A közhiedelemmel szemben nem általános, hogy a nők jobban nyalnak, mint a férfiak, és az sem igaz, hogy aki egyszer kipróbálja nőként egy másik csajjal, az nem is akar többé pasival lenni. Mégis vannak dolgok, amik az önmagukat heteroszexuálisnak valló nőket is vonzzák az azonos neműekhez, olyanok, amik túlmutatnak a kíváncsiságon. A témában tapasztalt olvasóinkat (olyan nőket, akik a férfiakat szeretik, de alkalomszerűen csajokkal is bonyolódnak homoszexuális viselkedésbe) kérdeztük meg erről, vagyis, hogy alkalmanként miért szeretnek lánnyal szexelni. Különböző és érdekes válaszokat kaptunk.

Mert nem mindennapi

Az azonos neműek közötti szex még mindig tabunak számít Magyarországon, de épp ezért izgató is azok számára, akik szeretnek valami "tiltottat" művelni. Míg a leszbikusok többsége küzd azért, hogy ez a dolog mindenki számára természetes és elfogadható legyen, addig a hetero csajok azért kapnak az alkalmon, mert ez a fajta szex nem mindennapi, épp ezért különleges.

"Ebben az esetben nincs az, hogy lemész egy szórakozóhelyre és felszedsz valakit (egy pasit), ha szexhiányod van" - magyarázta egyik megkérdezett olvasónk, Éva. "Tudnod kell, hol kell keresgélni, és már ez a fázis nagyon izgalmas tud lenni. Még izgalmasabb, ha szintén hetero nőt kell elcsábítanod. Mivel nem vagyok leszbikus, ezt nem életvitelszerűen csinálom, tehát viszonylag ritkán vagyok csajjal, akkor viszont egész éjjel élvezem a tiltott gyümölcsöt. Amiről csak mi ketten tudunk, és nem kürtöljük ki a világnak, hogy ez megtörtént".

Mert az előjáték maga a szex

Egy másik olvasónk véleménye szerint az egészben az a jó, hogy ez a szex teljesen más, mint a férfiakkal folytatott szex: olyasféle élményben lesz része az embernek, mintha az egész egy órákig tartó előjáték lenne. Sok férfi lerövidíti ugyanis a petting idejét, az aktusra helyezik a hangsúlyt, míg a nők egymást közt sokáig simogatják, izgatják egymást, és a főszerepet nem egy dákó, hanem a nyelvek kapják.

"Én eddig csak olyan ipsékkel találkoztam, akik csak reszeltek, reszeltek és reszeltek az ágyban, és sokáig azt hittem, ez így is van rendjén. Aztán egy buli után, némi alkoholos befolyásoltság alatt egymásnak estünk egy csajjal, és akkor döbbentem rá, hogy ez lehet másképp is. Amit a korábbi barátaim megoldottak 5-10 perc alatt, az a leányzóval 3 órán keresztül ment, és egyáltalán nem hiányoltam a behatolást. Azóta vagyok tisztában az igényeimmel" - mondta olvasónk.

Mert nincs időkorlát

Hasonlóan vélekedett  a női szexről Amanda is, aki viszont azt is hozzátette, hogy a férfiakkal folytatott szexuális kapcsolatai során a szex mindig befejeződött azzal, hogy a pasi elélvezett, míg ilyen korlát nincsen a másik esetben. Vagyis senki nem áll meg félúton attól tartva, hogy mindjárt elélvez, hiszen akár 5 perc múlva is készen áll az újabb orgazmusra.

"Mindig is zavart, hogy a fiúm bennem volt 5 percig, aztán, amikor már a határán voltam az elélvezésnek, hirtelen kikapta belőlem, mert ő is majdnem elsült, de még nem akart. És ilyen esetekben persze rögtön lement és nyalt, de már késő volt, vissza is estem rögtön pár szintet. Én tavaly voltam először lánnyal, és nagyon élveztem, hogy nincsenek ilyen gondok, nem kell arra figyelni, hogy a másik el ne süljön, aztán vége az egésznek. Mert viszonylag kevés pasinak jut eszébe ilyenkor, hogy minden mehet tovább, csak épp farok nélkül. Persze, ennek ellenére nem csinálok rendszert a dologból, a férfiakat szeretem, de tényleg vannak olyan dolgok, amik elég előnyösek tudnak lenni egy női szexben" - magyarázta olvasónk.

Mert kihívást jelent

Bár a nők közül egyre többen vannak, akik kikövetelik a részüket az orgazmusból, és nem játsszák el azt, hanem tesznek érte, még mindig sokan vannak, akik soha, vagy csak nagyon ritkán élveznek el. Így van egyfajta kihívás egy nővel való szexben, ezen a véleményen pedig nemcsak a férfiak osztoznak, hanem a nők is.

"Egy pasit kielégíteni nem nagy cucc, viszont egy nőt szerintem művészet. Mindig is érdekelt, képes lennék-e rá, ezért is próbáltam ki, aztán profibb és profibb akartam lenni. Volt, aki szimulálni akarta nekem, de mondtam neki, hogy ez nem így megy ám, hiszen én is nő vagyok, látom a punciján, hogy ez nem volt orgazmus. És akkor nekiestünk másodjára, harmadjára és negyedjére is, majd ötödjére sikerült is kielégítenem. Óriási sikerélmény volt" - magyarázta Ingrid.

Mert a női test izgalmasabb

Vannak olyanok is, akik nem merülnek el ilyen szinten a női szex rejtelmeibe, és egy magyarázattal szolgáltak csupán a vonzalmukra: a női test. Szebbnek, érdekesebbnek találják, mint a férfiak testét, amit nemcsak képeken akarnak élvezni, hanem a valóságban is megérinteni, reakciót kiváltani.

"Annyira másképp működik az egész, tök másképp reagálnak az érintésre, izgatásra, mint a pasik. Mintha százezerszer érzékenyebbek lennének a tapintásra. Ezeket a reakciókat nagyon izgalmas megtapasztalni, átélni, hogy ezt te magad okozod a nőnek. Ha nem szólalnának meg szex előtt és után is, már rég leszbikus lennék" - mondta Zita.