A dobogó második helyén szintén egy előjáték áll a heti póz sorozatból, csak az a férfi örömére: a tedd már be fantázianevű szexpózban a nő a férfin ülve kézimunkázik. A harmadik legnépszerűbb szexpóz a két előjáték után a konkrét behatolásról szól, a bugyit félrehúzva című szexpózban a spontaneitás az izgalmas.

Ujjazás a szaunában, ez 2013 szexpóza az olvasók szerint, ezt olvasták a legtöbben a heti póz sorozatban, amiből azt a következtetést is lehet levonni, hogy a Velvet-olvasókra nincsenek hatással az aktuális szextrendek. 2013 tavasza A szürke ötven árnyalatától volt hangos, a mozikba eddig soha nem látott módon került be a szex az Adele életével, a Fiatal és gyönyörűvel, Linda Lovelace életrajzi filmjével, a pornófüggésről szóló Don Jonnal, vagy például A Vétkek völgyével, amiben James Deen játszik. Az ujjazás a szaunában egy igazán egyszerű, mondhatni hétköznapi szexpóz a nő örömére, amelynek csak annyi a különlegessége, hogy a szaunában zajlik, és nem egy bár vécéjében vagy otthon a kanapén.

Az év legolvasottabb szexpóza az előjáték szerves része, és mivel a második legnépszerűbb szexpóz is előjáték, a szexológusok nagyon boldogok lehetnek, hogy ekkora az érdeklődés a téma iránt. A második legnépszerűbb, a férfiról szóló, tedd már be fantázianevű szexpóz, aminek a lényege, hogy a meztelen nő a férfin ülve kézimunkázik, lovagló pózban. A pózban az sem fontos, hogy mindenki meztelen legyen, ruhában is tökéletesen működik a teddmárbe póz. A dobogó harmadik helyezettje a bugyit félrehúzva szexpóz, ez már konkrét behatolás, és ha végignézzük, hogy a dobogó első helyén a nő izgalmi állapotát fokozó szexpóz áll, második helyen a férfiak húzása áll, és csak a harmadik helyen álló szexpóz szól a behatolásról.

Bugyit félrehúzva, ez a harmadik legolvasottabb heti póz, aminek a címében van a lényege: a bugyit félrehúzva, és nem attól megszabadulva zajlik a szex. A szexpózban az ösztönösség az izgalmas, ráadásul variálható: elölről, hátulról, állva, oldalt, a falnak döntve, az íróasztalon, a konyhaasztalon, mindenhol és mindenhogyan kivitelezhető. Tavaly egy szemtől szemben, nő felül szexpóz nyerte el az olvasók tetszését, pedig lehetetlennek tűnik a kivitelezése: a nő a férfi nyakába kapaszkodva, nyújtott terpeszben lovagol. 2011-ben pedig a hátulról, fekve szexpóz volt a legnépszerűbb, a pózt azoknak ajánljuk, akik szeretik a mély behatolást. Érdekesség, hogy amíg két évvel ezelőtt a hátsó szexpózokat szerették az olvasók, idén az előjátékok nyerték el a tetszésüket.