A cuckolding a hármasszex egy fajtája, amikor a férj vágya az, hogy a feleségét egy erős alfahímmel lássa szexelni. A szexuális vágy igen összetett, a férj a megalázást élvezi, a nő dominál, a harmadik pedig teszi a dolgát. A szexológus szerint a képzelet és a valóság határát nem biztos, hogy jó átlépni, bele kell kalkulálni a partnervesztés lehetőségét.

Ha az egyedülálló férfi gyakran váltogatja nőit, és hármasszexekbe is belecsúszik, valamiért jobban elfogadottabb, mint az, ha valaki házasságban, komoly kapcsolatban csinálja – akár nővel, akár férfivel. A hármasszex utóbbi fajtájának neve is van, cuckoldingnak hívják, ami szó szerint megcsalt férjet jelent, és fétisként tartják számon. A cuckold mint szexuális fétis értelemszerűen túlmegy azon, hogy a feleség félrelép, a férfit pedig felszarvazzák. A férj kukkoló harmadikként, vagy a feleség engedélyével vesz részt a hármasban. A legtöbben nem fétisként élik meg ezt, hanem csak a gondolat izgatja fel őket. "Bizarr fétisem van (cuckolding), és szeretnék tanácsot kérni, hogyan szabaduljak meg tőle. Ne mondd, hogy terapetuával, mert az nem fog menni. Képtelen vagyok megálllni, hogy ne gondoljak arra, hogy a barátnőmet, akivel két hónapja vagyunk együtt megdugja egy izmos, fiatal alfahím az ágyamban. A féltékenység, a kéj és a megaláztatás vegyes érzése egyfajta méreg" – teszi fel a kérdést a Redditen egy férfi. Arról is ír, hogy mindez csak mindfuck szintjén van jelen a fejében, rettenetesen izgatja, azonban nem meri megélni.

"Nagyon jó ám, amikor rajtad lovagol a csaj, és a másik hátulról leszúrja. Tényleg. De ez főleg a nőtől függ. Ha szereti a dp-t olyat sikít a gyönyörtől, hogy te is elélvezel azonnal. Nagyon jó érzés a farkadnak – férfi szempont – ezt ki lehet próbálni műpénisszel is" – írta egyik férfi olvasónk, akit nemcsak a fantáziájában izgat, ha a felesége mással is csinálja. A cuckolding szubkultúrában a nő kapja a domináns szerepet, a férfi pedig alárendelt, a szexuális élvezet ebből eredeztethető. Állítólag a cuckoldingot gyakorló férjek befolyásos, hatalommal bíró emberek, akik a szexben alárendelik magukat nőiknek. A nő dönti el, kinek mennyit enged meg, a harmadik fél pedig azt élvezi, amit kap – hogy egy férfi kukkolja, vagy épp maszturbál mellette, miközben szexelhet a feleséggel. A pszichológusok szerint a dolog fétis mivolta abban az érzésben keresendő, hogy a férj megaláztatást él át, azt érzi, ő kevesebb. A férj köré épül az egész, és bár nem úgy tűnik, mégis ő irányítja. Ezt az is igazolja, hogy csak akkor működik, csak akkor élvezik, ha nem az akarata ellenére alázzák meg.

A szexológus szerint ez egyike azoknak a fantáziáknak, amiknek a megvalósítását nagyon át kell gondolni. "Aki azt állítja, hogy ezt szívesen végignézi, meggyőződésem, hogy a képzelet és a valóság közti határt átlépi. Van a szexuális fantázia, és van a valóság. Ha valóban szeretné megélni ezt, ne hánytorgassa fel a feleségének később, és magának se, ha balul sül el. Valóban léteznek nyitott emberek, olyanok, akik a szexet úgy kezelik, mint egy csokit, és megosztják mással a partnereiket. A legtöbb ember azonban érzelmet csatol ehhez, más szembesülni ezzel élőben" – mondta a Velvetnek Tóth-Horváth Gábor szexológus, és hozzátette, bele kell kalkulálni a partnervesztés lehetőségét. Vagy azért, mert nemet mond, vagy azért, mert jobban érzi magát a harmadikkal. A műfajt gyakran keverik a kukkolással, a párcserés szexszel, azonban a különbség a férj mazochizmusában és a nő dominanciájában keresendő. A cuckolding egész más mint a többi alternatív szexuális életvitel, míg azokra inkább a hú, de nagy nyitottság és felvilágosultság jellemző, ez egyfajta szadomazochista játék. Értelemszerűen nem kell férjnek és feleségnek lenni ehhez, azonban feltétele, hogy valamilyen szintű intimitás, érzelem legyen a pár között.

A cuckolding vágy megélését nemcsak a félelem hátráltathatja, hanem a szexuális kultúránkra jellemző prüdéria és a homofóbia is. A másik, erősebb férfi jelenléte sokaknak csak fantáziában kielégítő, de a valóságban látni meztelenül, erekcióval, szex közben egy alfahímet, sokkal több lehet, mint amit egyébként elbír. Ha mindezen túllép valaki, és meg meri élni a vágyát, ráadásul partnereket is talál ehhez – az internet egyik előnye, hogy mindenfajta fétishez és perverzióhoz könnyű partnert találni –, akkor nyert ügye van. A pornóipar természetesen a cuckolding fantáziát is megeleveníti, a videómegosztókon swingerezők, MILFek, dominák szexelnek a férjeik szeme láttára.