akik a mellény felfújását úszókaröves önkielégítéssel párosítják

A férfiaknál a felfújható mellényben nem a légzéskontroll az izgató, hanem az, ahogy a hasat préseli a nyomás. A tapasztalt blogger szerint ettől ugyanis jobb lesz a merevedés, pláne, ha úgynevezett nyakmellények használatakor. "A férfiaknál ez már inkább fétis jellegű. Ugyanis ott a mellény felfújása is már kivált bizonyos merevedést, izgalmat. És ott nem a testet szorító mellényeket, hanem egy bizonyos típusú, úgynevezett nyakmellényeket használnak. Ilyet ugyanis a fétisboltokban nem lehet kapni. Vízisport boltokban is nehezen, a neten kell ezeket kibányászni. Kislégterű nyakmellények – hivatalosan 50N felhajtóerő és 35 gr os CO2 patron, nyomós szeleppel.  Nem kell az sem, hogy gumi legyen. Ami viszont fontos, hogy olyan szelepe legyen, amit egyszerűen lehet felfújni, illetve nyomással leereszteni. Hiszen ez akár tucatszor is megtörténik egy-egy akció alatt. A női mellényeknél is fontos az ilyen szelep."

Ami a felfújható dildó a nőknél, az az úszókaröv a férfiaknál, illetve a felfújható gumibaba. Az úszókarövnek minden adottsága megvan ahhoz, hogy tökéletes segédeszközzé váljon. Mivel elég szorosra lehet venni, és a klasszikus önkielégítés érzését adhatják. Nem ritka a mellénnyel kombinált úszókaröves szólózás a műfajt kedvelő férfiaknál. Páros játékokban sem mellőzik a felfújható mellényt, a hasonló érdeklődésű nők és férfiak egymás szelepeit eresztik le vagy épp fújják fel az aktus alatt. Bár az egész hasonlónak tűnhet azokhoz a latex és gumi szettekhez, amiket a szadomazochisták a mozgás korlátozására használnak, azonban a felfújható mellény használatának nem ez a célja, hanem a nyomás, a szorítás és a légzéskontroll.

Hogy mindez normális-e, jogos kérdés. Mély filozófiai eszmefuttatásba, hogy mi minősül tulajdonképpen normálisnak a szex témájában, teljesen felesleges belemenni. Minden olyan szexuális cselekvés normális, amit két vagy több felnőtt ember ugyanannyira akar, és azt ugyanannyira élvezi. Ha ez az úszómellényezésben merül ki, akkor legalább megtalálták egymást.