Nem reprezentatív felmérésünkből kiderült, hogy a férfiak nem igazán készülnek az egyéjszakás szexre. Akad persze olyan is, aki egész sor rituálét hajt végre az akció előtt, két nappal korábban fodrászhoz megy, kotont pedig babonából nem vesz.

A korai nyár, a fesztivál hangulatú belvárosi éjszakák számtalan lehetőséget tartogatnak az alkalom szülte szexre. Egyáltalán nem reprezentatív felmérésünkben ugyanazokat a kérdéseket tettük fel a férfiaknak, mint a nőknek: azaz, hogy mi mindennel készülnek az egyéjszakás kalandokra. A körkérdésből kiderült, a férfiak nemigen készülnek.

"Az ember készül az egyéjszakás szexre? Az nem csak úgy jön? Egyébként a koton nagyon fontos, de azt végülis legrosszabb esetben útközben is meg lehet venni. Külön rend szerintem nem kell, csak hogy az ember lakásában alapvetően ne legyen nagy dzsuva. Úgyhogy az egyetlen lényeges momentum, hogy érkezzunk tisztán, és legyen gumi" – írta a Velvet egy férfiolvasója. A csajok ezzel szemben még arról is gondoskodnak, hogy lepasszolják a kutyát, hogy az ne zavarjon, nagyjából rendet raknak, szőrtelenítenek, és még kotont is tartanak maguknál. "Szerintem csak a nők tudják ezt eldönteni, a férfi örül neki ha elé kerül végre egy pina. Egy férfi nem tudja kitalálni, hogy na most elmegyek egyéjszakázni, arról nem is beszélve hogy ezek spontán dolgok. Gumi általában van nálam, de az sem azért mert egyéjszakásra készültem. Ez a férfiaknál teljesen más, egy nő, ha nem válogat, akkor 100%, hogy tud dugni pár óra leforgása alatt" – magyarázta egy másik férfiolvasónk. A nők szőrtelenítéssel, rendrakással és kotonnal készülnek, a megkérdezett férfiak úgy tűnik, az égvilágon semmivel, és mindent a nőkre bíznak. Olyan pasi is akadt a válaszadók közt, aki babonából nem visz magával kotont, és új pólókat vesz az alkalomhoz.

"Három lépésben készülök a tervezett hétvégi hirtelen jött dugásra. Két nappal előtte fodrász, aznap tilos, mert a kis tarkószőrök a legváratlanabb helyeken bukkanhatnak fel napokig. Kell egy új póló, ing, farmer, bármi, amiről az esti buli előtt vágtam le az árcédulát. Indulás előtt pedig frissen trimmelem a brét. Így én is magabiztosan indulok, és a lány is úgy érezheti, neki készültem. Koton sosincs nálam, szerintem rossz ómen. Amikor volt nálam, mindig csak szimpla bebaszás és hajnali gyros lett a vége. Ha összejön valami, úgyis megállunk a taxival gumiért és vodkáért. Ha lehet, mindig a lányhoz megyünk, nincs kínosabb annál, amikor azt kell mondani reggel, hogy akkor most hívok neked egy taxit. Aztán nála, amíg elvonul a fürdőbe, átnézem a könyveit és a cédéit. De ez nem a dugásra készülés része, csak jó móka. Persze sokkal több új pólóm van, mint ahányszor összejött a random szex, de azokat később is fel lehet venni munkába, meg sörözéshez" – írta a Velvetnek a 35 éves Samu, aki a többi megkérdezett férfival ellentétben tényleg készül az egyéjszakázásra.

A GQ magazin összeszedett pár tippet, mivel érdemes a férfiaknak számolniuk. A magazin tanácsai szerint célszerű legalább a pizzás dobozoktól megszabadulni, és úgy nagyjából rendet tenni a lakásban. Az sem árt, ha a szex előtti felszedős résznek elég időt hagynak. Az elfogyasztott alkoholmennyiség is számít a kaland minőségében, ha nem muszáj, akkor az utolsó felest jobb kihagyni. Ha nem akar úgy járni, ahogy a Felkoppintva című film szereplői, akkor mindenképp használjon óvszert, ami a fertőzésektől is megfelelően véd. A tanácsok közt az is szerepel, hogyha valaki az átlagnál perverzebb dolgokat szeret, vagy épp fétise van, ne rontson ajtóstul a házba. Legalább kérdezze meg, hogy mit lehet, és mit nem, ne vegye elő azonnal a bilincset. A szex utáni kellemetlen pillanatot, hogy ki kérje el a másik telefonszámát, egyáltalán elkérje-e, el lehet kerülni azzal, ha senki nem színlel érzelmeket. Például ne suttogjon a nő fülébe olyasmit, hogy "csodálatos nő vagy", és ha lehet, ne kérdezősködjön a gyerekkoráról. Persze ez csak akkor igaz, ha nem akar többet, mint egy éjszaka, mindenféle kötelezettség nélkül.

"Először is borotválkozom odalenn, és nyilván szépen alaposan megfürdök. Mivel magamhoz nem hívok nőt, így az ágyneműcserére szarok. Persze előfordul, hogy hozzám jön fel, de igazából nem szeretném odavinni, mert még a végén ottragadna, és hozna fogkefét. Gumival általában készülök, de nem szeretem használni, attól függetlenül, hogy muszáj. Kiverni nem szoktam előtte, de nem kötöm a farokverést az egyéjszakázáshoz. Nincs rituálé, hogy akkor most ki kell verni. A farokverés amúgy is olyan, mint a kézmosás" – írta a 28 éves Imre a Velvetnek.