Évente készülnek filmek a pornósok világáról, ezek közt akadnak nagyon jó játékfilmek is. Ha valaki valaha nézett pornót, annak kötelező megnéznie a Boogie Nights-ot, de a Szex a neten is erősen ajánlott. Öt jó film a pornóról.

The Look of Love (2013)

A Berlinálén mutatták be az Egyesült Királyság pornókirályáról szóló játékfilmet, a The Look of Love-ot. Paul Raymond a birodalmát a Men Only pornómagazinnal kezdte 1971-ben, ezt követték a Mayfair, a Club International és az Escort  magazinok. A londoni Sohóban több ingatlant is felvásárolt, szexmozikat, sztriptízbárokat nyitott, de mindez nem ment annyira egyszerűen, rendszeresen összeütközésbe került a hatóságokkal. Vállalkozásainak, cégeinek köszönhetően Paul Raymondot a leggazdagabbak közt tartják számon, a pornócsászárt 2008-ban érte a vég, halálát légzési nehézség okozta. A filmben Steve Coogan alakítja a Soho királyát.

Szex a neten (2009)

A Szex a neten az internetes pornó terjedéséről, annak buktatóiról, kialakulásáról szól, ha valamihez lehetne hasonlítani, akkor az a Livejasmin. A történet szerint az üzletember Jack Harris (Luke Wilson) találkozik két férfival, akik felvázolják a netes pornó ötletüket. A főhős természetesen belevág az iparba 1995-ben, amikor még a CD is újdonságnak számított. A biznisz nem annyira egyszerű, minden oldalról falakba ütközik, és a filmből kiderül az is, mennyire kontrollálhatatlan a műfaj.

Zack és Miri pornót forgat (2008)

A két régi barát adósságtörlesztés miatt találja ki, hogy pornót forgat, természetesen a barátaikra és munkatársaikra is számítva. A filmben a pornós casting szépségeit is megismerhetjük, ráadásul egy hús-vér pornószínésznő, Traci Lords is játszik a filmben. A Zack és Miri pornót forgatban sajnos olyat is láthat a néző, amit nem akar elképzelni, hogy megtörténhet egy pornóforgatáson.

Boogie Nights (1997)

A pornó aranykoráról készült a Boogie Nights, ami kihagyhatatlan, körülbelül annyira alap film, mint a Club 54-ről készült mozi. A nagy méretekkel megáldott, nem túl okos fiúcskából (Mark Wahlberg játssza Dirk Digglert) hatalmas pornósztár lesz, és ahogy az lenni szokott, el is bukik hamar. A pénztől, drogtól, népszerűségtől teljesen elveszíti önmagát. A filmhez Ron Jeremyt kérték fel tanácsadónak, az ő neve garancia az életszerű filmhez, amiben Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman és Burt Reynolds is pornóipari munkást játszik.

Larry Flynt, a provokátor (1996)

Aki valaha magához nyúlt egy-egy magazint lapozgatva, az hálával tartozik Larry Flyntnek. A Hustler tulajdonosa ugyanis elsőként verte végig az Egyesült Államok bíróságán azt, hogy bizonyos magazinokban kendőzetlenül megjelenhessenek a pucér nők.  A Hustler tulajdonosának médiabirodalmát a hatóságok és az ellenségei sem nézték jó szemmel, orvlövészekkel és a bírósággal gyűlt meg a baja.  A Hustler birodalom tündöklése és hanyatlása, majd újbóli feltámadása az, amiről a Larry Flynt, a provokátor szól. A filmet Milos Forman rendezte,  Woody Harrelson játszotta a címszerepet, mindkettőjüket jelölték Oscar-díjra. (És a filmért besöpörtek három Golden Globe-díjat.)