Az EliteSingles társkereső felmérése szerint a férfiak és a nők többsége fantáziál arról, hogy lefekszik egy kollégájával, de jóval kevesebben vállalják be. A kutatásból az is kiderül, hogy a férfiak a raktárhelyiségben szeretik csinálni, a nők a tárgyalóteremre és a liftre voksolnak. Valamiért a dohányzó és a konyha a legkevésbé kívánatosak.

Nem véletlen, hogy a pornófilmek egyik kedvenc témája kezdetektől fogva az irodai szex: főnöknő-beosztott, titkárnő-főnök, több beosztott és főnök, több főnök egy beosztott, és még sorolhatnánk a jeleneteket. Az embereket foglalkoztatja az irodai kaland, ez nagyjából bármilyen ország szexuális felméréséből kiderül. Most a brit székhelyű EliteSingles társkereső tette közzé a kutatását az irodai szexről, a felmérés szerint a nők 56%-a, a férfiak 61%-a fantáziált már arról, hogy megpocsékolja valamelyik kollégáját. A megkérdezett nők 21%-a mondta azt, hogy meg is tenné, a férfiak jóval többen, az 52% válaszolt a kérdésre igennel. Ténylegesen még ennél is kevesebben csinálták, a megkérdezett férfiak 25%-a, és a megkérdezett nők 14%-a szexelt már a munkahelyén. A kísértések nagyja úgy tűnik, csak a fantáziákban zajlik le – nagy valószínűséggel kölcsönösen. A tanulmány eredménye szerint az alkalmazottak kétharmada flörtöl a kollégáival, de ténylegesen nem lépnek.

A felmérésből az is kiderült, hogy az irodai szex toplistás helyszíne – legalábbis a férfiak többsége szerint – a raktárhelyiség. Van értelme, a raktáron általában van zár, így senki nem zavarhatja meg a mókát. A nők valamivel óvatosabbak, a tárgyalótermet szeretik a legjobban, továbbá a liftet és a saját irodájukat. Ez utóbbiban a megkérdezettek mindössze 1%-a szexelt. A lift csak akkor tűnik jó választásnak, ha az irodaház sokemeletes, ellenkező esetben a lebukás garantált. Az is kiderült, hogy a két legkevésbé kívánatos helyiség a dohányzó és a konyha, ami egyáltalán nem csoda, ez a két legforgalmasabb hely, amelyek munka után, este a legkoszosabbak. A fénymásoló helyiség varázsa senkit nem hat meg, egyik nem sem választotta a szexre alkalmas helyszínnek.

Melyik irodai helyiség a legalkalmasabb a szexre?

Az irodai szex megannyi lehetőséget kínál az említett helyszíneken túl, a kérdés csak az, jót tesz-e a munkának a munkahelyi kaland. Az ilyen találkozásokból akár hosszú távú kapcsolat is kibontakozhat, a tanulmány arra is kitért, hogy vannak olyanok, akik szerint tartósabb lehet a kapcsolat, mintha online társkeresőn ismerkednének. Vannak olyan cégek, Magyarországon is, ahol tiltva van a kollégák közti intim viszony, így ha lebukásra kerül sor, a munkahelyükkel is játszadozhatnak azok, akik engednek a vágyaiknak. A társkereső felmérése szerint az Egyesült Királyságban jobban aggódnak a felmérésben résztvevők amiatt, hogy elveszítik a munkájukat, mint a franciák.