Ha mindenki csak olyan embert engedne az ágyába, akivel az ott adódó kínos dolgokat is simán meg tudja beszélni, boldog párokkal lenne teli a világ. Sok esetben viszont a szex megy orrba-szájba, de intim problémákról beszélni kínosnak tűnik. Összeszedtük a legáltalánosabb témákat ezzel kapcsolatban: a nők és férfiak egyaránt a nemi betegségükről, a rossz szagú nemi szervekről és a nem megfelelő méretről szeretnek legkevésbé említést tenni a másiknak.

Nemi betegség

Az egyik legnagyobb probléma, hogy mindamellett, hogy a nők és férfiak egyaránt későn ismerik fel a nemi betegségek tüneteit, ha már tudják is a bajt, szégyellik bevallani a partnerüknek a dolgot. Ennek oka többek között az, hogy még mindig elterjedt tévhit, miszerint azok kapnak el fertőzéseket, akik nem tisztálkodnak megfelelően, illetve csapodárok. Sajnos vannak olyanok is, akik egész egyszerűen azért nem szólnak a betegségükről párjuknak, mert annak eredménye a gyógyulási folyamatot elősegítő szexmegvonás lenne. Pedig a nemi fertőzést eltitkolni és ezzel a másikat is kitenni a veszélynek jóval kínosabb, mint bevallani, hogy "van egy kis gond, most egy kis kezelésen esek át ott alul, nézesd meg te is magad az orvossal, addig pedig csak gumival, vagy egyáltalán ne szexeljünk".

Büdös nemi szervek, rossz lehelet

Ciki és kiábrándító tud lenni az a helyzet is, ha nem bírjuk a másik szagát. Sokan emiatt nem értékelik egyébként a spontán szexet sem, hiszen a nemi szervek akár két óra elteltével is szagosodnak, sőt, ha nem fordítunk alapos figyelmet a tisztálkodásra, fürdés után is taszító lehet az orális szex. A legtöbben erre is csak annyit tudnak reagálni, hogy: "Na de ezt annyira kínos közölni a másikkal", miközben meg magához a szexhez elég intimnek tartják a kapcsolatukat. Ha már beengedünk az ágyunkba valakit, az legalább olyan legyen, akivel ezt a gondot is meg lehet beszélni. Csak egyszer kell neki szólni, onnantól kezdve odafigyel az alapos mosakodásra, és nem lesz az, hogy a szagok miatt alig várjuk, hogy vége legyen a hancúrnak.

Rossz ízű nemi váladék

Ha a punci ízével eddig nem volt gond, de valami egyik pillanatról a másikra megváltozott, szintén szólni kell. A hüvelyváladéknak ugyanis tisztálkodás után nem szabadna rossz ízűnek lenni, kivéve, ha nemi beteg a gazdája. Az ondó íze változó, ahogyan a nők ízlése is, van, aki szereti, van, aki utálja, az utóbbiak is beszéljék ezt meg, ne érezzék magukra kényszerítve a nyelést csak azért, mert a pasi kedvében akarnak járni.

Nem megfelelő méret

Ideális esetben a zsák megtalálja a foltját: a rövid farkú férfiak a rövid hüvelyű nőket, a hosszú farkú pasik meg a nagy méretek rajongót, ám nem mindig van ez így. Tényleg előfordul, hogy valakiben harangozni lehet, a nő észre sem veszi, ha megtörtént a behatolás, de az sem ritka, ha a túl szűk vagina teszi élvezhetetlenné az aktust. Ilyenkor se kell várni a csodára, hanem szólni, hogy méretbeli problémák adódtak. Ezekre is vannak már trükkök és megoldások, csak ki kell nyitni a szánkat, még ha kínosnak is tűnik a téma.

Fájdalom

Ugyanígy azt sem szabad elhallgatni, ha a szexet bármilyen okból kifolyólag is fájdalom kíséri - amit mazochista hajlamok híján nem élvezünk. Bárkinél előfordul, hogy bizonyos pózok nem jönnek be neki ilyen szempontból, de ez teljesen természetes dolog, nem annak a jele, hogy nebáncsvirág az illető. Viszont ha a fájdalom a póz változtatásával sem múlik és gyakorivá válik, nem elég a partnernek szólni róla, hanem orvoshoz kell fordulni.