Ma már mobiltelefonon megy a pucsítós, csücsörítős kép, hogy jobban begerjedjen a másik, chaten keresünk társat és úgy igazítjuk a fanszőrzetet, ahogy a pornóipar diktálja.

Kétségtelen, hogy a technika fejlődése az egész szexualitást megváltoztatta, és ez a folyamat a jelen percekben is épp zajlik. Tizenöt évvel ezelőtt még nem volt internet, sem mobiltelefonok, sem okostelefonok, volt azonban VHS, szexmagazinok, kezdetleges kamerák és fényképezőgépek.

VHS-kazetták és videólejátszók

Valószínűleg a kisvárosok, falvak garázsaiban még fellelhető egy-egy csempészett VHS-pornó a szexmagazinok mellett. A kazettákat több mint húsz évvel ezelőtt másolták honfitársaink egymás közt, az izgalmasabb részek oda-vissza tekerése idővel rendesen megkoptatta a szalagot. A videólejátszó és a VHS-kazetták sokat tettek azért, hogy a pornóipar mára odáig jusson ameddig, például, hogy a szőrös sunaszőr lecsupaszodjon.

E-mail

Az internetnek hála ma már egész nap beszélhetünk, e-mailezhetünk egymással, akkor is, ha épp nagyon elfoglaltak vagyunk. E-mailben szerelmet vallani, szakítani, teljesen hétköznapivává vált, e-mailben mocskos mondatokkal húzni egymást pedig a legunalmasabb munkahelyet is izgalmassá változtatja.

Chat

Az e-mailek után nem sokkal következett az, hogy a mailrendszerekben már csetelni is lehetett, de amíg ez nem volt, addig is akadtak chatoldalak chatszobákkal. Chaten társat keresni, szexpartnert keresni, swinger estet szervezni ma már jóval könnyebb, mint nagyanyáink korában lehetett - igaz, akkor talán az igények sem voltak akkorák, mint ma, és beérték kevesebbel is.

Kamera

A Super 8 kamera megjelenése már elgondolkodtatott embereket arról, mi mindent lehet megörökíteni a nyaralás dokumentálásán kívül. Az amatőr pornók és a webkamerák korszakáig hosszú út vezetett, a telefonos szexet felváltotta a live chat és a maszti élőben, mára pedig megszámlálhatatlan mennyiségű házivideó került fel az internetre - ahol bárki rátalálhat a házivideókra.

Mobiltelefon

"Nem válaszolt az sms-re, hogy átjön jön-e este hozzám. Szerinted elküldjem a melleimet motivációnak?" - és készül is a duckface-es, csöcsös kép, amit végül mmsben elküld a csaj a pasijának. A mobiltelefon teljesen megváltoztatta a szexualitást, és aki nem vigyáz, könnyen az interneten találhatja pucsítós fotóját. Vagy pasija farkát ahogy a szájában landol, amit a kedves fotózott szex közben.

Internet és a pornó

Az, hogy több mint 21 millió felnőtt tartalmú oldal van a neten, mindent elmond, azonban azt, hogy évről évre több a kategória, egyre több perverziónak ad teret a net, senki nem gondolta volna. Egyértelmű, hogy a pornó rengeteget változtatott a szexuális szokásokon, aminek van jó és rossz oldala is. Jó, hogyha valaki nem fél megélni a vágyait, és meg meri mutatni a másiknak, mit élvez. A rossz az, hogy rengeteg perverzió, bizarr fétisek és befogadhatatlan, kicsit sem vicces felnőtt tartalom is van, ami torzíthat a szexualitáson. A pornófüggőségről nem is beszélve.