Egy jó ok arra, miért szeretkezzen mindenki szombaton: az Összehangolt Globális Orgazmus napja a téli napforduló időpontja. A mozgalom célja a világbéke, elvileg ha tényleg mindenki egyszerre, egy időben csinálná, akkor meg lehetne változtatni a Föld energiáit.

December 21-e az Orgazmus Világnapja, így a téli napforduló percében, 17:11 perckor azok, akik szeretnék, ha a Földön béke legyen, hangosan élvezzenek el. A Világnap a kezdetekkor december 22-e volt, azonban a pár, akik kitalálták e jeles napot, szándékosan átrakták a téli napforduló idejére. Az Összehangolt, Globális Orgazmus  lényege az, hogy ha a világon ebben az időpontban rengetegen szeretkeznének, akkor meg lehetne változtatni a Föld energiáját, ezzel elhozva a világbékét. Állítólag ennek akár még lehet is bármilyen esélye, ha abból indulunk ki, hogy szeretkezés közben boldogság hormonok termelődnek az agyban, és ha ez összeadódna, akkor nagyobb erők szabadulnának fel a világban, mint a tömeges meditációkor vagy tömeges imádságok közben. 

A férfi és a női testben szex közben oxitocin hormon termelődik, a hipotalamuszban termelődő hormonnak szerepe van: a férfiaknál az ejakulációt segíti, a nőknél az orgazmus közben bekövetkező méhösszehúzódást. Stresszoldó hatása is van, elűzi az idegességet, és állítólag ez a hormon a monogámiát segíti elő. Kutatások szerint a szerelmes emberek szervezetében nagyobb az oxitocin hormon szintje. 

A Globális Orgazmus napja ugyan hagyománynak indult, de ezt 2006 óta nem sikerült elérni, ettől függetlenül mindenkit arra buzdítunk, hogy a karácsonyi lázban égve, plázából plázába járva szánjon pár percet a testi örömökre. Ha a világbéke nem is következik be 2013. december 21-én, attól még élvezheti az oxitocin hormon áldásos hatását. A sok orgazmus meghosszabbítja a férfiak életét, akár négy évvel tovább is élhet a rendszeres nemi életet élő férfi, mint nem szexelő társai. Ez ugyan kellően még nem bizonyított, az azonban egész biztos, hogy az a férfi, aki egy héten négyszer ejakulál, 30%-kal csökkentheti a prosztatarák kockázatát