Először talán teljesen banálisnak tűnhet, ha azt kapja válaszul, hogy csókolózzon többet, mikor szexuális életének jobbátételéhez kér tanácsot. Pedig amilyen hétköznapinak és egyértelműnek tűnik ez a tanács, annyira fontos is, hogy betartsa. Ha elveszik az intimitás, a nyitottság és a kommunikáció, vagy egyáltalán nem is volt meg, akkor először ne szexuális segédeszközöket vegyen, hanem tanuljon meg beszélni, kérdezni és csókolózni.

Előfordulhat, hogy sokan azt hiszik, a jó szexuális élethez feltétlenül szükségesek a drága kütyük és játékszerek. Persze van, hogy be lehet vetni néha egy-két segédeszközt, de ezek csak tárgyak, amiket ajánlatosabb már akkor használni, ha eljutottunk odáig, hogy tudjuk: ezek maximum feldobják a hangulatot, de nem feltétlenül ettől lesz jobb a szex egy kapcsolatban.

Mint ahogy azt már számtalanszor leírtuk, a legfontosabb a kommunikáció, a nyitottság, az őszinteség és nem csak a másik, de saját magunk szeretete is. Az alábbiakban a Kinkly által összeírt nyolc olyan teljesen hétköznapinak és egyértelműnek tűnő bölcsességről olvashat, ami ha kimarad egy kapcsolatból, akkor azon már a legdrágább és legfényesebb vibrátor sem segít.

Csók

Lehet, hogy elsőre egyértelműnek vesszük, hogy hát persze, hogy kellenek csókok a jó szexhez, ám egy kapcsolatban idővel elfelejtik megcsókolni egymást az emberek. Pedig az előjátéknak is tekinthető csókolózás során szervezetünkből oxitocin szabadul fel – ugyanaz a hormon, ami orgazmus közben is, ami csökkenti a félelemérzetet és fokozza a bizalmat. Vagyis ha meg akarja tartani a kötődést és az izgalmakat, ne felejtsen el csókolózni.

Fogadjuk el és szeressük a saját testünk

Ha az ember rosszul van a saját testétől, akkor nehéz elvárni a másiktól, hogy szeresse azt. De nem csak elfogadni, hanem szeretni is kell magunkat és a testünket ahhoz, hogy élvezzük a szexet. Nem könnyű feladat, de jobban megéri, mint egy rossz, és szex nélküli kapcsolat.

Közös séták

Nem szeretnénk Coelho-i mélységekbe menni, de a Kinkly válogatásában tényleg nagy igazságok vannak, ugyanis a közös séták nem csak magán a kapcsolaton segíthetnek, de akár a szexen is. Csak keressenek egy sétára alkalmas nyugodt helyet és végre lesz idejük beszélgetni, akár arról is, hogy mire vágynak a szexben. Ha így közelebb kerülnek egymáshoz, nagy valószínűséggel a szex is jobb lesz.

Mondja a másiknak, hogy szereti

De csak akkor, ha úgy is gondolja. Még akkor is, ha már ezredszerre hallja tőlünk a másik, hogy szeretjük őt, nő az önbizalma, persze csak abban az esetben, ha nem csak odamorogjuk neki, hanem éreztetjük is vele azt. Ha pedig a másiknak nő az önbizalma, akkor nagy az esély rá, hogy az ágyban is jobban érzi majd magát, amitől nekünk is jobb lesz. Természetesen nem feltétlenül szükséges a szerelem a jó szexhez, de nyitottságra és odafigyelésre akkor is szükség van.

Mondja ki, hogy mit akar

Ha sosem mondja el a másiknak, hogy mit szeretne, igen kevés esélye lesz arra, hogy meg is kapja azt. Ha nem írtuk volna le még elégszer, az egyik legfontosabb dolog a kommunikáció, vagyis ha szeretne valamit, akkor azt mondja ki. Egyrészt senki sem gondolatolvasó, másrészt pedig ne felejtse el, hogy időnként érdemes a másikat emlékeztetni bizonyos dolgokra, hogy mikor, hogyan és hova nyúljon, vagyis merje kinyitni a száját.

Nyúljon magához

Az orgazmus lehetősége elsősorban az ön kezében van, hisz ha tudja, hogy mi a jó önnek, akkor azt már könnyen meg tudja tanítani a másiknak is. A maszturbálás több szempontból is jó, mert azon túl, hogy segít megismerni a saját testünket, még a depressziót is csökkentheti, és azt se felejtse el, hogy nem csak egyedül lehet csinálni.

Fogadja el, hogy a szex egy teljesen normális és egészséges valami

A mai napig sokan vannak akik szeretnék elhitetni az emberekkel, hogy a szex az valami tisztátalan és szégyenletes dolog, amiről még csak beszélni sem szabad. Ezt gyorsan felejtse el, mert akár biológiai szempontból, akár pszichológiai szempontból közelítjük meg a szexet, az az emberi életnek természetes, egészséges és élvezetes része is. Vagyis fogadja el, hogy a szex egy teljesen normális, elfogadott és jó dolog.

Kérdezzen

Mint már említettük, senki sem gondolatolvasó. Sem ön, sem a partnere, sem a szexológus, akihez esetleg segítségért fordul. Ne féljen kérdezni, mert egyrészt nincs szégyellnivalója, másrészt a tudatlanság semmi jóra nem vezet, főleg ha szexről van szó.

Ha megosztaná a témával kapcsolatos véleményét, tapasztalatát vagy kérdései vannak, írjon a velvetszex@mail.index.hu e-mail címre!