A pornószínésznő a dupla jeleneteket nem szereti, az anált azonban a magánéletében sem veti meg, ahogy a hármast sem. Ha visszanézi a saját filmjeit, nem feltétlenül elégedett magával, ahogy ő fogalmazott, a lightos dominát nagyon szereti alakítani, úgy tűnik, élvezi is.

Aleska Diamond a visszavonulást tervezi, pár fiús jelenetet még forgat, aztán csak lányokkal pornózik, majd szóló jeleneteket tervez - pontosan úgy, ahogyan elkezdte. Öt évvel ezelőtt véletlenül került a felnőttiparba, modellcastingra jelentkezett, majd pornós szerepet ajánlottak neki. Némi gondolkodás után elvállalta. Eleinte csak egyedül, majd lányokkal forgatott, végül az análjeleneteiért lett a szakma kritikusai és rajongói kedvence. Nagyon hamar sikert ért el: egymás után kétszer választották meg Los Angelesben a legjobb külföldi pornószínésznőnek. Ennek talán az is az oka, hogy nagyon megválogatja, melyik produkciós céggel forgat, és milyen jeleneteket.

Egy ideig Los Angelesben élt, a pasija két évig a szakmabeli Erik Everhard volt, a pornószínésszel a munka miatt sohasem akadt problémájuk, nem féltékenykedtek. Aleska Diamond a Velvetnek elmondta, eleinte harminc napból harmincat dolgozott, alig foglalkozott a családjával és a szeretteivel, ennek maximalizmusa az oka. Aztán felismerte, hogy ez neki így nem jó, és kevesebb munkát vállalt. Hazaköltözött Budapestre, és itt folytatta az életét. 2012-ben beválasztották a topless időjárásjósok közé, rádióműsort is vezet, és egyre ritkábban forgat pornófilmet. A blogján minden nap kitesz magáról egy fotót, ezek a rajongóknak készülnek, hogy ezzel is közelebb érezzék magukat a pornószínésznőhöz. Több rajongó is magára tetováltatta már a nevét, egyikük pedig az alkarjára tetováltatta Aleska Diamond arcát.

Otthonában többek közt arról kérdeztük, mik azok a jelenetek, amiket szeret csinálni, és mik azok, amiket nem. Minderről korábbi filmjeit nézve beszélgettünk, és megtudtuk, mennyire fárasztó egy-egy szexpóz akkor, amikor a kamerának kell csinálni. Azt is elmondta, hogy a forgatásokra a saját fehérneműit viszit, hogy az análjelenetek külön étrendet igényelnek, és hogy vibrátort csak a munkája miatt tart otthon.