Svédországban sem lehet szabadon sétálgatva maszturbálni, derül ki a Vice magazin interjújából, amiben a stockholmi ügyészség egyik bírónőjét kérdezték. Akkor minősül zaklatásnak Svédországban a maszturbálás, ha direkt a nyilvános közönségnek szól, nem pedig csak úgy a semmibe révedve.

Mégsem lehet szabadon önkielégíteni Svédországban

A korábbi híresztelésekkel ellentétben mégsem lehet csak úgy sétálgatni és maszturbálni Svédországban. Állítólag a napokban kirobbant esetet félreértette a világ, ez derül ki az interjúból, amit a Vice készített a stockholmi törvényszéken dolgozó bíróval, Lena Egelinnel.

Eszerint a svéd Mitt i Stockholmban megjelent cikket a MailOnline és sok más angol hírportál is félrefordította. Egy 65 éves férfival szemben nyújtott be keresetet egy nő, azt állítva, hogy az maszturbált a strandon mindenki szeme láttára. A bíróságon a férfit felmentették, azzal magyarázva, hogy a maszturbálás nem konkrét személynek szólt, hanem csak úgy a természetnek, a sirályoknak, a háttérben lassan elmenő hajóknak. A fordításokban azonban a hangsúly azon volt, hogy az eset szerint Svédországban lehet maszturbálni szabadon, ha az nem egy másik személynek szól, tehát mostantól bárki kisétálhat az utcára, és kedvére mókázhat magával. Ez volt az, amit a bírónő a Vice-nak adott interjújában megmagyarázott, de a kérdésre, hogy akkor most lehet-e nyilvánosan maszturbálni Svédországban, nem tudott egyértelmű választ adni a bírónő: esetenként változó, mikor minősül zaklatásnak, és mikor nem. Ha emberekkel szemben állva, direkt közönségnek csinálja valaki, az egyértelműen zaklatás, és bűncselekmény. Hasonlóan áll a kérdéshez Nagy-Britannia is, a szigetországban ha valaki direkt azért megy ki az utcára, hogy maszturbáljon, mint a margitszigeti szatírok, az büntetendő.

A briteknél a hirtelen bekövetkező merevedés és maszturbálás oké

A brit, 1885-ös, úgynevezett Labouchere kiegészítésben van egy kiskapu, amit akkor amikor a törvény kiegészítés készült, még nem láttak előre. Ez pedig a következő, a hirtelen bekövetkező maszturbálás, ami természetesen a fellációra is igaz, nem bűncselekmény. Büntetendő, ha valaki direkt csinálja, nyilvános közönség előtt. A büntetés esetenként változó, függ a környezeti tényezőktől – írja  Guardian.

Texasban két év börtön járhat, Indonéziában kicsivel több

A cikkből, hogy melyik országban hogyan büntetik a nyilvános maszturbálást kiderül, hogy a Texas államban szigorúan büntetik, ha valaki önkielégít mások előtt: akár két év börtönt is kaphat a magamutogató, csak a spermadonorok csinálhatják az arra kijelölt helyeken. Indonéziában maximum 32 hónap börtönre ítélhetik a szatírokat.

Brazíliában egy maszturbáló nő miatt kellett a bírónak igazságot tenni

Brazíliában elég egyedi eset történt, ha megtörtént egyáltalán. Egy nő a munkáltatóit állította a bíróság elé, az orvosok pedig tanúskodtak: a nőnek szüksége van naponta akár 47-szeri önkielégítésre. A per azzal zárult, hogy a nőnek kötelezően 15 percenként szünetet kell adni, hogy kedvére simogathassa magát, nézhet ehhez pornót is a számítógépén.

Szaúd-Arábiában a maszturbálásról nem beszélhetnek a tanárok

Szaúd-Arábiában, 2004-ben a maszturbálás hirdetéséért 3 év börtönre és 300 korbácsütésre ítéltek egy tanárt a riyadhi bíróságon. A férfi középiskolában és főiskolán is tanított az önkielégítésről, a bíróság szerint ezzel szembement az iszlám törvényeivel. A bírósági dokumentumok szerint a férfi azt tanította, hogy a homoszexualitást, a zenehallgatást, a dohányzást és maszturbálást elfogadható az iszlám szerint.

Az Egyesült Államokban államonként változnak a törvények

Alabamában például azoknak a szexuális segédeszközöknek az értékesítését betiltották, amik elősegítik a maszturbálást.  Az észak-karolinai Charlotte város törvénye szerint aki nyilvános helyen önkielégít, mások jelenlétében, szándékosan, úgynevezett hármas fokozatú vétséget követ el. Ha a bíróságon ezért elítélik, akkor bekerül a bűnügyi nyilvántartásba, ez magában foglalja a kínos részleteket – amik arra is kitérnek, ejakulált-e, vagy csak simogatta magát, teljesen vagy csak részben volt-e merevedése. Továbbá a börtönben készült fotókat, és amikor például állásinterjúra megy, akkor ezt mindenki láthatja. A leendő kollégái is.

Magyarországon volt, aki azzal védekezett, hogy csak szellőztette a nemi szervét

Magyarországon egyértelmű a szabályozás, például a padon, a parkban maszturbáló, 54 éves komáromi férfit szeméremvétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt állították elő. Őrizetbe vették, és gyorsított eljárással bíróság elé állítják. 2008-ban történt, hogy egy 61 éves férfi a kerékpárján maszturbált a dombóvári Lidl áruház mellett. Bal kezében a kormányt fogta, jobb kezével magával játszott, amikor három szemtanú is meglátta. A férfi az orgazmus állapotában elvesztette az egyensúlyt a biciklin, és orra bukott, orr- és arccsonttörtést szenvedett. A bíróságon azzal védekezett, hogy csak szellőztette a nemi szervét a nagy melegben. Az ügyészség háromrendbeli szeméremsértés miatt emelt vádat, ami akár három év börtönnel is büntethető. Szabálysértési eljárás is indult a férfival szemben, mivel a kerékpárt csak egy kézzel fogta.