Meglepő dolgokat olvashat most a csiklóról, arról a kicsi valamiről a nők lába között, ami igazából nem is olyan kicsi, és nem is olyan jelentéktelen, mert legalább kilenc fontos dolgot el lehet róla mondani, amit a Kinkly össze is gyűjtött.

Rendkívül érzékeny

A csiklóban legalább nyolcezer idegvégződés található, és csak hogy érezze a szám súlyát: a péniszben "csupán" négyezer idegvégződés van. A csikló emiatt a legérzékenyebb területe a női testnek, illetve azért is, mert idegvégződései hatással vannak még 15 ezer más idegvégződésre is a nő kismedencéjében.

Nagyobb, mint képzeli

Állítólag Marie Bonaparte, a Bonaparte-házból származó francia hercegnő az 1900-as évek elején sebészeti úton arrébb tetette a csiklóját. Így csiklója hüvelyéhez közelebb került, ami miatt azt gondolta, képes lesz az orgazmusra hüvelyi úton is, a műtét viszont nem volt sikeres. Amit Bonaparte és az orvosai nem tudtak, az az, hogy a csiklónak csak az egynegyede látható, a többi része pedig mélyebbre nyúlik, és pontosan emiatt nem lehet csak úgy elmozgatni a helyéről.

Sokmindenben hasonlít a péniszre

A nők és a férfiak sokkal több dologban hasonlítanak egymásra, mint ahogy azt gondolná. A csikló és a pénisz szövetei azonosak, és a terhesség 12. hete után után alakul ki a pénisz, vagy a szeméremajkak, vagyis ilyen értelemben a csikló és a pénisz ugyanaz. A csiklónak gyakorlatilag ugyanúgy előbőre van, és ugyanúgy képes a merevedésre, mint a pénisz.

Idővel megnő

A klitorisz az évek előrehaladtával folyamatosan növekszik, ami a nők testében bekövetkező hormonális változásoknak köszönhető. A csikló növekedése pubertás korban kezdődik, a nő 32 éves korára pedig már legalább négyszer akkora, mint a pubertálás kezdetén. A menopauza után a csikló már hétszeresére is megnőhet, de nem kell megijedni, mert nem annyira látványos a dolog, mint amilyen ijesztően hangzik.

Csak a szex miatt van

A nők testén rengeteg erogén zóna található, de a csiklóhoz képest a legtöbb szinte mellékesnek tűnhet. A csikló ugyanis az egyetlen olyan része a testnek, ami kifejezetten az élvezetekért felelős, semmi más funkciója nincsen.

Minden nőnek van csiklója

Mármint minden nőnemű emlősnek, azonban az ember azon kevés élőlény közé tartozik, akik használják is a csiklót, mint élvezeti forrást. Persze ez nem azt jelenti, hogy a többi emlős nem képes az orgazmusra, ugyanis több állatnál is kimutatták már, hogy képes élvezni a szexet, és nem csak a szaporodás miatt közösül.

Kulcs az orgazmushoz

A legtöbb nő számára szinte lehetetlennek tűnik a hüvelyi orgazmus, csupán a nők 30%-a képes rá, így a többi csak a csikló izgatásával tud elélvezni. A csikló izgatásának persze rengeteg módja van: a nyaláson és az ujjal való izgatáson kívül még különböző szexjátékokat is be lehet vetni.

Plasztikázás

Bár a nők többsége nem beszél róla, sokan vannak, akik képesek plasztikai sebészhez fordulni, hogy "módosítsanak" csiklójukon. Vannak, akik eltávolíttatják róla az "előbőrt", hogy még érzékenyebb legyen, de előfordul olyan is, aki a méretén szeretne változtatni. Egy felmérés szerint 2012-ben 2140 nő feküdt kés alá Amerikában, hogy ilyen műtétet végezzenek el rajta.

Mindenkinek másmilyen

Nem meglepő, de tény, hogy mindenkinek máshogy néz ki a csiklója. Van, akinek nagyobb, van, akinek kisebb, van, akinek jobban látszik, van, akinek kevésbé. Előfordul, hogy bizonyos nőknél erősebben kell izgatni ezt a területet, míg másoknál elég egy gyengébb érintés, hogy izgalmi állapotba kerüljön. Ezért is fontos, hogy egy nő megismerje a saját testét, illetve talán ennél is fontosabb a kommunikáció, mert nem minden esetben világos a férfinak, hogy miként bánjon partnere testével.